» »

Crknjeni zvočniki?

Crknjeni zvočniki?

fulgur ::

Imam komplet zvočnikov 5.1 Genius SW-HF5.1 5005.... (stari 2, 3 mesece, do sedaj so delali brez problema), kupljen je bil pri mimovrste.... Danes pridem domov po treh dneh tujine in pritisnem na knof, da bi zvočnike prižgal, pa lučka sploh ne zasveti (pravzaprav se nič ne zgodi).... Sploh ni štroma, sem predeval kabel iz enega štekarja v drugega, pa ni spremembe.... Zvočniki so kar na lepem crknili? (govorim seveda o subwooferju, v katerem je urejeno napajanje in je ojačevalnik obenem)....

Torej kaj naj naredim? Odpirat ga ne smem, ker piše na nizkotonskem zvočniku, da je odpiranje nevarno zaradi napetosti in sploh priporočajo servisreja...IN KAJ JE SPLOH POVZROČILO TO? Kar na lepem se je to zgodilo, čeprav ostali doma teh zvočnikov v času moje odsotnosti niso niti prižigali niti uporabljali.... Kar na lepem ni štroma.... drugače pomoje delajo... kaj je to povzročilo? Kaj lahko naredim? se je skuril ali ima kakšno varovalko ki ga obvaruje? lahko uveljavljam garancijo?

Hvala za pomoč :8);((
  • spremenilo: fulgur ()

HyperKiller ::

Na garancijo, itak.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Pyr0Beast ::

Ti s stikalom vklapljaš/izklapljaš kvečjemu tisto ledico noter. Traflc še vedno veselo obratuje, se greje in je podvržen težavam v omrežju.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

fulgur ::

hm... potem je verjetno moj zvočnik utrpel en električni šok... sem ga že nesel na pooblaščeni servis.... zakaj pa je le ta elektronska naprava doživela te posledice? zakaj računalnik, monitor itd. delajo normalno?? samo zvočnik se je "skuril"? KAKO BI ZA NAPREJ ZAVAROVAL ZVOČNIK PRED VSEMI TEMI PROBLEMI?

pyrobeast -> kako bi ta "traflc" zaščitil? :D

HVALA ZA ODGOVORE!!

bluefish ::

protinapetostna zaščita ali pa UPS.

fulgur ::

http://www.mimovrste.com/artikel/215001...

hvala bluefish -> bi bila to varianta? piše, da imaš doživljensko garancijo za to zaščito in za vse naprave ki bi jih premočan tok skuril? pa še komentarji so hudi!

hvalaaaaaaaaaaaaaa

bluefish ::

tisto z doživljenjsko garancijo je potrebno jemati z rezervo. V praksi velja le do obdobja, ko firma izdelek ponuja na tržišču. Prav tako zna biti uveljavljanje garancije na poškodovano opremo mukotrpno, saj je potrebno okvarjeno opremo poslati na zastopstvo ali direkt na firmo, kjer ocenijo, če je to res posledica udara,... Šele nato dobiš izplačano, pa ne polno vrednost.
Vsekakor pa pripomore h zaščiti in vsaj blaži sunke in nihanja na omrežju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

fulgur ::

aha... načeloma pa ta izdelek nudi zaščito če niha električna napetost ali tok? (torej ne le za strele... tudi za ostala nihanja v električnem omrežju?)... ker pri nas je zgleda električno omrežje bolj na psu zato bi bila taka zaščita kar na mestu...

aja... UPS je pa mal drag sem gledal.... nad 500 €:))

hvala ti res, bluefish... sploh nisem vedel da to obstaja.... rešil si me pomoje velikih problemov ki bi nastali v prihodnosti... do sedaj sem živel v stolpnici in tam ni bilo nobenih nihanj, tudi nevihte niso predtavljale nevarnosti... sedaj sem se preselil v hišo na obrobje Ljubljane in tu imamo take in onake probleme... 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

Pyr0Beast ::

Večina kitajskih izdelkov je narejena zelo škrto, zato se niti ne čudi, zakaj je zadeva crknila :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bluefish ::

Logitech je pa narejen kje?

fulgur ::

hm ne vem.... za te zvočnike so mnenja zelo dobra... tako da ne vem....

shark_nm ::

A nimajo tistile zvočniki varovalke? Mogoče je šla samo varovalka.

fulgur ::

hm ne vem....sem peljal na servis.... pisalo je na wooferju, da raje ne sam odpirat pa raje nism... sem nesel raje na pooblaščeni servis 8-)

shark_nm ::

ponavadi ni potrebno nič odpirati... Je zadaj na wooferju sam tak navaden nastavek in odšraufaš. Noter pa varovalkica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shark_nm ()

Slipi ::

Za drugič. Pošlješ zvočnike nazaj in ti jih bodo brez problema zamenjali. Zvočnik ali drug material se lahko pokvari ne glede na to v kateri trgovini je bil kupljen.
Sam imam dobre izkušnje iz Mimovrste, sem že zamenjal mislim da 3 stvari, pa nisem imel nikoli problemov. Edino kar je bilo, sem se zapeljal iz KR na JE in zadeve takoj uredil. Če bi pošiljal po pošti, to traja nekaj dni, je pa malce ceneje, to pa drži. Če greš za več dni od doma, potegni iz vtičnice tudi vtikač, ne samo za zvočnike, ampak za vse aparate. Pravilno, dokler je garancija se robe ne odpira, pa če je še manjša napaka. Marsikdo potem naredi namesto nekaj koristnega, še večji kreš, potem pa želi robo zamenjati. In ko mu ne uspe, so krivi vsi drugi, le sam nič.

nokia6310 ::

NO sam mam tut proti napetostno zaščito in zadnjič se mi je zgodila res ena čudna stvar. Sredi noči je kar naenkrat zmankal štroma za par sekund. Vse naprave so se izklopile, sam računalnik se ni. Štrom je čez ca 10 s prišel nazaj in zadeve so se spet vklopile. Računalnik se pa ni niti ugasnil. Še danes se sprašujem kako je to sploh možno, saj nimam UPS-ja. Vglavnem- čudne stvari se dogajajo. Lahko pa, da ma ta proti napetostna zaščita kakšno rezervo? Napajalnik od compa je pa enermax.

fulgur ::

ja sam sem si ravno zaradi tega včeraj nabavil prenapetostno zaščito.... drugače pa pomoje je bila res ena zelo simpl okvara (mogoče res le varovalka), ker v petek sem nesel popoldne, v ponedeljek so me že klicali, naj pridem iskat.... drugače so pa sedaj mimovrste tudi v Lj., tko da se ni treba vozit na Jesenice..... 8-)

fulgur ::

ja sam sem si ravno zaradi tega včeraj nabavil prenapetostno zaščito.... drugače pa pomoje je bila res ena zelo simpl okvara (mogoče res le varovalka), ker v petek sem nesel popoldne, v ponedeljek so me že klicali, naj pridem iskat.... (nesel sem na Avtero na litijski, ki je pač pooblaščen servis za te zvočnike).... drugače so pa sedaj mimovrste tudi v Lj., tko da se ni treba vozit na Jesenice..... 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

TomaĹž ::

Pozdravljeni.
Da ne odpiram nove teme bom kar v tej vprašal.. imam te zvočnike in se mi je na vezju nekaj skurilo. sem pogledal da bi zamenjal te dele vendar so tako skurjeni da se nič ne vidi na njih... če ima kdo še te zvočnike bi lepo prosil če mi lahko pomaga.. Na sliki sem označil kaj je vidno skurjeno. oznake na ploščici pod elementi so: cc6, cc7, cc8, cc9 mogoče so vsi enaki in imajo oznako 104, vendar nisem prepričan... drugi elementi pa niso vidno uničeni..
še slika: [url=http://www.shrani.si/?j/ef/z8y3RfG/img0...

lp

HyperKiller ::

To so kondenzatorji 0,1 ?F (mikro farad), dobiš jih v HTE-ju ali IC elektroniki. Oboji imajo tudi spletno trgovnio.
So pa skor zihr vsi 104.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Udar strele - koliko bo krila zavarovalnica ?

Oddelek: Loža
2711573 (4925) ;-)
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4715169 (11635) mojca
»

Zvočniki iz servisa

Oddelek: Zvok in slika
192345 (1513) tomko030
»

UPS in zaščita proti streli

Oddelek: Kaj kupiti
434268 (3402) jype
»

Nevihta. Izklopite računalnik?

Oddelek: Loža
383267 (2689) Cokolesnik

Več podobnih tem