Forum » Kaj kupiti » Kateri hladilnik za AMD Opteron 180?
Kateri hladilnik za AMD Opteron 180?
Person ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kateri hladilnik bi mi priporočali, da bi ga nabavil za hlajenje Dual Core AMD Opteron 180?
Priloženi hladilnik mi namreč ne hladi dovolj procesorja, zato se pojavi pregrevanje pri večjih obremenitvah :(
Hvala za nasvete!
Mene pa zanima, kateri hladilnik bi mi priporočali, da bi ga nabavil za hlajenje Dual Core AMD Opteron 180?
Priloženi hladilnik mi namreč ne hladi dovolj procesorja, zato se pojavi pregrevanje pri večjih obremenitvah :(
Hvala za nasvete!
Let's make something useful!
Kaj je zate pregrevanje?
Da se pri 85°C računalnik sam ugasne ;)
jest10 ::
Imaš sploh pravilno nameščen hladilnik? Termalno pasto nanešeno? Kilo prahu na hladilniku?
Mitja358 ::
S stock kulerjem nebi smelo preseči 65 stopinj. Verjetno je vzrok to kar je napisal jest10
Imaš sploh pravilno nameščen hladilnik? Termalno pasto nanešeno? Kilo prahu na hladilniku?
Hehe, ni blo lihg kilo praha, ampak očitno ko sem zdaj minutko sesal mi je po 3 minutah CPU stress testa temperatura konstantno 48°C (oz. še pada ... je že 47°C ... po dobrih 5 minutah testa) :D
Iiiiii, dobiš za pir, pa resno mislim :D
Ma drugače je pravilno nameščen, pa tudi s termalno pasto, pa v zadnje pol leta odkar ga imam do par dni nazaj nisem imel nobenih problemov, pa niti nisem nikoli testiral temperature.
Hvala :)
Mitja358 ::
Hehe, ni blo lihg kilo praha, ampak očitno ko sem zdaj minutko sesal mi je po 3 minutah CPU stress testa temperatura konstantno 48°C (oz. še pada ... je že 47°C ... po dobrih 5 minutah testa) :D
Iiiiii, dobiš za pir, pa resno mislim :D
Ma drugače je pravilno nameščen, pa tudi s termalno pasto, pa v zadnje pol leta odkar ga imam do par dni nazaj nisem imel nobenih problemov, pa niti nisem nikoli testiral temperature.
Hvala :)
Lepo, da je bilo samo tole. Če ti nebi jest10 tole povedal bi ti že najbrž kupil nov kuler.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Verjetno bi pred tem poskusil še z enim STOCK hladilnikom od AMDja ... ki bi mi ga brat posodil, pa bi morebiti celo delalo, ker bi bil tisti čist ...
Sam je pa res zanimivo, kaka zelo majhna količina praha povzroči takšno razliko v temperaturi.
Sam je pa res zanimivo, kaka zelo majhna količina praha povzroči takšno razliko v temperaturi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 3041 (2143) | sixis4 |
» | Kateri cheap CPU coolerOddelek: Kaj kupiti | 3850 (2996) | m0LN4r |
» | Prenosnik problemOddelek: Pomoč in nasveti | 969 (744) | slovenc1234 |
» | Resetiranje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1215 (980) | mihajlo carr |
» | Kako na servisih montirajo hladilnike (S slikami)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3023 (1561) | Boki_ |