» »

Computer Forensics - cache, logs, itd..

Computer Forensics - cache, logs, itd..

c0dehunter ::

Pozdrav,

delam eno seminarsko nalogo o computer forensics, pa me zanima, kje lahko najdem več literature, člankov o tem, kaj vse se shranjuje na računalniku, kam se shranjuje, katere dejavnosti se beležijo v loge, itd.
Npr. če odpreš neko sliko, se slika shrani verjetno v kak cache, da se ob naslednjem odpiranju ni treba ponovno nalagati, in podobni primeri.

Vsak link oz. hint for google dobrodošel.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

fosil ::

Tale članek sicer govori ravno o obratnem, in sicer o trajnem brisanju podatkov tako, da jih forenziki ne morejo obnovit. Ampak zna bit uporaben.
Tako je!

Hvala za link.
Sicer sem o "data shreadanju" vedel že vse to, zato me zanima zadeva nekoliko bojl globinsko - kam se shranijo cache in logi, kaj se v njih shranjuje (primer z sliko), pa tudi ostale stvari, povezane s tem...

Lp

c00L3r ::

Jaz s seminarsko vedno začnem na wikipediji. Tam si preberem osnovne stvari, sledim linkom in zanimive stvari še dodatno pogooglam. Je pa za seminarsko ponavadi dovolj, če greš skozi vse wiki linke in le to povzameš/prevedeš.

Sem že bral na wikipedii, preden sem odprl temo. Problem je, ker je na wikipedii predmet razprave digitalna forenzika kot taka, nikjer pa ni praktičnih primerov oz. odgovorov na vprašanja, ki sem jih postavil.
Kaj bolj praktičnega in kaj manj teoretičnega bi rabil.

madmitch ::

Pozdrav,

delam eno seminarsko nalogo o computer forensics, pa me zanima, kje lahko najdem več literature, člankov o tem, kaj vse se shranjuje na računalniku, kam se shranjuje, katere dejavnosti se beležijo v loge, itd.
Npr. če odpreš neko sliko, se slika shrani verjetno v kak cache, da se ob naslednjem odpiranju ni treba ponovno nalagati, in podobni primeri.

Vsak link oz. hint for google dobrodošel.

Tukajle bi znali kaj na to temo vedeti. ;)
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simple Printscreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
151884 (1454) Excalibrus
»

Zgodovina iskanja (internet)-Windows

Oddelek: Pomoč in nasveti
121234 (1089) Sara100