Forum » Programiranje » Novo namizje
Novo namizje
Sega ::
No da še tukaj povprašam.
No v načrtu imam eden zahteven projekt (za to sem zvedel kasneje :) ) in bi potreboval nekaj pomoči. In ker gre ravno za linux in ste na Slo-Tech tudi (če se ne motim) izdelovali svojo linux distribucijo sem se odločil, da moj projekt predstavim tudi vam.
V načrtu imam izdelati namizje (ali vsaj dodatek k namizju). Ker to pač ni ravno 'izi' zadevca, bi potreboval "malo" pomoči. sam tudi ne obvladam ravno programiranja. sem pa uspel izdelati eno simpl slikico kako naj bi izgledalo namizje. nekako sem premleval med imenom: SLD (S-Line Desktop) in LPD (Linux Primary Desktop). No kaj ostaloh informacij pa izvedite iz nekaj citatov.
zgorjne vrtice ne bo ker bo meni prišel (tako kot sem že povedal) skupaj z bližnicami v onem krogcu na sredini.
nje, levo spodaj bo prišlo seznam (minimiziranih) oken, ter opozorilni del (npr. downloadanje ipd.).
podobno, le da bo malo drugače.
no ko sem gledal predstavitel mac os x sem zasledil nekr program kateri ti je pri pisanju kazal samo list papirja, tako da se je videlo še ozadje.
ja, res je podobno, samo da bo pač bolj funkcionalno. na tej uri oz. ob njej bo še bilo (kot sem že umenil) vreme in datum. ko pa boš imel npr. odprt firefox se ti bo pa samo v desnem spodnjem kotu videla ura (digitalna in samo ure in minute).
za osnovo bi uzel elemente drugih namizij in jih skombiniral.
Še slika:
No če vas še kaj zanima kar prašte bom že našel odgovor :)
lp
No v načrtu imam eden zahteven projekt (za to sem zvedel kasneje :) ) in bi potreboval nekaj pomoči. In ker gre ravno za linux in ste na Slo-Tech tudi (če se ne motim) izdelovali svojo linux distribucijo sem se odločil, da moj projekt predstavim tudi vam.
V načrtu imam izdelati namizje (ali vsaj dodatek k namizju). Ker to pač ni ravno 'izi' zadevca, bi potreboval "malo" pomoči. sam tudi ne obvladam ravno programiranja. sem pa uspel izdelati eno simpl slikico kako naj bi izgledalo namizje. nekako sem premleval med imenom: SLD (S-Line Desktop) in LPD (Linux Primary Desktop). No kaj ostaloh informacij pa izvedite iz nekaj citatov.
v mislih sem imel nekaj podobnega temu:
samo odstranil bi zgorjno vrstico. za informacije in minimizirana okna bi bil prostor levo od tega vrtljivega menija z bljižnicami. bi bil pa samo znakec, brez napisa (zato malo večji znakec). desno od krogca bi pa prišla namizja, podobno kot pri temu. bila bi pa tudi prilagoditev programov. npr: firefox bi bil podoben kot tisti pod F11, z razliko, da bi se spodnja vrstica prikazovala le občasno, ko bi bilo to treba in še to ne cela temveč le njen delček. npr: da bi ti nekdo rekel nekaj preko skype, bi se ti pokazal mali okenček z znakcem in kaj ti je napisal, čez nekaj časa bi ostal samo še malo znakec, ki bi žmigal. office bi bil podoben macovemu (torej samo list), lahko bi se bralo tudi kot knjigo ipd. vse pa seveda nebom povedal zakaj je (oz bi bilo) to namizje posebno. :) aja, še ura. ta bi bila podobna kot pri visti in pri kde - okrogla desno zgoraj. na njej (oz ob njen) bi pa bili datum, čas in vreme. ko pa bi imel odprt program, čez celo površino pa bi se vedela le ura v desnem kotu. še bi pa dal gor miško (naprimer da ti ovira pogled pa del besedila, slike) bi pa izginila. za prikaz zpodnje vrstice bi pa samo premaknil miško na spodnji rob.
aja filemček, bil bil skupaj zmetane slikice namizja z predstavitvenim govorom, ter predstavitve programov, namenjene za to namizje (seveda samo slikice, kako naj bi izgledalo vse skupaj, da bodo/boste imeli programerji vedeti kaj delajo).
...samo odstranil bi zgorjno vrstico.
prednost zgornje vrstice je v tem, da lahko uporabnik lažje dostopa do funkcionalnosti sistema. Gnome ima to odlično rešeno, kjer so trije meniji, ki imajo ločene namene. Ostala namizja (npr kde 4 in vista) želijo zgraditi podobno idejo vendar tam vse funkcije vstavijo v en sam meni kar pa pride na koncu zelo nepregledno.
zgorjne vrtice ne bo ker bo meni prišel (tako kot sem že povedal) skupaj z bližnicami v onem krogcu na sredini.
za informacije in minimizirana okna bi bil prostor levo od tega vrtljivega menija z bljižnicami. bi bil pa samo znakec, brez napisa (zato malo večji znakec). desno od krogca bi pa prišla namizja, podobno kot pri temu.
kakor razumem tisto sliko, je to ravno tko, kar ti želiš. sicer nekaj takega že obstaja za linux (glej avant-window-navigator).
nje, levo spodaj bo prišlo seznam (minimiziranih) oken, ter opozorilni del (npr. downloadanje ipd.).
... bila bi pa tudi prilagoditev programov. npr: firefox bi bil podoben kot tisti pod F11, z razliko, da bi se spodnja vrstica prikazovala le občasno, ko bi bilo to treba in še to ne cela temveč le njen delček. npr: da bi ti nekdo rekel nekaj preko skype, bi se ti pokazal mali okenček z znakcem in kaj ti je napisal,
tudi to je že implementirano v namizju gnome kot kde. lahko si pogledaš nov način obveščanja, ki bo prišel zraven Ubuntu 9.04 (http://www.markshuttleworth.com/wp-cont...
podobno, le da bo malo drugače.
office bi bil podoben macovemu (torej samo list), lahko bi se bralo tudi kot knjigo ipd. vse pa seveda nebom povedal zakaj je (oz bi bilo) to namizje posebno. :)
to ne razumem najbolje.
no ko sem gledal predstavitel mac os x sem zasledil nekr program kateri ti je pri pisanju kazal samo list papirja, tako da se je videlo še ozadje.
aja, še ura. ta bi bila podobna kot pri visti in pri kde - okrogla desno zgoraj. na njej (oz ob njen) bi pa bili datum, čas in vreme. ko pa bi imel odprt program, čez celo površino pa bi se vedela le ura v desnem kotu.
tut že obstaja nekaj podobnega (glej cairo-clock)
ja, res je podobno, samo da bo pač bolj funkcionalno. na tej uri oz. ob njej bo še bilo (kot sem že umenil) vreme in datum. ko pa boš imel npr. odprt firefox se ti bo pa samo v desnem spodnjem kotu videla ura (digitalna in samo ure in minute).
Izdalava namizja iz ničle je zelo zahtevna. Treba je izbrat primerno orodje, zgradit platformo za bodoče razvijalce, upoštevati vse standarde.... Bolj praktična bi bila predelava že obstoječega namizja. Spremembe pa lahko ponujaš kot paket popravkov.
za osnovo bi uzel elemente drugih namizij in jih skombiniral.
Še slika:
No če vas še kaj zanima kar prašte bom že našel odgovor :)
lp
- spremenil: Sega ()
bluefish ::
sam tudi ne obvladam ravno programiranja.Razen če ne boš začel pri osnovah programskega jezika, je brezveze, da še razmišljaš o čem takem.
Bo pa v vsakem primeru trajalo precej časa, da boš ustvaril nekaj uporabnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft pokazal verzijo Windows z Linuxovim jedrom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26844 (21970) | Phantomeye |
» | odstranjevanje iz namizjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1234 (1163) | imagodei |
» | Wolfenstein - RTC (Return to Castle)Oddelek: Igre | 2790 (1405) | Hooligan#1 |
» | Namizje prihodnosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7818 (6073) | pecorin |
» | Nov zakon o medijih - grda slikca na TV-juOddelek: Loža | 2182 (1313) | BaRtMaN |