» »

Prenosnik zažiga ...

Prenosnik zažiga ...

backup ::

Pozdrav,

zdi se mi malce pretirano, kako se moj leptop zakuri, pa me zanima vaše mnenje, koliko je to normalno. Sama se bore malo spoznam in težko sodim. Kolega je rekel, naj bi blo za prenosnike običajno, da se zelo segrevajo. A je to res? Imam Della, starega dobro leto, z AMD Turion 1,9 GHz procesorjem in 2 GB rama, gor mam pa 32-bitno Visto. Kuri se pa ne glede na to, kaj delam ... Lahko mam tud samo Mozillo odprto. In to dovolj, da si ga ne morem preprosto naložit v naročje, ker me dobesedno opeče.

Lep dan!

misek ::

To zagotovo ni normalno. Koliko pa sploh imaš temperature (procesorja, grafične)? Ti morda kakšen program teče v ozadju in nabija 100 % CPU?

backup ::

Jah, če jaz tole pravilno berem, mi pricesor dela z 2 do 6 %, ampak se segreva do 80 stopinj, disk pa imam na 60. Za grafično (ati radeon x1270) pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: backup ()

misek ::

Ti ventilalator od procesorja sploh piha kaj ven? Mogoče imaš zaprašene reže in vso notranjost. Ali pa ni hladilnik dobro pritrjen.

backup ::

Piha. Odpirala ga ne bom, ker je še v garanciji. Najbolje, da ga čim prej odložim na servisu, a ne? Ful hvala za info!

misek ::

V garanciji je še? Pol pa kar na servis z njim. Kljub temu, da bo trajalo kar nekaj časa, da ga uredijo. Ampak vsaj grel se več ne bo tako.

tempoFlow ::

Niti pod razno ne sme biti tako vroč. Moj HP prenosnik se ob zahtevnih obdelavah, ko je procesor na 100% zagreje toliko, da ga je malo neudobno imeti v naročju, a vseeno ni vroč.

rejven ::

maš one driverje da ti underclocka proc ko dela nezahtevna opravila?

Lahko pa probaš tale programčič in nastavis tam na powersafe mode al neki podobnega in ti omejuje hitrost proca po potrebi http://www.pbus-167.com/ .sm ga namestil fotru ki ma tudi turiona (2ghz) in ga lepo underclocka na 800 ko ni obremenjen.
edit: pustiš privzeto "Dynamic switching"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

zcetrt ::

Underclockat znajo že windowsi. Morda si ga imel na prašnem in si zapacal rebra. Ali pa ga zadihtaš, ko ga imaš v naročju. To vsekakor ni običajno in skrajšuje življenjsko dobo računalnika.
4.

Tarzan ::

Sem imel nekaj HP jev, med drugimi tudi osnovane na Turion procesorjih, enojedrnih in dvojedrnih, noben pa ni bil tako vroč, da ga ne bi mogel držati v naročju. Dell pomojem ne bi smel biti nič bolj vroč. Kot že povedano, poskusi s pihanjem ven zbezati kak morebiten prah, če se je nabral med hladilnimi rebri. Sam sem na ta način precej utišal brenčanje, ker je bilo hlajenje zaradi tanke plasti prahu oteženo. Ker je prenosnik še v garanciji ga kar lepo nesi na servis, če ga bodo le očistili prahu, toliko bolje.

PS: Koliko časa pa vzdrži baterija, če ni priklopljen na električno napajanje? Če je ta čas izredno kratek, lahko da kaj ni v redu s sistemom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

backup ::

Moj sploh ne gre čez 800. Ventilator po zvoku sodeč kar lepo dela. Baterija vzdrži normalno, se mi zdi ... Nisem se pa nikdar zavzela, bom zdajle čekirala. Zdaj ga pač izklapnjam, da se čim manj kuri, bom ga pa v tem tednu definitivno odnesla na servis. Sporočim, kaj bo. Dober začetek tedna vsem!

AndrejS ::

Samo moreš pa imeti neuničljiv prenosnik da se tolikokrat zažge.
Nabavi še gasilni aparat in si varen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje prahu na prenosnem računalniku - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
202268 (1793) solatko
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336999 (6275) Stupo
»

prenosnik HP 6735s se greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
424063 (3663) jan01
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575583 (4309) venetu
»

ugasanje prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
91079 (964) lei

Več podobnih tem