Forum » Kaj kupiti » Router za podjetje
Router za podjetje
bany ::
Zdravo,
zanima me, kakšen router priporočate za manjše podjetje, cena v rangu 200-300 €. Na router bo priklopljen gigabitni switch s 24 računalniki in potrebovali bi vsaj 9 VPN povezav za delo na terenu ali od doma. Zanima me tudi, kakšne so prednosti UTM sistemov in kaj bi s tem v podjetju pridobili.
Hvala za predloge že vnaprej!
LP
zanima me, kakšen router priporočate za manjše podjetje, cena v rangu 200-300 €. Na router bo priklopljen gigabitni switch s 24 računalniki in potrebovali bi vsaj 9 VPN povezav za delo na terenu ali od doma. Zanima me tudi, kakšne so prednosti UTM sistemov in kaj bi s tem v podjetju pridobili.
Hvala za predloge že vnaprej!
LP
gokky ::
Draytek Vigor 2910, morda 2950, odvisno, kaj točno potrebuješ.
UTM rešitve so lahko cenovno nad tvojo rešitvijo. Njihova prednost je predvsem to, da imajo integrirano AV preverjanje v eni majhni škatlici, kar ti prihrani tako prostor, kot elektriko, pa tudi dela je precej malo z njimi (ni diskov, ni...), so pa procesorsko navadno dovolj šibke, da je zaznati upočasnjevanje prometa zaradi UTM, ali pa so precej drage.
Edit: typo
UTM rešitve so lahko cenovno nad tvojo rešitvijo. Njihova prednost je predvsem to, da imajo integrirano AV preverjanje v eni majhni škatlici, kar ti prihrani tako prostor, kot elektriko, pa tudi dela je precej malo z njimi (ni diskov, ni...), so pa procesorsko navadno dovolj šibke, da je zaznati upočasnjevanje prometa zaradi UTM, ali pa so precej drage.
Edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gokky ()
bany ::
Mislim, da se bom odločil za Draytek Vigor 2910 saj je precej cenejši od Cisco ASA konkurenta.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Močnejši router/switch za do 30 uporabnikovOddelek: Omrežja in internet | 1933 (1619) | Pyr0Beast |
» | Administracija ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 1349 (1059) | gokky |
» | Kateri Router? (nastavljanje up/down stream...)Oddelek: Kaj kupiti | 921 (921) | crniangeo |
» | VPN povezava med štirimi lokacijamiOddelek: Omrežja in internet | 2051 (2051) | andrejp |
» | Izbira routerja za majhno podjetjeOddelek: Omrežja in internet | 3242 (2269) | bastadu |