» »

Notebook z dual-monitor in asio podporo

Notebook z dual-monitor in asio podporo

tha_man ::

Se tule kdo spozna na notebooke? Zanima me če obstaja kakšen ki bi podpiral hkratno uporabo dveh monitorjev (lahko vgrajen + eksterni), in katerega zvočna podpira asio gonilnike. TNX!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
  • spremenilo: tha_man ()

kuglvinkl ::

Poglej npr. na ta forum. Tu so tovrstne debate.
Your focus determines your reallity

andrej ::

seveda. Skoraj vsak moderen prenosnik ima se VGA out, kar pomeni, da lahko nanj prikljucis se en monitor in tako mas dva. potem je zadeva odvisna od gonilnikov. ce bi ti mel na obeh isto sliko potem ni problema.

Nekateri majo tudi TV out, in lahko sliko das se na TV zraven...

tha_man ::

Jaz bi imel različni sliki (kao dual-head). No, malo sem se razgledal po realtimesoftovem forumu, pa zgleda da kar dosti notebookov podpira pravi dual-head :)) Kar se asio podpore tiče je pa bolj ubogo, kot kaže je eksterna zvočna kartica edina uporabna varianta...


Imate kakšen predlog kar se Notebookov nasploh tiče? Nekaj v rangu do 500 jurjev (raje manj :8) ), bistveno pa mi je dolgo trajanje baterije in čim tišje delovanje (mobile cpu?). Velikost, teža in moderna oblika me ne zanimajo ;)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

rc-car ::

Ja, za pravi dual-head boš potreboval dva RAM-DAC vezja na grafični kartici.

Drugače pa ti jaz priporočam, da kupiš prenosnik priznanega proizvajalca. Tiste cenejše ponudbe so bolj crap. LCDji so slabi, baterije ne zdržijo kaj dolgo in celo upajo si vgraditi navadno verzijo procesorja (ne mobile).
Absolutno pa ti odsvetujem PcPlus prenosnik. Občasno MORAM delati z enim in se kljub Celeron procesorju (za katerega sem 100%, da ni mobile) zelo greje in je za povrh vsega še 1x glasnejši od mojega PCja. Za povrh vsega pa je ta še eden od dražjih PcPlusov tako, da je razočaranje še večje.
Sem pa en dan delal z najcenejšim HPjem na trgu. Klub temu, da je približno še enkrat cenejši od tistega PcPlusa bi tistega takoj zamenjal za HPja! Stvar je NESLIŠNA, se ne greje (mobile procesor), LCD je odličen, touchpad je neprimerno boljši, itd.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

tha_man ::

rc-car, slučajno veš oznako tega HP-ja? Sicer sem tud jaz že videl dva no-brand prenosnika, pa sta obadva ropotala in nasploh bila nič kaj preveč navdušujoča. Raje dam 100 jurjev več, pa je stvar res dobra (čeprav mogoče malce počasnejša - pa saj itak ne bom gor igral Doom 3 :D ).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Reso ::

Glede znamk za katere plačaš tudi še enkrat tok dnarja pa se ne strinjam čist.
Jaz imam doma 3 notesnike. Fotr ma Gericom WebBoy jaz in še nekdo pa imava IPC. Nezadovoljen sem samo z Gericomom, ki se pregreva in crkuje, vendar to pravijo da je za WebBoy družino običajno.
Glede IPC sem pa navdušen. V neki akciji sem se nabavu notebook za 200k SIT (999 evrov) in ima nasledno konfiguracijo: 398 Mb RAMa, SIS grafično, USB, TVout, VGA out, 14" LCD, 6 programabilnih tipk, omrežna, modem, CDRW 4/2/32.... Deluje brez napak, baterije zdržijo 3 ure pri igranju MP3jev z diska, klub navadnem procu šumi vsake 3 minute po eno minuto pri normalni obremenitvi. Šumi tko kot če bi poslušu navadn komp z volcano7+60x60 ventičem.

andrej ::

osebno se strinjam, da je pri prenosnikih treba kupit:
1. poznano znamko, ki nekaj velja
2. podaljsano mednarodno garnacijo vsaj 3 leta.

Ko das za racunalo toliko denarja moras nekaj met od tega. S tem pa ne pravim, da so vsi no name zanis. Nope, sicer lahko najdes tudi dobre, samo v vecini primerov bos glede kvalitete, zanesljivosti, itd dosti boljse prisel skozi s firmami kot so Compaq, IBM, Toshiba, itd.

rc-car ::

tha_man:

HP OmniBook XE3L
Celeron Mobile Processor 933Mhz
128MB RAM
10Gb disk
Ni-MH baterija
CD-ROM, LAN, zvočna, ...
+ Windows XP

Zelo mi je všeč, da so zraven že XP, ki se s tem notebookom obnesejo odlično (na PcPlus so zastareli win98)
Že če primerjaš ceno med operacijskim sistemom, ki je naložen na sistemu se bolj splača HP.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

tha_man ::

Tale HP zgleda res zelo zanimivo, všeč mi je tudi ko praviš da je neslišen :)) Moti me le grafična integrirana v chipset, ki uporablja kar sistemski pomnilnik. Prenosnik bi uporabljal predvsem za glasbo, in slišal sem da take grafične lahko zelo negativno vplivajo na performance.

Obstaja kakšna ugodna zadeva z Atijevo grafično? Ne rabi biti ravno najnovejši Radeon (igre mi niso bistvene), sm o mobilnih Atijih sm slišal že mnogo dobrega.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMDjev Kabini - všečen _poceni_ prčolinček... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5710983 (9786) trnvpeti
»

Hladilnik za procesor

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51154 (1016) White&Nerdy
»

Q6600 - nikjer ga nimajo

Oddelek: Kaj kupiti
201049 (1049) Spc
»

Kje najraje nakupujete rač.komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
111209 (924) mtosev
»

Kateri TIH trdi disk?

Oddelek: Kaj kupiti
281544 (1274) wishmaster

Več podobnih tem