Forum » Pomoč in nasveti » HDD problemi se kar vrstijo...
HDD problemi se kar vrstijo...
gorenc ::
zivio,
spet mi med delom na PCju ugasa trdi disk. sicer ne vem ali se ugasne ali kaj ampak v disku naredi pkkk in po treh sekundah zamrzne sistem.
zamenjal sem ze plato, disk, kable,..je mogoce kriv napajalnik? nihanje napetosti?
uporabljam WIN XP, nimam nastavljeno da se disk po dolocenem casu ugasne.
spet mi med delom na PCju ugasa trdi disk. sicer ne vem ali se ugasne ali kaj ampak v disku naredi pkkk in po treh sekundah zamrzne sistem.
zamenjal sem ze plato, disk, kable,..je mogoce kriv napajalnik? nihanje napetosti?
uporabljam WIN XP, nimam nastavljeno da se disk po dolocenem casu ugasne.
hmm, ne vem sicer tocno kaj pomeni ampak sem sel gledat v speedfan programcek in tam kjer je zapisana trenutna voltaza je vse v mejah normale razen pri postavkah
-12V izpise -8.66V
+3.3V izpise+1.65V
ostalo izgleda takole
+5V....+4,9V
+12....+12.88V
.
.
.
a je to razlog? ne se smejat ampak res nisem elektronik
-12V izpise -8.66V
+3.3V izpise+1.65V
ostalo izgleda takole
+5V....+4,9V
+12....+12.88V
.
.
.
a je to razlog? ne se smejat ampak res nisem elektronik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gorenc ()
sem imel IBMa prej, sedaj sem ponosni lastnik WDja. ravno zato sem zaskrbljen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gorenc ()
MadMax ::
-12V je nepomembno.
+3.3V je zaskrbljujoce, vendar programi oz. senzorji znajo bit cudni. Za tocne inf. vzemi voltmeter v roke, pa meri.
Disk je itak prkvakan na +5V (elektronika) in +12V (motor, pomik glav).
Ce si disk ze menjal, probaj se napajalc. Drugo ti itak vec ne ostane...
+3.3V je zaskrbljujoce, vendar programi oz. senzorji znajo bit cudni. Za tocne inf. vzemi voltmeter v roke, pa meri.
Disk je itak prkvakan na +5V (elektronika) in +12V (motor, pomik glav).
Ce si disk ze menjal, probaj se napajalc. Drugo ti itak vec ne ostane...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Dami ::
Jst mam Maxtorja 7200 80GB in mi vsake tok časa (1-2h) enkrat ali 2x skupaj hudo klcne (pokne, whatever, ne znam povedat ). A je to normalno?? Kr računalnik laufa pol skoz normalno dalje. Prosim če poveste tisti k mate isti disk ali imate enake probleme.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
McHusch ::
men isto strajka WD15Gb 5400 s tem da so taki poki vedno pogostejsi in v casu pokanja disk ne bere podatkov, se mi zdi, kot da bi se glave zaletavale alpa neki takega.
aja se to, ce mi pokne recimo enkrat al pa 2x windowsi se prezivijo, ce mi pa pokne recimo 5krat (kar ni redko) pa dobim blue screen: Napaka pri pisanju na pogon C: Podatki so verjetno ze izgubljeni. ko resetiram diska pol ne najde, pomaga pa hard reset in laufa dalje OK.
pomoje bo crknu
aja se to, ce mi pokne recimo enkrat al pa 2x windowsi se prezivijo, ce mi pa pokne recimo 5krat (kar ni redko) pa dobim blue screen: Napaka pri pisanju na pogon C: Podatki so verjetno ze izgubljeni. ko resetiram diska pol ne najde, pomaga pa hard reset in laufa dalje OK.
pomoje bo crknu
rap3r ::
Jz sm mel WD 20Gb 5400 pa mi je tud skoz neki pokal pol sm ga pa pordal pa unmu ni več pokal?! Pomoje je fora v napajalniku!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
_Mortal_ ::
Jz mam Maxtor-ja 7200RPM 40GB in nč ne poka oz. ne še
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
a je to kaj povezano s pregrevanjem? sem potem disk hladil z 8cm ventilatorjem in ni nic pokalo ter zmrzovalo?! hmm bom vseeno probal z drugim napajalcem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3628 (2695) | Bostjan99 |
» | Q6600 in lc550Oddelek: Strojna oprema | 2072 (1274) | Pesimist |
» | Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5855 (4545) | Dr_M |
» | Težava z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (1119) | pucvoler |
» | kateri disk kupitiOddelek: Kaj kupiti | 3217 (2409) | MadMax |