» »

Optimizacija spl. strani

Optimizacija spl. strani

gradbinec ::

Pozdravljeni!
Imam spl. stran: www.profi-porfido.si , ki bi jo rad optimiziral. Zato bi lepo prosil, če kdo obvlada te zadeve, da bi mi pomagal.
Zanima me predvsem, kako naj jo izboljšam, predvsem pa naredim prepoznavnejšo za iskalnike (meta besede: kaj in koliko-čimveč????),...
Zanima me tudi, kaj vse vpliva na to, da me bodo iskalniki našli čimprej in da bom čimvišje pri zadetkih na posamezni iskalnikovi strani.
Svetujte mi tudi, v katere imenike, spl. strani se splača vpisati, da bi bil čimbolj prepoznaven.

Za vse odgovore in nasvete se vam prav lepo zahvaljujem.

bluefish ::

meta tagi za sam rank niso več tako zelo pomembni in je dobro, da uporabiš le najnujnejše in relevantne. Prav tako uporabljal h1, h2,... za pomembnejše naslove. Dobro je tudi, če je tvoja stran omenjena oz. linkana na čimveč drugih. Seveda je potem spet odvisno od ranga tistih strani.

tempoFlow ::

Sam google ne uporablja več meta description in keyword tagov. Najbolje je, če stran optimiraš za obiskovalce (tako namreč trdijo na google-u) in pa ne škodi, če te linkajo kakšne strani, ki imajo visok page - rank :).

blackbfm ::

Ali pa zakupiš besede če misliš da se ti splača:P

Preseren ::

Čisto na kratko, najprej uredi preusmeritev iz ne-www na www strani, potem uredi title tage tako, da bodo bolje opisovali kaj vidiš na strani (ostalo ni dovolj). Precej pomembno zna biti, da dodaš alt tage tvojim slikam, tako da jih google najde in ustrezno pokaže. Dodaj sitemap.xml, vse skupaj dodaj v google webmaster tools.
S strani uporabniške izkušnje pa dodaj obrazec za vprašanje in vrži dol oglase, itaq ne boš veliko z njimi zaslužil, tvoja stran pa izgleda neresno.
Več na www.optimizacija-strani.info blogu, kjer lahko tudi še kaj vprašaš...
SEO na https://www.seos.si

Tody ::

Ehm... zakaj zavraga so reklame na spletnem mestu,ki nekaj prodaja... In to tko na zelo upadljiv način... jest bi ti takoj zapru stran...

In ja iskalni pogoni zdaj iščejo po vsebini, tko da če daš vse to kar maš v meta teghi na neko stran bo 100x bolj učinkovito.

Lion29 ::

hm, descriptioni in titli strani-podstrani so pomembni
iz titlov google pobira keyworde inje pomembno kako so sestavljeni... pa glej da niso daljši od 150 znakov... pa krajši od 50
descriptoni če ne druzga, za opis pri rezultatih iskanja, tudi to je pomembno
keyword meta tagsi pa so totalno absolete

še ene par nasvetov k tistim, ki so ti jih že podali
1. čim manj slik na strani in čim več relevantnega teksta
2. umakni keyworde iz meta tagsov, ti si čist zapretiraval. max 15, optimalno nekje 10. Ampak kot rečeno so absolete, torej je brezveze da jih sploh imaš. PReveč pa škodi, če ne drugega zaradi preveč placa.
3. Stran je postavljena s pomočjo tabel. Spucaj totalno in naredi layout s pomočjo css stilov, na sami strani naj bo v večini vsebina in ne HTML koda kot je v tvojem primeru.
4. Umakni reklame. Katastrofalno. Sploh pa mi stran razširi izven meja vidnega polja in moram uporabit horisontal scroll... katastrofa. Sploh pa deluje totalno neprofesionalno.
5. Iz uporabnikovega vidika priporočam, da pomanjšaš font in izbereš kakšnega bolj berljivega
6. OPIŠI VSE SLIKE (alt atribut pri slikah)... Iskalnik ne ve kaj je na slikah, zato mu moraš sliko opisat! Odlična priložnost, da napolniš s keywordi.
7. iz uporabnikovega stališča nebi škodla kakšna lepša galerija s kakšnimi simple efekti (NE KIČASTO)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

bluefish ::

odkrito povedano bi bil potreben kompleten redesign.

amaze646 ::

se strinjam z blueFishom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri optimizaciji!

Oddelek: Izdelava spletišč
223793 (3192) Housy
»

Googlov botek noče povozit strani?!

Oddelek: Izdelava spletišč
171790 (1286) Brilko
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885864 (5052) webfreak
»

Rad bi da stran najde google

Oddelek: Izdelava spletišč
172971 (2552) Meki
»

prijava spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
81562 (1289) macplus

Več podobnih tem