» »

Kako zagnat tale računalnik ?

Kako zagnat tale računalnik ?

#000000 ::

suse80 ::

na tem linku je vse razloženo... http://alephnull.com/w/linux/evo

a vedi, da je to thin client in ne dela, če ni priklučen na host server. Alternativa je, da gor naložiš linux. Potem dela kot samostojni pc, vendar moraš dodati flash kartico za oS.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Aha, ampak ko ga prižgem je monitor mrtev kot da ni nič.

Zdej mam malo več časa in sem se odloču da izkoristim tele thin cliente ki mi ležijo in se sam prah na njih nabira.

Ker je najmanjši linux ali podobno ki bi ga naložil na CF kartico in gonil sistem z nje ?

aja a bi blo možno zagnat tole z USB ključka ke ima zadeva 4 usb porte ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Kron ::

Kakšen PuppyLinux.

Glede zagona z usb je potrebna podpora v biosu.
=**=C64=**=

Hvala, zdej me pa še tole zanima, a obstajajo kakšne razlike v CF karticah, razen po ceni, firmi in kapaciteti ? Mi lahko kdo predlaga kakšno ?

Kron ::

Za navadne kartice lahko povem, da mi je uspelo "požgat" par celic na cf, ki sem ga zamenjal za trdi disk - sistem ni bil optimiziran za uporabo cf in je vedno pisal po enem in istem mestu.

Obstajajo tudi industrijske verzije, ki imajo bistveno višje cikle zapisovanja 2M napram 10k za navadne.

Mogoče se splača pogledat tudi po hitrosti kartic, odvisno seveda koliko je ta pomembna.
=**=C64=**=

Hm kaj pa pol se boilj splača postavt server, oziroma na eni mašin v merži instalirat wirtual box in namestit nanj win xp, kako pa pol usposobim zadevo da bi lahko bootal thin clienta.

Pred leti vem da sem enkrat za hec postavil cluster LIVE linux, tam mi je uspelo nekako pripravit tadevo za sodelovanje, ampak to je že dolgo. Bi tale thin client sploh delal na to finto al je treba imet prav od compaq-a kak server?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Thin client T1010

Oddelek: Strojna oprema
312924 (2431) d4vid
»

[Združevanje IT infrastrukture] Različni pristopi

Oddelek: Pomoč in nasveti
6742 (697) imagodei
»

Windows 7 z namestitvenimi USB ključi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12614415 (10788) MrStein
»

Onemogočanje uporabe CDja in USBjev

Oddelek: Programska oprema
141354 (987) Mr.B
»

Rabim pomoč pri Windows Serverju!

Oddelek: Operacijski sistemi
81308 (1129) Daedalus

Več podobnih tem