» »

Katero kolo

Katero kolo

««
86 / 110
»»

Sparkxl ::

Kupuješ popuste, ali kupuješ pecikl? Če slednje, vzameš ko se ti zdi cena ok. Dodatni popusti pa so potem samo na modele in velikosti, ki gredo slabše v prodajo. Če imaš M ali L, je visok riziko da boš ostal na koncu brez

BlaY0 ::

Letos se bo jeseni spet dalo dobiti praktično vse po precej znižanih cenah, tako kot se je pred korono.

Mike Guns ::

To to, na to računam. Je bla že za 2023 napoved, da bodo cene bajkov padale. Če pa nav šlo skoz, pa poj spomlad.

Scaramouche3 ::

Mike Guns je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Mike Guns je izjavil:

A se ponavadi akcije za cestne kolesa začnejo septembra? Vidim, da nekateri imajo že zdj poletne akcije, ampak ne vse trgovine.

Mene to zanima, rad bi zdaj kupil novo kolo, pa ne vem ali bodo na netu akcije ali kar takoj vzamem...

Jaz mam isto dilemo...
Sicer že zdaj ni veliko okvirjev za mojo velikost...nevem, če bo do septembra sploh še kaj ostalo.

Gledam Cestno kolo Allez E5 2023 black, ki je s popustom 950 €. A kdo kej ve ima extremvital septembra še dodatne popuste?

Bi vzel pod 105?

tonttu ::

Mike Guns je izjavil:

To to, na to računam. Je bla že za 2023 napoved, da bodo cene bajkov padale. Če pa nav šlo skoz, pa poj spomlad.

In ce ne spomladi pa jesen 2024, ce pa tudi takrat ne pa sigurno spomlad 2025... ali pa jesen 2025. Enkrat bo ze. Jaz se pa ne sekiram pa dam tistih par 100eur vec in bom verjetno takrat ko bodo sle sigurno vse stvari dol, kupoval ze drug bike, do takrat bom pa s tem naredil par 1000km :) Eni se raje vozimo kot spekuliramo kdaj bo najbolj ugoden cas za kupit in potem cakas, ker bo enkrat kasneje sigurno se bolj ugodno.

Sej jst se tud ne sekiram, ker mam drug bajk pa unga furam. So mi pa lih rekl u trgovin, da znajo kmal dobri deali pridt, tko da bom mal počaku.

Mike Guns je izjavil:

Sej jst se tud ne sekiram, ker mam drug bajk pa unga furam. So mi pa lih rekl u trgovin, da znajo kmal dobri deali pridt, tko da bom mal počaku.

V keri?

grasca

Velika pohvala za almo, ko se gre za vzpone, kar jaz iščem...

mikhaair ::

Ste že zasledili Artheon kolesa? Sicer le MTB, vendar z 'novo' zanimivo tehnologijo. 3D print kosov iz titana + karbonske cevi + lepljenje. Baje gredo tudi že veliki po tej poti.

Badwolff ::

Misliš Atherton? By Gee?

Tako ja, napačno zapisal.

Kje je GRX 400/600 na lestvici v rangu Shimano v primerjavi z MTB?

alajlgja ::

SLX/deore?

Na MTB imam 1x11 Shimano SLX, spredaj 30. Noge so malo močnejše in bi šel na 32 ali mogoče celo na 34 (kaj predlagate?). Se zgodi kakšen odsek, kjer opešam...verjetno raje 32?

Je to to za nabavit?
https://www.bike24.com/p2164593.html?so...

Hkrati bi si nabavil še orodje za ketno menjat, kaj se vzame, eventuelno iz iste trgovine?

energetik ::

Če nimaš quick linka, potem tole:
https://www.bike24.com/p216008.html?sou...

Ko ga nato vgradiš, rabiš samo tole:
https://www.bike24.com/p2144433.html?so...
vires in numeris

Na 11spd in 12spd ima Shimano veriga (vsaj XTR in XT) po defaultu quick link. Uradno za enkratno uporabo v realnosti za vsaj 20x :). Bos pa pri menjavi iz 30T na 34T rabil se novo verigo. Na 32T bo verjetno, ni pa nujno) slo tudi z obstojeco. Pa racunaj da je preskok iz 30T na 34T precej vecji kot mogoce izgleda na prvi pogled, tako da ce se ti pri 30T zgodi kaksen odsek kjer malo opesas, bo verjetno 32T boljsa opcija.

mikhaair je izjavil:

Na MTB imam 1x11 Shimano SLX, spredaj 30. Noge so malo močnejše in bi šel na 32 ali mogoče celo na 34 (kaj predlagate?). Se zgodi kakšen odsek, kjer opešam...verjetno raje 32?

Je to to za nabavit?

Hkrati bi si nabavil še orodje za ketno menjat, kaj se vzame, eventuelno iz iste trgovine?

dej mi povej kok je počasnejši od 2x kasete?

MTB4life ::

mikhaair je izjavil:

Je to to za nabavit?

Koliko imaš pa zadaj na kaseti?

Jaz imam na obeh MTB kolesih 32 - 46/11 in sem zadovoljen.

Ti dam kar praktičen primer zadnjega vikenda, ko sem šel Logatec, Javornik, spust po bivšem smučišču, Hrušica, Logatec. In sem na poti gor na kavi 'ujel' mozakarja s treking 'predelanim' v MTB (29 col, širše gume). Po dolgih asfaltnih in makadamskih spustih, kjer bi lahko dosegal višje brzine mi zmanjka prestav. In se mi lahko takšen soborec lepo odpelje. Če se sam ali z mojo pa s tem ni težav. Zame osebno bi bilo idealno predvidevam 2x12 in ožje gume, da bi malo zvišal potovalno na asfaltu. Sem pa spet tolk v divjini, da mi max. razmerje zelo prav pride in širše gume pa sploh.

Sparkxl ::

Če nimaš kakih ekstremnih vzponov bo 34 verjetno prava izbira. Ampak kot rečeno, rabiš novo ketno

Scorpy84 ::

Danes sem si kupil decathlonovo kolo edr af. Tokrat morem pohvaliti servis, kolo je lepo sestavljeno, glede semaga kolesa, vari so zelo lepo narejeni, na videz precej lepsi od oba Scott-a, ki ju imam (scale 965/sub cross 30). Oprema je ultegra, tukaj ni kaj dodajati, samo kolo je precej lahko, ceprav sem bil utrujen in v bolecinah, so vsi moji rekordi na stravi (segmenti) za salo padali. Zdaj cakam se spd cevlje in zapenjalec...
Skratka ce bo kdo kupoval, mu zelo priporocam, tudi tistega, ki ima 105 opremo.

xgeorgex ::

edr af?

GupeM ::

Black Dragon ::

Ok samo 8.6kg M velikost brez pedal za - VAN RYSEL BELO IN ČRNO CESTNO KOLO EDR AF je absolutno pretežak... Govorimo kolesu s čeljustnimi zavorami in ne disk in pedali, pa si že pri 9kg... Kje so časi, ko so bila kolesa pod 6.8kg - prepovedana za pro :)) Ja je res, da je poceni samo za ultegra kolo brez diskov je to "krava" žal (high end gravel kolesa so lažja).
Time will tell.

Pa najdi kolo, ki je lazje, za ta denar? Se karbonci z isto opremo, so na isti tezi, pa drazji za skoraj jurja, izjema Gusto, kjer je ta znesek okoli 400-500€? Sploh ne vidim smisla tvojega komentarja.
Dober vemo da vsak gram pr kolesu, stane veliko denarja, decathlon trenutno tukaj nima konkurence. Ce se pojavijo kritike posameznika, je to samo zato, ker si more v svoji glavi upraviciti nakup se enkrat drazjega kolesa.

Groot ::

Me zanima če posamezniki, ki vas moti 1kg pretežko kolo, tako zavzeto pazite tudi na grame pri sebi. Praviloma velja vse prej kot to

Flexon ::

Scorpy84 je izjavil:

Pa najdi kolo, ki je lazje, za ta denar? Se karbonci z isto opremo, so na isti tezi, pa drazji za skoraj jurja, izjema Gusto, kjer je ta znesek okoli 400-500€? Sploh ne vidim smisla tvojega komentarja.
Dober vemo da vsak gram pr kolesu, stane veliko denarja, decathlon trenutno tukaj nima konkurence. Ce se pojavijo kritike posameznika, je to samo zato, ker si more v svoji glavi upraviciti nakup se enkrat drazjega kolesa.

Canyon Endurace 7 RB je 8.46kg za 1299€.

Drugače pa raje težje karbonsko kolo z diski kot pa alu z rim. Veliko bolj udobna vožnja in bremze ki primejo. Je pa cena od 500eur pa naprej dražja.

GupeM ::

Groot je izjavil:

Me zanima če posamezniki, ki vas moti 1kg pretežko kolo, tako zavzeto pazite tudi na grame pri sebi. Praviloma velja vse prej kot to

This.

PacificBlue ::

Lažji ljudje iscejo lažja kolesa, težji ljudje pa težja:>
I’m out.
:3

Flexon je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Canyon Endurace 7 RB je 8.46kg za 1299€.

Drugače pa raje težje karbonsko kolo z diski kot pa alu z rim. Veliko bolj udobna vožnja in bremze ki primejo. Je pa cena od 500eur pa naprej dražja.

No decathlon pa 150€ nizjo ceno ponuja z isto opremo, ok je 400g tezji.
Sem tudi zelel karbonsko, ampak sem si premislil, ko sem videl kako pokajo na nosilcih avta, ce samo prevec zategnes. Udobje se strinjam, glede zavor pa ne, zavorna sila je ista, nisem opazil razlike, edino gumice znajo biti glasne po pricevanju drugih.
Smo pa ze imeli tukaj debato glede disk zavor in rim, pa lahko tukaj mirno zakljucimo debato o zavorah in se prebere za nazaj.

juroz ::

če ti je všeč da se boš spravil nanj potem si zmagal in ne cena/teža/tehnologija bremz/material okvirja nima veze pri tej ceni.
drugače bi pa bilo da bi za 5k kupil alu bajk, rimbrejk in 105/tiagro. kolo je drag šport, 1.5k€ pa žal ni veliko v tem športu.

juroz je izjavil:

1.5k€ pa žal ni veliko v tem športu.

Je če greš kupovat v tujino...ko govorimo za navadnega človeka, ne rabiš dosti več...

Kalibri ::

Scorpy84 je izjavil:

edino gumice znajo biti glasne po pricevanju drugih.
V bistvu gumic ne slišim, medtem ko cviljenje diska je precej dobro slišati. Non issue! Nobenih pomislekov nimam tudi pri alu bicikom. Moji so vsi alu, na carbon sploh še nisem pomislil in tudi ne bom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()

ZveeZ ::

Kalibri je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

edino gumice znajo biti glasne po pricevanju drugih.
V bistvu gumic ne slišim, medtem ko cviljenje diska je precej dobro slišati. Non issue! Nobenih pomislekov nimam tudi pri alu bicikom. Moji so vsi alu, na carbon sploh še nisem pomislil in tudi ne bom.

Pustis telefon in denarnico doma, pa imas notri razliko v tezi alu/carbon :))

TehDucky ::

Mike Guns je izjavil:

Gledam Cestno kolo Allez E5 2023 black, ki je s popustom 950 €. A kdo kej ve ima extremvital septembra še dodatne popuste?

Sem pogledal tale kolo, pa ni 2023 letnik, to je 2022 letnik, 2023 imajo disk zavore ter so 100 eur dražji mpc.
Je pa videti, da jih imajo dosti, vsaj 4 v vsaki velikosti, tako da zna malo še pasti, ne vem pa če prav veliko.

TehDucky je izjavil:

Mike Guns je izjavil:

Sem pogledal tale kolo, pa ni 2023 letnik, to je 2022 letnik, 2023 imajo disk zavore ter so 100 eur dražji mpc.
Je pa videti, da jih imajo dosti, vsaj 4 v vsaki velikosti, tako da zna malo še pasti, ne vem pa če prav veliko.

Edit: Kakšni se vam zdijo Gusto kolesa? Za 1550 eur se dobi karbonskega s 105 opremo, sicer na obročne zavore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

TehDucky ::

Mike Guns je izjavil:

Edit: Kakšni se vam zdijo Gusto kolesa? Za 1550 eur se dobi karbonskega s 105 opremo, sicer na obročne zavore.

ZveeZ je izjavil:

Upam da ves da je manja teza se najmanjsi plus karbona v primerjavi z alu ko se gre za kolesa ;)

ZveeZ ::

tonttu je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Upam da ves da je manja teza se najmanjsi plus karbona v primerjavi z alu ko se gre za kolesa ;)

Katera pa je najbolj opazna prednost?
Do sedaj sem imel priliko voziti le fullyja carbon in ce mi ne bi povedali, da je karbonc, ne bi nikoli opazil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Kalibri ::

Karbonc je bolj glasen, ko ropota račna v prazno ;)

TehDucky je izjavil:

Mike Guns je izjavil:

Zdej me je Scorpy nahajpal za Van Ryzla: https://www.decathlon.si/p/305449-53205...
kokr sm raziskoval cene, bolš price/performance ne morš dobit...ok tale je dost bliz, ampak mi je barva grda https://www.a2u.si/cestno-kolo-wilier-m...

Ne poznam nobenga, ki fura Gusto, tako da ne morm komentirat.

Black Dragon ::

No zanimivo, da se je Dechaton spravil prodajati high end kolesa za trenutne razmere absurdnih cen....5k+ za kolo je mentalno ampak za 7.2Kg disc 12 speed Ultegra je to top v primerjavi z ostalimi znamkami (looking at Specialized, Cervelo, Colnago...)

https://www.decathlon.si/p/341551-16824...

Kdo lahko to upraviči, verjetno nekdo, ki ima denar in FTP 4Kg/W in gor ?
Time will tell.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

ZveeZ je izjavil:

tonttu je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Katera pa je najbolj opazna prednost?
Do sedaj sem imel priliko voziti le fullyja carbon in ce mi ne bi povedali, da je karbonc, ne bi nikoli opazil.

Ni zaman karbon gold standard.

Ni samo togost okvirja ali teža, tudi blaženje tresljajev, recimo če voziš hardtail ali pa cestno kolo. Karbon je veliko bolj prijetno za vozit.
Sam sem nardil ze vec 10k km z karbonskim in si ne predstavljam, da bi sel kdajkoli na aluminij.
I’m out.
:3

Mike Guns je izjavil:

TehDucky je izjavil:

Mike Guns je izjavil:

Zdej me je Scorpy nahajpal za Van Ryzla: https://www.decathlon.si/p/305449-53205...
kokr sm raziskoval cene, bolš price/performance ne morš dobit...ok tale je dost bliz, ampak mi je barva grda https://www.a2u.si/cestno-kolo-wilier-m...

Ne poznam nobenga, ki fura Gusto, tako da ne morm komentirat.

Wilier ima nekaj malega cez 10kg...
Gusto precej hvalijo, je pa to relativno nova znamka. Cez leto dve, najbrz tudi ne bojo vec poceni.

Decathlon ocitno tako mnozicno prodajajo kolesa, da se jim neka racunica izide. Prakticno okvirje zastonj prodajajo, take komentarje zasledim po tujih forumih.

Gregor5816 ::

Black Dragon je izjavil:

No zanimivo, da se je Dechaton spravil prodajati high end kolesa za trenutne razmere absurdnih cen....5k+ za kolo je mentalno ampak za 7.2Kg disc 12 speed Ultegra je to top v primerjavi z ostalimi znamkami (looking at Specialized, Cervelo, Colnago...)

https://www.decathlon.si/p/341551-16824...

Kdo lahko to upraviči, verjetno nekdo, ki ima denar in FTP 4Kg/W in gor ?

A je nakup kateregakoli kolesa, ki se uporablja za rekreacijo, sploh upravičen? Nekateri so pripravljeni toliko plačati za boljše kolo. V NM sta sedaj dva kolesarja s cervelom S5, rabljena kolesa od Jumbo visme. Eden je celo od Rogliča. To sta kolesa, vredna enih 10k€. Kdo lahko potem tako kolo upraviči?

T440 ::

Ceno kolesa opraviči občutek ob vožnji le-tega. Če ne kolesariš, tega ne razumeš. Ni vse sicer v gramih, meni osebno je pomembno, da mi je kolo overall všeč, zato sem pristal na Pinarellu.

Gregor5816 je izjavil:

A je nakup kateregakoli kolesa, ki se uporablja za rekreacijo, sploh upravičen?

Odvisno kako gledas. Zame je strosek za sportno opremo (v kleti imam za ene 50.000eur sportne robe, verjetno se kaj vec) cisto upravicen, saj je zaradi tega moje zivljenje lepse, denar pa tudi ni problem. Konec koncev v sluzbo hodim zato, da dobim denar za stvari, katere rad delam.
Ali je to ekonomsko upraviceno je pa precej jasno. Vse kar ne prinese dobicka, in rekreacija ga ne, ni ekonomsko upraviceno. Torej noben nakup sportne opreme ni ekonomsko upravicen, pa naj bo 50, 500 ali 5000eur.

rejven ::

tonttu je izjavil:

Gregor5816 je izjavil:

A je nakup kateregakoli kolesa, ki se uporablja za rekreacijo, sploh upravičen?

Odvisno kako gledas. Zame je strosek za sportno opremo (v kleti imam za ene 50.000eur sportne robe, verjetno se kaj vec) cisto upravicen, saj je zaradi tega moje zivljenje lepse, denar pa tudi ni problem. Konec koncev v sluzbo hodim zato, da dobim denar za stvari, katere rad delam.
Ali je to ekonomsko upraviceno je pa precej jasno. Vse kar ne prinese dobicka, in rekreacija ga ne, ni ekonomsko upraviceno. Torej noben nakup sportne opreme ni ekonomsko upravicen, pa naj bo 50, 500 ali 5000eur.

Absolutno, pa ni tukaj samo kolo ampšak praktično vse dobrine (hrana, obleka, turizem,...), kjer nekaj zapraviš in za vložek ne dobiš vrnjeno vložek in nek donos. Če bi tko gledal, bi ekonomija crknila v enem dnevu, mi pa tud, ker na kruhu in vodi mislim, da noben ne bi želel dočakat 90.

LeQuack ::

Gregor5816 je izjavil:

A je nakup kateregakoli kolesa, ki se uporablja za rekreacijo, sploh upravičen? Nekateri so pripravljeni toliko plačati za boljše kolo. V NM sta sedaj dva kolesarja s cervelom S5, rabljena kolesa od Jumbo visme. Eden je celo od Rogliča. To sta kolesa, vredna enih 10kEUR. Kdo lahko potem tako kolo upraviči?

A ti veš kolk je folk pripravljen šele plačat za motorje, športne avte, gliserje in podobno? En kolo ni nič proti temu, pa je dosti bolj uporabno.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

val46 ::

Po dooolgih letih sem se odločil kupiti eno kolo za se malček "fiakat" naokrog. Odločil in naročil sem po nasvetu znanca to : https://www.canyon.com/en-si/outlet-bik...

Kaj porečete poznavalci?
««
86 / 110
»»