Forum » Strojna oprema » RAID samo na kratko
RAID samo na kratko
gile ::
Imam dva diska, različni proizvajalci, enaka kapaciteta. A ju lahko povežem v RAID 0.
Hvala.
Hvala.
axee ::
Da, samo da sta velikosti enake, vsaka morebitna razlika v velikosti bo izgubljena.
Seveda bo počasnejši disk stvar zaveral. Najbolje da napišeš točno katere diske imaš oziroma razlike v prenosih.
Seveda bo počasnejši disk stvar zaveral. Najbolje da napišeš točno katere diske imaš oziroma razlike v prenosih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
xamiel ::
Lahko narediš RAID0 (striped set), priporočljivo je da z identičnimi diski. Čeprav sem postavljal tudi z različnimi proizvajalci, vendar so bile karakteristike diskovja enake in zadeva dela BP. Pridobil boš na hitrosti a če ti en disk umre so šli podatki po gobe. Če ti kontroler omogoča RAID 5 ti ga bolj priporočam. Sploh pa kakšen RAID 10 ;)
In vendar ne tako na kratko.
Matična Abit IP35. V biosu omogočim RAID, ob zagonu kreiram RAID polje, med instalacijo XPjev mi pa napiše "No hard drives detected" al nekaj podobnega. WTF???
Diska sta 320GB samsung in 320GB WD
Matična Abit IP35. V biosu omogočim RAID, ob zagonu kreiram RAID polje, med instalacijo XPjev mi pa napiše "No hard drives detected" al nekaj podobnega. WTF???
Diska sta 320GB samsung in 320GB WD
element ::
Na disketo bo treba naložit driverje za RAID in jih med zagonom windows inštalacije naložit.
hmm, disketnik, kaj je že to? Še kakšen drug način za tele driverje naložit? Kje pa sploh dobim driverje za RAID?
jype ::
kilercek> hmm, disketnik, kaj je že to? Še kakšen drug način za tele driverje naložit? Kje pa sploh dobim driverje za RAID?
Še ena žrtev.
Še ena žrtev.
element ::
When you are installing Microsoft Windows XP or Microsoft Windows Server 2003 on a new computer or on a computer that has the latest SCSI or IDE controller technology, you may have to use an OEM device driver to support, for example, a new mass storage controller, to continue with the installation.
Smo ugotovili.
Note Mass storage controller drivers can be loaded only from floppy disks by using the F6 key. The F6 key cannot be used to load drivers that are stored on USB flash drives, on USB hard disks, or on other external storage devices.
Žal si bo treba en novejši OS omislit za USB support, če so na voljo driverji za tvoj raid. Poglej na stran preminulega Abita.
Microsoft Support
Dami ::
Kupi si USB disketnik.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
c3p0 ::
Na nekaterij PCjih preverjeno gre preko USB ključka. Pri ostalih pa si lahko pomagamo z nLite...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7245 (6393) | kreki |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2148 (1611) | GrimReaper |
» | vista problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3188 (2847) | markk1 |
» | Windows xp postavitev na S-ATA diskOddelek: Operacijski sistemi | 1310 (1232) | The B |
» | Problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 1539 (1451) | Brane2 |