Forum » Pomoč in nasveti » Problem s skenerjem
Problem s skenerjem
mb ::
Imam skener canon D646U. Ko sem ga kupil, sem ga priklopil (USB), windowsi so ga zaznali in vse je bilo OK. Potem so mi začeli programi za skenirajne začeli javljati da je nekaj narobe konektano in potem sem malo kabel porukal pa je delalo. Potem sem odstranil vse programe in gonilnike za skener in zdaj ga računalnik ne zazna. Ko gre v Add new hardware mi ga sploh ne dobi, tudi ročno ne. Ko hočem instalirati kakšen program za skeniranje mi reče, da manjka TWAIN (kaj sploh je to?) Kaj naredit da ga windowsi prepoznajo in da bom lahko instaliral gonilnike?
P.S: imam win 98 SE
P.S: imam win 98 SE
Lime ::
Poskusi najprej namestiti gonilnike in ga nato priklopi. Če na USB sploh ničesar ne zazna, pa je lahko problem s samim priključkom ali z Windowsi. Poglej v sistem, če imaš kakšen rumen klicajček pod USB korensko vozlišče.
TWAIN je gonilnik.
TWAIN je gonilnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skener (KYOCERA) ne dela v večini programovOddelek: Pomoč in nasveti | 1625 (1055) | Nejcos |
» | Canon MP520 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2437 (2007) | overdovs |
» | Skener MEDION - trgovina HOFEROddelek: Strojna oprema | 6169 (6169) | opeter |
» | Enostaven program za scaner?Oddelek: Programska oprema | 2633 (2309) | Racunalnik |
» | UMAX Astra 2400sOddelek: Programska oprema | 1123 (998) | Azrael |