» »

LCD TV Philips 32PFL7803H

LCD TV Philips 32PFL7803H

Feren ::

Je omenjeni model na voljo pri nas, namreč google zadetkov ni našel. Cena je sprejemeljiva za to kar ponuja.
Kupujem Full HD, z MPEG-4, DVB-T. Razdalja gledanja 2m, predvidevam da je diagonala 81 cm prava izbira, kaj porečete?
Odločil sem se za Philips, ampak pri tej velikosti je le nekaj Full HD lcdjev na izbiro, vedno nekaj manjka ali ni Full HD ali pa nima MPEG-4 itd. :D Pri 37" to ni problem, model 37PFL7603H za 1100 eur, ampak je verjetno 94 cm na 2 m preveliko ne?
Model 32PFL9603H je idealen, vendar 1300 eur ne dam za TV te velikosti. Kaj predlagate? Vzeti le HD ready? Prosim za vaša mnenja saj TV kupujem za naslednjih nekaj let, želim da je deloma pripravljem za prihodnost :)
Trenutno gledam navadno kabelsko, ob nakupu pa vsekakor prešaltam na digitalno TV, izkoristim to temo ... katerega ponudnika priporočate? Hvala vsem.
  • spremenil: Feren ()

gorici ::

Full HD 81cm je brez veze, sploh pa na razdalji ki jo omenjaš. Mogoče, če bi sedel 1m bližje pa še to bi se moral močno potruditi da bi videl razliko HD-SD. Za razdaljo gledanja 2m je za HD priporočljiva velikost zaslona okoli 130 cm. Pravi HD boš lahko gledal le z Blue-ray ali pa demo posnetke , kabelsko ali pa ip pozabi še za nekaj let.Je pa razlika v analogni ktv in digitalni. Digitalna ima za malenkost boljšo in bolj mirno sliko.(Telemach-UPC), vendar kot pravim tega na 81cm ne boš opazil.Vzami HD ready oz FullHD če ni velike razlike v ceni(20€).

Feren ::

Torej priporočaš da vzamem le HD ready? Izbira velikosti 32" je na 2 m primerna, 37" je verjetno prevelik za to razdaljo ali pač? Največ gledam TV, trenutno še navadna kabelska povezava, tu pa tam kak DVD, ob novi pridobitvi bi želel izkoristiti zmogljivost TV-ja in pogledal kak HD DVD, vzel digitalno televizijo pri enem od ponudnikov itd. Hm, kaj pomeni SD, kaj misliš s tem? Katerega ponudnika priporočaš? Telemach ali T2? Kateri paket vzeti? Na tem področju sem noob :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Feren ()

gorici ::

Nič ne bo narobe če vzameš FullHD,ampak potem vzami raje večjega ne bo ti žal.Od viška glava ne boli.SD je standardna tv resolucija .(Slika pri analogni televiziji se prenaša s 576 vrsticami (bolj natančno z 2 x po 288 vrsticami), pri čemer ima ena vrstica ločljivost okrog 300 – 400 točk, odvisno od kvalitete posnetka. Pri digitalni televiziji ima slika format 576 x 720 točk, kar v praksi lahko pomeni do štirikrat ostrejšo sliko.
Na digitalnem zaslonu se slika potem prikaže na 576 x 768 kvadratnih točkah (če gre za standardni format 4 : 3) oziroma na 576 x 1024 kvadratnih točkah (če gre za širokozaslonski format Pal Plus). Vendar pa se mora slika že pri nastanku, torej pri snemanju s kamero, posneti v digitalni obliki, saj pretvorba analogne slike v digitalno poslabša kvaliteto.) Drugače pa naj ima tv čim več priključkov hdmi,pc,če ima še dvb-t ali dvb-c dekoder vgrajen še toliko boljše.
Katerega ponudnika izbrati pa je že težje.Praviš da že imaš kabelsko, če je Upc Telemach potem ni dileme, vzameš pri njih.Glede paketov pa je spet vprašanje kaj potrebuješ.Poglej na njihovi spletni strani ponudbo. Se pa po mojem najbolj splača vzet paket digitalni trojček- kateri se moraš pa sam odločit.

Feren ::

Hvala za izčrpen odgovor, prodajalec mi je povedal da je 37" na 2 m prevelik, oči se hitreje otrudijo

Valentin ::

Hvala za izčrpen odgovor, prodajalec mi je povedal da je 37" na 2 m prevelik, oči se hitreje otrudijo


Po kakšni logiki? Tisti prodajalec nima pojma o pojmu!

Oči se prej utrudijo zaradi premajhne diagonale, kot pa prevelike. Ker se morajo naprezati, da ločijo vse podrobnosti, ki jih je sposoben full HD prikazati.

Priporočjiva diagonala za Full HD TV je razdalja deljeno z 2!

Feren ::

Kako je pa z to logiko pri gledanju tv programa, kateri ni full hd?

Valentin ::

Kako je pa z to logiko pri gledanju tv programa, kateri ni full hd?


Seveda pri TV programu običajne ločljivosti ne boš videl takšnih podrobnosti, zato ga komot lahko gledaš z večje razdalje. Ali pa pač kupiš manjši TV, če ti je več do TV programa, kot do Blu Ray filmov...

Najbližja smiselna razdalja gledanja Full HD vsebine je tista, kjer ne razločiš več posameznih pikslov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5333023 (29831) nendzi
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334045 (29643) popster
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

Oddelek: Zvok in slika
302614 (2057) Nagi Bator
»

Philips LCD...??

Oddelek: Zvok in slika
404066 (2849) ttommy
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922238 (20143) Yoni

Več podobnih tem