» »

Servis računalnika

Servis računalnika

Terminator ::

Kje se naučiti servisiranja oz. popravljanja računalnikov?

pingo76 ::

Večina nas je samoukov, sicer pa mi ni znano, da bi se kdo to naučil drugače. Veliko potrpežljivosti in tako imenovanega trial & error. Včasih sem imel kakega vajenca in po par mesecih v servisu je znal le tisto kar je imel možnost videti v praksi in če ni vedel je šel iskat po googl-u. V 70% primerov težav je kar po googlu klikal čeprav je bila težava povsem preprosta. V kolikor bi svoje klikerje malo napel bi zelo hitro prišel do rešitve tako pa je iskal vsaj 2 ure po googlu z nepreveč jasnimi pojmi kaj pravzaprav išče. Še dandanes (pa je že 5 let mimo) je kot serviser resnično srednja žalost (milo rečeno).

Načeloma je potrebno precej volje in predvsem veselja do tega. Vedno moraš bit na tekočem in še kar razgledan saj ni slabšega kot to, da za vsako bedarijo greš na net.

Kot osnova lahko začneš brati v slo tech forumu pod rubriko pomoč in nasveti in boš tam srečal najbolj tipične napake ter njihovo rešitev. Na koncu koncev je pa najbolj pomembna kilometrina. Serviser ne boš čez noč. Jaz sem aktivno v tem že 14 let in se skoraj vsak dan naučim kaj novega samoiniciativno ali pa preko prinešene na servis težave.

Če ti je zgoraj našteto zbilo motivacijo na dno, potrem razmišljaj o drugem poklicu. Če te izziv stimulira pa kar pljuni v roke in na delo, nabavi si kak star komp in se izživljaj.

jukoz ::

Kaj pa sploh šteje pod servisiranje računalnikov?

To da zamenjaš crknjeno komonento?

Kaj drugega?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kia Ceed - redni pooblaščeni servis (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9530514 (6770) LeQuack
»

Asus Servis

Oddelek: Pomoč in nasveti
359674 (7635) DOOM_er

servis me je probu nategnit (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8313053 (11658) Brane22
»

Pralni stroj

Oddelek: Loža
489096 (5984) simnov

Več podobnih tem