» »

php skripta za registracijo uporabnikov

php skripta za registracijo uporabnikov

skorpio ::

Rabil bi eno pomoč glede php-ja na moji intenetni stani bi naredil registracijo uporabnikov pa mi ne gre in ne gre probal sem na vec nacinov pa mi nikakor ne uspe.
probal sem tole z youtube Easy setup of Login, Registration and Pass Protect Pages pa nerazumem kako to zdaj aktivirat drugace pa mam domeno tu http://members.000webhost.com/ ki pa je res dobra stem da je zastojn ma pa skoraj vse kar rabim da zazenem samo ne vem dolocenega postopka kako to naloziti na server ali v phpmyadmin ali mi lahko kdo pomaga

tu je se ckripta ki mi deal problem

# Script 16.4 - mysqli_connect.php

// This file contains the database access information.
// This file also establishes a connection to MySQL
// and selects the database.

// Set the database access information as constants:
DEFINE ('DB_USER', 'YOUR DATABASE USERNAME');
DEFINE ('DB_PASSWORD', 'YOUR DATABASE PASSWORD');
DEFINE ('DB_HOST', 'localhost');
DEFINE ('DB_NAME', 'YOUR DATABASE NAME');
tu nevem ka naj upišem
// Make the connection:
$dbc = @mysqli_connect (DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME);

if (!$dbc) {
trigger_error ('Could not connect to MySQL: ' . mysqli_connect_error() );
}

?>
  • spremenil: skorpio ()

#000000 ::

V phpmyadmin treba narest bazo, vanjo uvozit db ki jo dobiš zraven skripte, dat tej bazi uname in password, ter skripti povedat kje je ta baza locirana. Tko čist na hitro, sicer pa ti je pa itak skripta napisala kaj ji manjka.

skorpio ::

zdaj mam pa se en problem prek filezilla sem nalozil login datoteko z vsemi popravki ki pisejo tule ustvaril sem tut MYSQL DATABASE zdaj me se samo zanima kako to stvar zalaufat ta zadja skripta ki pise ospodi CODE TO ADD TO YOUR PAGES TO PASSWORD PROTECT THEM
---ADD THE CODE BELOW TO THE VERY BEGINNING OF THE PAGE YOUR WANT TO PASSWORD PROTECT--
sem jo tudi nalozil na streznik zd ko pa napisev v brskalnik http://darktorrent.net78.net/login.php bi mi moglo odpret kaj a mi zna kdo zrazlozit ki sem naredil napako

MYSQL DATABASE SETUP

1. Create a database and call it whatever you want
2. Execute the code below to create your database table and fields

CREATE TABLE users (
user_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
first_name VARCHAR(20) NOT NULL,
last_name VARCHAR(40) NOT NULL,
email VARCHAR(80) NOT NULL,
pass CHAR(40) NOT NULL,
user_level TINYINT(1) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0,
active CHAR(32),
registration_date DATETIME NOT NULL,
PRIMARY KEY (user_id),
UNIQUE KEY (email),
INDEX login (email, pass)
);





FILE CHANGES ARE BELOW
---------------------------------------------------
FILE - config.inc.php

1. Change Line 15 to read
define('LIVE', TRUE);
2. Add your own email address on line 18
3. Line 21 - Change this to the address the user will be directed to if they try to access a protected page and they are not logged in.
4. Line 55 - Change this to your own email address.

FILE - forgot_password.php
1. Line 43 - Add your own website address here
2. Line 44 - Change the email to your own email

FILE - mysqli_connect.php
1. Enter your own Database Name, User Name, Password, and DB_Host

FILE - register.php
1. Line 70 Add your own website address
2. Line 72 Add your own email address

--------------------------------------------------------
CODE TO ADD TO YOUR PAGES TO PASSWORD PROTECT THEM
---ADD THE CODE BELOW TO THE VERY BEGINNING OF THE PAGE YOUR WANT TO PASSWORD PROTECT---


require_once ('includes/config.inc.php');
$page_title = 'YOUR PAGE TITLE GOES HERE';

// Start output buffering:
ob_start();

// Initialize a session:
session_start();

// Check for a $page_title value:
if (!isset($page_title)) {
$page_title = 'User Registration';
}

// If no first_name session variable exists, redirect the user:
if (!isset($_SESSION['first_name'])) {

$url = BASE_URL . 'index.php'; // Defi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

KoMar- ::

Vneseš lahko karkoli, ker je to pač besedilo sporočila...:O

skorpio ::

PHP Error Message

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/a6068105 /login/mysqli_connect.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a6068105/public_html/login/includes/form_process.php on line 13

Free Web Hosting

Mi zna kdo razlozit kaj sem narobe naredil vem da mi javlja da je napak v 13 vrsti sam se mi ne sanja kaj morem napisat

tole pa je 13 vrsta v tej mapi ka morem tu napisat

if (isset($_POST['submitted'])) {
require_once (MYSQL);

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

KoMar- ::

Mogoče bi si ti najprej pogledal malo osnov PHPja, da ne boš za vsak trivialen error hodil sem težit? :)

skorpio ::

ma sem mislil da je forum da si pomagamo ne da tezimo res je da vem malo glede php-ja ampak mi samo to dela tezave ampak hvala bom ze

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

KoMar- ::

Ja, pomagamo, ne pa da namesto tebe vsak error popravljamo ;)

preem ::

google is your friend ;)

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/a6068105 /login/mysqli_connect.php'

hint: ne najde fajla - napačna pot or smth - mogoče tist presledek tam vmes?

skorpio ::

zdaj mi je koncno uspelo naredit skripto spomocjo video-a ampak imam en problem glede registracije ko se registriram mi poslje sporocilo za aktivacijo racuna racun aktiviram in se hocem upisat pa mi napise da uporabnik ne obstaja ali pa je geslo napačno ce pa sem vse pravilno vpisal se mogoce sanja kje sam ga zabiksal lahko pa sami tut probate ce vam kej pomaga glede resevanja http://darktorrent.net78.net/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

skorpio ::

jaz bi prosil ce mi lahko kdo pomaga sem ga nekje zastrikal pa nevem kje namrec naredil sem skripto od jana zajca zdj normalno dela vse registriram se in vpisem ampak ko se pa vpisem mi pa skoz prikaze tole

Povezava je bila prekinjena, kajti stran preusmerja nase, kar pomeni, da se krog ne bi nikoli zaključil.

* Ste onemogočili ali prepovedali piškote, ki bi jih ta stran potrebovala?
* OPOMBA: Če sprejetje piškotov te strani problema ne razreši, potem je to skoraj gotovo napaka nastavitev strežnika in nima zveze z vašim računalnikom.

prosil bi ce si lahko pogledate na moji strani http://darktorrent.net78.net/registrira...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

bluefish ::

menda res ne pričakuješ, da se bo folk kar tako registriral. Pokaži kodo in se bo morda komu dalo ukvarjati s tem.

skorpio ::

ja a prilepim vso kodo gor al samo od index.php

bluefish ::

tisto, kjer se vpišeš.

skorpio ::

-------------------------------------- REGISTRACIJA.PHP --------------------------------------
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
title>
DARKTORRENT
</title>
</head>
<?
include_once 'glava.php';

if(!isset($_COOKIE['darktorrent_uporabnik']))
{

if(!isset($_POST['submit']))
{
?>

<b>Registracija novega uporabnika</b>
<form method="post" action="registriraj.php">
<table border="19" bgcolor="#33FF00">
<tr><td>Uporabniško ime:  </td><td><input type="text" name="uporabnik" maxlength="10"></td></tr>
<tr><td>Geslo:  </td><td><input type="password" name="geslo" maxlength="10"></td></tr>
<tr><td>Ponovite geslo:  </td><td><input type="password" name="pon_geslo" maxlength="10"></td></tr>
<tr><td>E-mail naslov:  </td><td><input type="text" name="mail"></td></tr>
<tr><td>Strinjam se s  <a href="pogoji.php">pogoji</a></td><td>DA
<input type="radio" name="pogoji" value="da" checked> NE
<input type="radio" name="pogoji" value="ne"></td></tr>
<tr><td><input type="submit" value="Pošlji" name="submit"></td></tr>
<br><br>
<font color="green" face="calibri" size="3">Prosimo vas, da vnesete svoje podatke</font>
|
<font face="calibri" color="red">Lahko pa se <a href="vpis.php">vpišete</a></font>
</table>
</form>

<?
}
else

{
@$uporabnik = mysql_escape_string(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['uporabnik'])));
@$geslo = mysql_escape_string(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['geslo'])));
@$pon_geslo = mysql_escape_string(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['pon_geslo'])));
@$mail = mysql_escape_string(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['mail'])));
@$pogoji = mysql_escape_string(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['pogoji'])));

$geslo = sha1($geslo);
$pon_geslo = sha1($pon_geslo);

$rank = "1";
$datum = date("d.m.y");
$potrjen = "0";
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

if(!empty($uporabnik) && !empty($geslo) && !empty($pon_geslo) && !empty($mail))
{
if($geslo == $pon_geslo)
{
if($pogoji == "ne")
{
die("Za uspešno prijavo se morate strinjati s pogoji spletne strani!");
}
$preveri_uporabnika = mysql_query("SELECT uporabnik FROM uporabniki WHERE uporabnik = '$uporabnik'") or die(mysql_error());
$prikazi_rezultat_uporabnik = mysql_num_rows($preveri_uporabnika);

if($prikazi_rezultat_uporabnik != 0)   {
die($uporabnik . " je že v uporabi");
}

$preveri_email = mysql_query("SELECT mail FROM uporabniki WHERE mail = '$mail'") or die(mysql_error());
$prikazi_rezultat_email = mysql_num_rows($preveri_email);
if($prikazi_rezultat_email != 0)
{
die($mail . " je že v uporabi");
}

mysql_query("INSERT INTO uporabniki
(uporabnik, geslo, mail, datum, rank, potrjen, ip, pogoji)
VALUES ('$uporabnik', '$geslo', '$mail', '$datum', '$rank', '$potrjen', '$ip', '$pogoji')") or die(mysql_error());
echo '<font color="blue">Registracija je bila uspešno izvedena! <a href="vpis.php">Tukaj </a>lahko kliknete za vpis</font>';

$vsebina = "Prosimo vas, da na spodnji povezavi dokoncno potrdite vaso registracijo: http://darktorrent.net78.net/potrdi.php?id=".$geslo."&uporabnik=".$uporabnik;
$zadeva = "Dobrodošli na spletni strani!";
$posiljatelj = "FROM: nihad-dedic@hotmail.com";


mail($mail, $zadeva, $vsebina, $posiljatelj);

}
else
{
echo "Gesli se ne ujemata";
}

}
else
{
echo "Prosimo vas, da izpolnite vsa polja";
}

}

}
else
{
header ("Location: index.php");
}


include_once 'noga.php';
?>

-----------------------------------
VPIS.PHP
-----------------------------------
<?
include_once 'glava.php';

if(!isset($_COOKIE['darktorrent_uporabnik']))
{
@$uporabnik = $_POST['uporabnik'];
@$geslo = $_POST['geslo'];
@$geslo = sha1 ($geslo);
if(!empty($uporabnik) && !empty($geslo)) 
{

$preveri_bazo = mysql_query("SELECT * FROM uporabniki WHERE uporabnik = '$uporabnik' AND geslo = '$geslo'") or die (mysql_error());

$prikazi_rezultat = mysql_num_rows($preveri_bazo);
if($prikazi_rezultat == "0")   {
die("uporabnik ne obstaja ali pa je geslo napačno");
}
else
{
$cas = time() + 3600;
setcookie(darktorrent_uporabnik, $uporabnik, $cas);
setcookie(darktorrent_geslo, $geslo, $cas);

header("Location: index.php");


}

}
else
{
?>
<p><b>Vpišite:</b></p>

<form method="post" action="vpis.php">
<table border="17" bgcolor="#33FF00">
<tr><td>Uporabniško ime: </td><td><input type="text" name="uporabnik"></td></tr>
<tr><td>Geslo: </td><td><input type="password" name="geslo"></td></tr>
<tr><td><input type="submit" value="posreduj" name="submit"></td></tr>
</table>
</form>
<br />
<?
echo "Še niste član moje spletne strani? | <a href=registriraj.php>Prosim registriraj se!</a>";
}
}
else 
{
header("Location: index.php");
}


include_once 'noga.php';

?>

----------------------------------------
INDEX.PHP
----------------------------------------
<?
include_once 'glava.php';

if(isset($_COOKIE['darktorrent_uporabnik']))
{
$uporabnik = $_COOKIE['darktorrent_uporabnik'];
$geslo = $_COOKIE['darktorrent_geslo'];
$poizvedba = mysql_query("SELECT * FROM uporabniki WHERE uporabnik = '$uporabnik'") or die(mysql_error());
while($vrstica = mysql_fetch_object($poizvedba))
{
if($vrstica->potrjen == "1")
{
if($vrstica->rank == "1")
{
echo "Ti si registriran uporabnik | Tukaj se lahko izpišeš: <a href=izpis.php>izpis</a>";
}
elseif($vrstica->rank == "2")
{
echo "Ti si ADMINISTRATOR | Tukaj se lahko izpišeš: <a href=izpis.php>izpis</a>";
}


}
else
{
echo "najprej moraš potrditi svoj uporabniški račun";
}
}
}
header("Location: vpis.php");


include_once 'noga.php';

?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skorpio ()

preem ::

kaj za pastebin še nisi slišal? jeez

skorpio ::

ne sory nisem sem pa neki poskusal popravit pa ni šlo glih no upam da mi bo lahko povedal kaj je narabe

hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MySQL podatki iz več tabel

Oddelek: Programiranje
5718 (508) smacker
»

php echo problem

Oddelek: Izdelava spletišč
7916 (499) chrush
»

PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10313819 (9301) mmorph
»

Inštalacija PhpBB foruma

Oddelek: Izdelava spletišč
211675 (1418) Jochaan
»

phpBB install

Oddelek: Omrežja in internet
71167 (1054) poweroff

Več podobnih tem