Forum » Omrežja in internet » težave z routerjem asus
težave z routerjem asus
miller31 ::
Imam optiko pri t-2, telefon, internet in tv
Kupil sem si router Asus ETH. Asus WiFi A/B/G ROUTER (WL-500gPV2)
Wireless Router, 802.11G
Omogoča:
- Print, FTP in WEBcam server
- Download master
- (download tudi, ko je PC ugasnjen)
- 300% večjo pokritost s signalom
- USB vhod za priklop eksternega diska
- Podpira Windows Visto
Problem pa je sledeč ko računalnik (na katerem imam naloženo visto 64bit) priklopim na router mi internet konstantno pada dol. Včasih dela 2 uri, včasih 5 minut... Ko sem klical na tehnično podporo t-2 me je referent na hitro "skenslal" češ da je nekaj narobe z routerjem. Router sem dal na testiranje prijatelju, ki ima optiko pri Siolu in router deluje brez problema že en teden. Priklopim moj računalnik direktno na T-2 modem in deluje brez problema (se pravi ni nič narobe niti z računalnikom). Jaz imam v routerju nastavljen dinamični ip in ko sem klical tehnično podporo mi je strokovnjak rekel, da je to pravilno, čeprav ne razumem saj jaz ko v google vtipkam what's my ip, vidim stalno isti IP se pravi se mi ne spreminja. Probaval sem že vse upgradeal firmwire na routerju ni da ni! Ko mi internet padel dol se logiram v router in dam tam restart router in potem net spet začne delat ampak po nekaj časa spet pade dol.
Kupil sem si router Asus ETH. Asus WiFi A/B/G ROUTER (WL-500gPV2)
Wireless Router, 802.11G
Omogoča:
- Print, FTP in WEBcam server
- Download master
- (download tudi, ko je PC ugasnjen)
- 300% večjo pokritost s signalom
- USB vhod za priklop eksternega diska
- Podpira Windows Visto
Problem pa je sledeč ko računalnik (na katerem imam naloženo visto 64bit) priklopim na router mi internet konstantno pada dol. Včasih dela 2 uri, včasih 5 minut... Ko sem klical na tehnično podporo t-2 me je referent na hitro "skenslal" češ da je nekaj narobe z routerjem. Router sem dal na testiranje prijatelju, ki ima optiko pri Siolu in router deluje brez problema že en teden. Priklopim moj računalnik direktno na T-2 modem in deluje brez problema (se pravi ni nič narobe niti z računalnikom). Jaz imam v routerju nastavljen dinamični ip in ko sem klical tehnično podporo mi je strokovnjak rekel, da je to pravilno, čeprav ne razumem saj jaz ko v google vtipkam what's my ip, vidim stalno isti IP se pravi se mi ne spreminja. Probaval sem že vse upgradeal firmwire na routerju ni da ni! Ko mi internet padel dol se logiram v router in dam tam restart router in potem net spet začne delat ampak po nekaj časa spet pade dol.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
ender ::
Kako si povezan na router - preko kabla ali brezžično?
Glede IPja, na T-2 se spreminja le občasno (drug IP dobiš, če nekaj dni nisi priklopljen, ali pa če je na internet priključena druga mrežna kartica).
Glede IPja, na T-2 se spreminja le občasno (drug IP dobiš, če nekaj dni nisi priklopljen, ali pa če je na internet priključena druga mrežna kartica).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
blackbfm ::
Priklopi komp direkt na modem, pa boš videl a je težava v routerju ali v liniji. Ampak preden boš to naredu, nujno vklopi firewall če ga še nimaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
miller31 ::
Na router sem priklopljen preko kabla. Komp sem priklopil direktno na modem in internet deluje bp. Firmwire sem že nadgradil dvakrat in je stalno isto. Težava je v tem ker pri kolegu, ki ima siol pa stvar deluje super.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s priklopom televizije v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4325 (3970) | broken/link |
» | T-2 IPTV na računalniku - pomočOddelek: Omrežja in internet | 15182 (5124) | DennisDee |
» | Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrostiOddelek: Omrežja in internet | 3102 (2321) | čuhalev |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7437 (7060) | Lukael |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2935 (2708) | theBill |