» »

essedi

essedi

madonch ::

Malo sem gledal cenike in videl, da se računalniške komponente najbolj splača kupovat v italijanskem essedi-ju (www.essedi.it). Cene so že tako nižje, pa še davek (ivo) dobiš nazaj in tako prišparaš tudi do 50% na komponento.
Ali je že kdo tam kupoval in kake izkušnje ima s tem? (garancija, kvaliteta ...)
leposemejte :-)

Matty ::

Dobrodošel med mnogimi...

Mimogrede... vse cene na spletni strani so BREZ Ive (upam, da si to uposteval)... kar pomeni, vse cene pomnozi z 1,2 in sele potem odstej Ivo (ti nazaj dobis MANJ kot 20%, od 12-15% odvisno kje jo dvignes...) + pristej stroske prevoza do gorice (ce ravni nisi lokalc...)...

Cene z IVO so povečini nižje kot cene z DDVjem v Sloveniji, ni pa to pravilo...

madonch ::

Imam to srečo, da sem lokalc. Zavedam se, da so objavljene cene brez ive (po novem pa je na spletu zraven še cena z ivo)
Mislim, da je iva okoli 20% in da jo dobim v celoti vrnjeno (tako je vsaj v trgovinah z oblekami, bicikli ...). Gledati je treba le, da je cena komponente nekje med 30.000 in 50.000 sit da dobis ivo nazaj, ni pa ti treba placati carine (ali davka ali kakor se pač že to zdaj imenuje)
Bolj me zanima če ima kdo kake pripombe na kvaliteto ali probleme z uveljavljanjem garancije.

p.s.: Matty, če si lastnik kake slovenske trgovine, bom za isto ceno z veseljem kupoval pri tebi, da ne bom izpadel kaka prodana duša. Italjanski trgovci mi namreč niso najbolj pri srcu, vendar za občutno nižjo ceno tudi kaj potrpim.:D
leposemejte :-)

jure1873 ::

jaz sem kupil že kar nekaj stvari tam in vse dela brez problema, edina slabost essedija je da dostikrat nimajo tistega kar hočeš tako da je boljše če pokličeš preden greš, tudi če piše na webu da neko svar imajo se lahko zgodi da je nimajo.

madonch ::

Ali mogoče kdo v essedi-ju govori vsaj za silo slovensko.
Sem namreč en uvožen lokalc, ki ne obvladam glih italjanščine kaj preveč.
leposemejte :-)

para-site ::

kar se tiče garancije, ni problema, če kej crkne, ti zamenjajo...
ne govorijo slovensko, se bos pa sigurno zmenu, ce ne drugace pa s cenikom v roki:D
ivo dobis v celoti vrnjeno, ce gres po njo nazaj v trgovino. jst tko nardim, ker sem iz Gorice.
Je pa res kdaj problem, ker nimajo vse robe dol, tko da je fajn, če nisi preveč izbirčen in recimo, če si zamisliš xp1700 in ga nimajo, da te ne moti, če potem vzemeš 1800, al pa disk 40Gb namesto 60 recimo al pa recimo ibm namesto maxtor. Nekej boš spraskal skupi sigurno. Po mojem se ti ne splača hodit dol za vsako komponento posebej, še posebno, če potem ne dobiš ive nazaj, ker je kašna komponenta lahko prepoceni in ni dovolj za ivo (okrog 130evrov na en račun minimalno, da sploh lahko nardijo za ivo)

madonch ::

para-site: Kaj pa če je cena ene komponente prevelika (npr. 300 evrov). A se da kaj zmutit, da ti tko napiše račune, da še zmeri dobiš ivo in ni treba plačat carine.

para-site ::

za take malverzacije ne vem če ti lahko nardi, težko, ker je to u bistvu franšizna trgovina in se pravil ne zmišljujejo oni.(vsaj tko nej bi blo)
prašat ni greh, več kot ne ti nima kaj odgovorit

Spajky ::

madonch, upam, da si mislil na trgovino v GO, ker v tisti v TS ne boš dobil Ive nazaj! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

KuhaR ::

Sem kar redni gost Essedija v Gorici in morem reči da so najboljša rač trgovina daleč. Zmeraj so prijazni. Po mailu se da naročiti stvari tudi v angleščini (ponavadi dobijo robo sredi tedna) in te naročeno tudi vedno čaka. Do zdaj sem tako jaz, kot moji prijatelji takoj dobili nove stvari če smo šli kaj reklamirati (zamenjajo ne pa komplicirajo z nekimi servisi in nevem kaj, kot pri nas). So pa to moje izkušnje.

ps: pa še za ceno na fakturi se da zmenit

zvitorepec ::

Kar se tice essedija v go, je vse super. Nabavu sem printer in pekac in je vse bp. Slovensko govorijo za silo, eden je pa celo Slovenec (ime pozabu). Glede ive ni nobenih problemov (btw - matty ima hude probleme z matematiko :D - 20% je pac vedno 20%, ker se jih pristeje ceni brez ive in ti potem toliko tudi vrnejo). Samo dovolj velik znesek mora bit. Splaca se dobit nekoga s propustnico (vec lahko neses), ker italijani pri navadnem potnem listu sporocajo nasim kaj vse mas. Aja, ce mas prevec ti naredijo tudi vec racunov, pol pa nasim pokazes samo enega ;)
HOWGH!

schurda ::

Glede IVA-e ni nobenega problema. Preberte si forum en par tednov nazaj. IVO dobiš vso, samo moraš kupiti za 155 EUR z davkom. Vrednost pa je točno 20%. To ni TAX-FREE trgovina.

Uroš dela tam, pa še en, če dobite njega, ni problema s slovenščino.

Več računov za eno komponento bo pa kriza. Torej LCD monitor, to ne bo šlo gladko.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

kuglvinkl ::

Ok, razumem, dobiš IVO nazaj, ampak ali ti ne pošljejo prijaznega dopisa z DURSa?
Your focus determines your reallity

KuhaR ::

Dobro glej Italijanskega carinika kaj počne z tvojo fakturo. Če bo slučajno kaj tipkal v računalnik ali pa jo kopiral je najbolje da vse prijaviš na naši carini in plačaš DDV kajti drugače sledi kazen z DURSA.;(( Drugače pa ni problema do 50 - 60K sit.

para-site ::

danes sem bil v essediju gorica in mi je prodajalec reku, da ne bodo dobili nic robe se kakih 20 dni. Ga prašam kako to in mi odgovori, da majo probleme z dobaviteljem. Nič več mi ni hotel izdat.
Zdej bi blo fajn, če bi se javu Daishi in stvar razjasnu, da ne bi brez veze čakali robe, ker jst bi rabu pc takoj.

bodom ::

ja ej...essedi v gorici, ni mu para dalec naokoli.
sm nabavu kr en par kosov ze tm. pa tud disk sm mel taprvic zjeban, ga nesem nazaj, pa mi ga tip kr zamenja. niti me ni prasu od kod sm, kdu sm, ne kje mam racun, nada:D pa tud moj frend je pred 1 mescem skuru AMD-ja XP 1600+ pa ga nesu nazaj in so mu ga brez vednosti, da ga je on skuru zamenjali:D
no, s tem sm tel sam rect, da z reklamacijami ni problemov.
pa tist glede ive...20% = 20% glih tku v Sloveniji, kot tudi v Italiji:D :D :D
kaj pol tisti problemi dns z dobavo robe? je to res? ker morm po procesor in graficno...'need info'...:\
LP

para-site ::

ja ne vem, mailej jim dol, bos vidu kaj ti odgovorijo, mogoče majo še kak procesor na zalogi od prej.

Bessie ::

Ej a je že kdo kaj kupil v tisti štacuni v Merkatorju, zadnič sem bil tam pa ne zgleda slabo, samo nisem imel časa pa nisem cen preverjal?

para-site ::

jst sm se zadnjič spomnu, da rabim utp kabl in k sm bil glih v Mercatorju, sem skoču gor. pridem v trgovino, hočem 1m utp kabel in mi tip reče tega mam za 1500sit. ne dam tolko. na koncu mi ga je prodal za 700sit pa še od 2m je.

Bessie ::

:)) Kul to pomen da se da tutdi pri kaki drugi stvari ceno zbit tko k na tržnici, sicer zakaj pa ne, itak dokler ne proda z izgubo se mu splača, drugač greš pa drugam.
Sam a majo tudi kaj komponent, ker men se je zdelo kot da v glavnem tiskalnike prodajajo!?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Essedi shoping

Oddelek: Kaj kupiti
131416 (1078) Matty
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645392 (4543) eiht
»

Essedi v Gorici

Oddelek: Pomoč in nasveti
111460 (1263) FlipeR
»

IVA

Oddelek: Strojna oprema
131573 (1321) Gogo
»

sverc komerc , ali kako najceneje!

Oddelek: Kaj kupiti
182400 (1994) OChack

Več podobnih tem