» »

Whois

Whois

Gost ::

Lep pozdrav,

a obstaja kakšen imenik domen (.com, .net, .si in morda še kaj več) ali kaj podobnega in da se vidi katere vse domene je registrirala katera oseba/podjetje?

Ali slovenski registrarji vidijo, katere domene vse je nekdo registriral?
Enako vprašanje za recimo kakšnega godaddy-ja, če vidi, katere vse domene je nekdo registriral?

Fala lepa.

HardFu ::

za imenik domen ne vem, lahko pa gres na recimo ripe.net in vpises domeno ter vidis vse podatke, torej lastnika in registrarja. Vsakdo lahko vidi cigava je katera domena.
http://codeable.io

mmerljak ::

Če to lastnik domene seveda želi ;). Veliko je primerov, ko je identiteta lastnika domene zakrita (kar stane lastnika par dolarjev letno) oz. da se lastnik izdaja pod fake identiteto. Take primere malo težje opazimo in odkrijemo.

blackbfm ::

Pravila so taka da morajo bit pravi podatki. Če niso, ti lahko zbrišejo domeno. Ampak v praksi se to ne dogaja. Drugače pa ta stvar nič ne stane, to samo registrarji nategujejo. V bistvu namesto tebe vpišejo fake podatke in ti lepo računajo.

matvoz ::

Internic za tuje znane in Arnes za .si domene.

Utk ::

Kot ponavadi na tem forumu, pravilni odgovori, ampak nepovezani s vprašanjem v temi. Jaz ne vem kje se to vidi, zato ne morem napisat, ampak nihče do zdaj tudi ne ve očitno. Osebno dvomim, da je kje to.

Law_Enforcer ::

Domaintools.com ponuja to opcijo, ki pa je plačljiva.

Primer (poglej pod "DomainTools Exclusive")

c3p0 ::

Pri skritih podatkih, (vsaj naš domain provider) omogoči stik s pravim lastnikom domene preko spletnega obrazca. Tako dvomim, da so kršena kaka pravila.

"Privacy protect" je večinoma brezplačen, kar vam računajo vaši priljubljeni ponudniki domen, je torej free money za njih ;).

mmerljak ::

@Sago: Če ima pravi pravi stik oz. podatke dejanskega lastnika domene se strinjam, drugače pa to ni mogoče. K temu (fake podatkom)težijo vsi spletni goljufi. Običajno je njihova identiteta precej zabrisana in jo je težko odkrit.

Iz tega vidika, vidika sprostitve trga zakupa domen in nepreverjanja lasnitkov le-teh, vidim velik problem, saj se je odpru velik potencial prav za goljufe in dejanski standard nadzora nad lasntniki domen je precej upadel.

Mislim, da bi bilo potrebno uvesti precej višje standarde, ki bi določali postopke zakupa domen saj na ta način bi preprečili marsikjero goljufijo, ki so danes v velikem porastu ravno zaradi tega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

whois zaščita

Oddelek: Omrežja in internet
81348 (1002) mailer
»

Nakup domene!

Oddelek: Omrežja in internet
414494 (3387) c3p0
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8822407 (18077) Soprano
»

Prevzem domene

Oddelek: Izdelava spletišč
464734 (3241) tec
»

Arnes nudi digitalna strežniška potrdila

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
104329 (3552) poweroff

Več podobnih tem