Forum » Pomoč in nasveti » Lahko napajalnik skuri matično
Lahko napajalnik skuri matično
jenc ::
Bi mi lahko kdo pomagal pri problemu. Pred tedni mi je računalnik sredi igre zmrznil. Jaz sem ga resetiral vendar nobenega odziva. Ventilatorji so se vsi vrteli cd se je odpiral. Samo nobenih piskov tudi ko sem dal vn rame ali grafično. Sumil sem matično nakar sem kupil novo. Vendar ta matična pa ni dala prav nikakoršnih znakov, tudi ventilatorji se niso zavrteli (mogoce za sekundo). Nesel sem jo nazaj in kupil drugo.
Probal sem seenkrat tastaro matično in isto ventilatorji so se vrteli samo matična nobenih piskov (tako da sumim da je bila nova matična ki sm jo kupil v com shopu zanic) sedaj pa imam strah da bi bil mogoce lahko tudi napajalnik zanic (lc 700w) in imam majhen strah preden bi montiral novo matično.
Ali lahko napajalnik uniči matično?
Vsi ostali komponenti so vredu mi je nekdo testiral samo napajalnika mi ni testiral.
Hvala za pomoc.
Lp, andraz
Probal sem seenkrat tastaro matično in isto ventilatorji so se vrteli samo matična nobenih piskov (tako da sumim da je bila nova matična ki sm jo kupil v com shopu zanic) sedaj pa imam strah da bi bil mogoce lahko tudi napajalnik zanic (lc 700w) in imam majhen strah preden bi montiral novo matično.
Ali lahko napajalnik uniči matično?
Vsi ostali komponenti so vredu mi je nekdo testiral samo napajalnika mi ni testiral.
Hvala za pomoc.
Lp, andraz
- polepsal: OmegaBlue ()
schtr4jh ::
če ti je nekdo vse pterestiral in vse brezhibno deluje, potem ni problem v komponentah ... pretestiraj še napajalnik
vsi kalbi so pravilno priklopljeni?
vsi kalbi so pravilno priklopljeni?
Pyr0Beast ::
Lahko napajalnik skuri matično
Da, še kako da.
Da, še kako da.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
StratOS ::
Še posebej, če kdo pregoreto varovalkico bypasira z žico :D
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Varovalka v napajalcu NIKOLI ne pregori sama od sebe.
TOP ::
Jaz sem mel tud en čuden problem,ki si ga ne znam razložit.Meni je kar počilo nekaj in nato zasmrdelo z napajalnika,doma sem mel še enega in sem ga priklopu,ker sem sumil da je napajalnik kriv.Nakar v trenutku ko sem spustil elektriko je tud drugi napajalnik skurlo,tako da sem reku plata je šla in dela kratek stik.Nakar sem vse reklamiral in dobu oba nova napajalnika in plato nazaj da dela normalno.Probam in res plata dela normalno,zdej pa kdo ve kaj je blo.Plata je bla Gigabyt EP45-UD3P in napajalnik LC550W.
Oba sta bila za en DR*
LC-ji so znani po tem da radi pokajo. Napajalnik ki stoji se s časom pokvari, priklop nazaj je zelo zahteven.
LC-ji so znani po tem da radi pokajo. Napajalnik ki stoji se s časom pokvari, priklop nazaj je zelo zahteven.
TOP ::
Se ne strinjam ker drugi napajalnik je bil Chiftec tako da ni bil napajalnik kriv,kot prvi lahko sam drugi definitvno ne ker je bil nov.
Tudi Chiftece rado trga, ista kvaliteta kot LC. Sicer bo pa crknil praktično vsak ki predolgo stoji.
Brez da bi videl, za kakšne poškodbe gre, je težko trditi, kaj je narobe.
To, da je plata skurila PSU je hudo vprašljivo glede kvalitete napajalnika, ki ima kar par zaščit pred kratkim stikom.
To, da je plata skurila PSU je hudo vprašljivo glede kvalitete napajalnika, ki ima kar par zaščit pred kratkim stikom.
ST-777 ::
@jenc, testiraj napajalnik z merilcem napetosti. Kakšne morajo biti napetosti, lahko vidiš v navodilih za matično. Dobri napajalniki imajo odklon od teh napetosti + in - 5%.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Maticna plosca asus p5b deluxe se ponovni zaganjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1288 (1100) | solatko |
» | Računalnik "umre" po 20 sekundahOddelek: Strojna oprema | 2778 (2004) | Rias Gremory |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23163 (21974) | LukaTCE |
» | PC se ne zazene po BSODOddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (896) | paljer |
» | Napajalnik lc 6550 h je eksplodiralOddelek: Pomoč in nasveti | 4023 (3084) | nokia6310 |