» »

Kakšna naj bo barva sten v kuhinji in jedilnici ?

Kakšna naj bo barva sten v kuhinji in jedilnici ?

srci ::

Pozdravljeni!

Ker si s fantom delava stanovanje v izmeri 150m2 se obračam na Vas da nama pomagate pri izbiri barve sten v kuhinji in jedilnici.

Kuhinjo in jedilnico bova imela v kombinaciji rdečo- čno. Kuhinja je v celoti rdeče barve ( vse stranice so rdeče) šank pravtako (vse stranice so rdeče) le delovni pult in in delovni pult v šanku sta črna. V jedilnici pa bova imela črno mizo in rdeče stole ..

Sedaj pa je nastopil problem kakšne naj bodo stene v kuhinji in jedilnici saj je ta prostor skupen v izmeri 45 m2.

Prosim vse tiste, ki imate kaj predlogov katero barvo izbrati da nama svetujete z vašimi nasveti.

noraguta ::

roza
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

alexa-lol ::

lahko bi kako skico stanovanja ali pa tloris narisala in objavila da vemo mal kako bojo razporejene stvari

bluefish ::

na barvo sten niti nima veze sam tloris.

srci ::

Tloris vam bom poslala ko bo fant doma saj ma on prek te zadeve... Ne veva kakšn barvo naj izbereva. Delava pa bolj moderen stil stanovanja .. Ne bi pa rada imela pustih belih sten ki so standardne. Imava tudi problem pri barvi stene v dnevno sobi kjer bova imela bel regal in rdečo sedežno .. stene bi pa rada v dnevni popestrila v kakšnih dekorjem ..

srci ::

Po celem stanovanju bova imela laminat ZEBRANO .. prilagam vam link kako zgleda ta laminat

Ciklamen ::

Hmm, če želita shujšati (ne mislim se norčevati ali kakor koli), potem izberita takšno živo barvo, da vaju bo kar minilo jesti :D

No, šalo na stran, jaz mislim, da bi bila kakšna koli blaga barva, ki ne izstopa preveč, vredu. Mislim, da ne želita takšne barve, da bi vaju po obroku glava bolela :)
- End of the Post ->

dzinks63 ::

Najde se marsikaj, barvnih kombinacij nikoli ne zmanjka, malo poglej, po netu je cel kup programov za kombiniranje barv, npr: Combine colours

Mopar ::

150m2 za dve osebi?? :| Smells like preseravanje :D (brez zamere)

Mal si poglej v kako knjigo od feng šuja, tam je zelo dobro opisano kakšne naj bodo barve v prostorih.

PS: laminat bi na tvojem mestu vzel druge barve, ker že letim po aspirin pa sem samo fotko pogledal :), ne res toplo priporočam kako umirjeno barvo, ker bo na konc sicer vse izpadlo kot neko skropucalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mopar ()

paljer ::

Če lahko, zamenjaj barvo pri kuhinji, ker črno-rdeča kombinacija je grozna. Prevelik kontrast + preveč vpadljiv za vsakdanjo uporabo. Katerokoli črno pohištvo, ki smo ga imeli kdajkoli po hiši smo že zamenjali, medtem ko s svetlimi ni problema. Laminata ne bi stavil nikoli po prostorih, kjer se zadržuješ večino časa, saj navkljub obljubam o kvaliteti, še vedno ne dosega občutka hoje po parketu (je pa veliko bolj poceni).
Za barvo zidov tudi poskušaj čim bolj neutralno in svetlo. V kuhinji smo nekoč eksperimentirali in imeli eno stranico v oranžno pobarvano pa je tudi hitro bila prebarvana.
Vsekakor ne pripravi si bivanjskih prostorov z mislijo, da si v salonu, kjer mora kuhinja pritegniti čim več kupcev s svojimi odštekanimi barvami. Za vsakdanje življenje je najboljša barva, ki se čim bolje zlije in ne pritega pozornosti.
Ravno tako pazi pri izbiri zaves, da ne pride do kakšne smešne svetlobe v prostoru, ko skozi okno posije sonce.
To so moja priporočila:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: paljer ()

srci ::

Ja na razpolago imava 150 m2 pri fantu doma ne v bloku ampak v hiši. Prej so imeli šiviljstvo in so zdaj ti prostori ostali prazni zato sva se pa midva odločila da si narediva stanovanje.. ceneje kot pa novogradnja..

Ja vem da obstaja veliko knjig vendar imava za opremiti vso stanovanje in izbirava ideje tudi malo preko forumov, saj ti včasih kdo poda kakšno dobro idejo..

Karaya 52 ::

Sivo.

IceIceBaby ::

Vem, da se sliši dolgočasno, ampak glede na barvno kombinacijo elementov, pohištva in laminata nimaš veliko izbire. Bela bo najbolj pasala. Vzameš Jupol trend Kokos, ki je res BELO bela (navaden jupol je nekako bled) pa bo prostor izpadel precej elegantno in moderno.

Če bo v kuhinji še črn ali rdeč hladilnik pa nekaj opreme in kakšna slika bo vse prej kot dolgočasno, kljub "dolgočasnim" belim stenam.

Laminata ne bi stavil nikoli po prostorih, kjer se zadržuješ večino časa, saj navkljub obljubam o kvaliteti, še vedno ne dosega občutka hoje po parketu (je pa veliko bolj poceni).


Tak nasvet sem tudi jaz dobil. Odločil sem se za sestavljen parket, ki sploh ni veliko dražji od laminata, je pa občutek res boljši. Problem pri parketih je, da se ne dobi toliko vzorcev. Laminat dobiš v vseh možnih barvah in vzorcih, pri parketu pa običajno samo "lesene" vzorce.

srci ::

Ne nimam več izbire pri spremembi kuhinje saj je že naročena in je v izdelavi. Meni osebno se pa kuhinja zelo dopade in me ta barva pomiri.zelo mi je všeč in ko sem videla kako bo kuhinja izgledala sem rekla to je moja kuhinja in nisem več nič kaj premišljevala o drugi kuhinji.. Prijetna za mojo dušo in prav uživala bom v njej

d0rK ::

Jz bi dou kksn lep odtenek modre.

bluefish ::

na rdečo? Bljeh...

Spajky ::

Jest bi dal stene pink/sivo tigrasto ali sivo/nežno modra tigrasta [Siva srednji odtenek] ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

srci ::

Malo sva premišljevala da morda ne bi bila slaba barva jajčne lupine, svetlo kremna/smetanasta oz. rahlo bež.
Kaj pravite na to?

Ciklamen ::

No, bluefish, ne veš kakšna rdeča barva je to.

Lahko da je tista Živo rdeča, lahko pa da je takšna blaga za oči - rdeča :D
- End of the Post ->

srci ::

Da Vam bo lažje pri nasvetih -Kuhinja je take barve kot je ta v tem linku http://www.atrium-pohistvo.com/index.ph...>. Stoli so isti kot jih bova imela midva. Tudi barva pulta je ista...

IceIceBaby ::

V nobenem primeru modra ne paše zraven :)

bež oz. taka jajčna je kul, samo res je vprašanje kakšna rdeča je na elementih. Če je močna rdeča bo pomoje samo bela kul, vse ostalo bo zadušilo prostor. Če je pa kakšne bolj pastelno rdeče barve potem pa ta "jajčna" ni tako slaba.

dzinks63 ::

Glede na to sliko kuhinje, paše zraven bela, zelo svetel odtenek sive ali svetlo nežna pomaranča.

KandazaR ::

Bež barva oz bela bi pomoje najbolje izpadla. Barve v odtenku rdeče ali črne bi prostor samo preveč zapolnile in ga naredile enoličnega. Ostalih barv se pa izogibaj (saj nočeš kuhinje da zgleda kot kanarček). Aja pa pri beli ne rabiš preplačevati barve pa jemati jupol trend kokos. Vzameš navadni jupol v katerega daš jupol koncentrat (no sej vama bo še pleskar povedu).

SmeskoSnezak ::

Ko sem videl tole kuhinjo zdajle, sem takoj pomislil na ROZA... =))
@ Pusti soncu v srce... @

srci ::

eh ne..roza barva mislim da bi preveč istopala.. najboljša varianta po vseh premislekih je bela barva tako bo tudi kuhinja prišla do izraza.. kaj pravite na mojo odločitev?

bluefish ::

se strinjam z belo, saj se z rdečo v prostoru še najbolj razume. Sicer pa se da dobre sheme poiskati in tudi narediti na kuler.adobe.com

DimmniBurek ::

Dajta belo, pa narišta kak odpičen vzorc. Jest mam tko v sobi:
Barve so pa one v ampulah od jub-a. Zliješ v jupol in gasa...:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

delfinus ::

Js bi dal v tako kuhinjo
Atracit barvo in sicer tam kjer bodo kuhinjski elementi, da pride do kontrasta z rdecimi elementi.
Na stene, kjer pa ne bo kuhinjskih lementev pa bi dal rdeco barvo. Tako bi delovalo zelo dobro in kontrastno usklajeno.

lp, d.

aiko ::

Bela..Gre na rdečo in na črno, če ne bo vse preveč kičasto. Za kako dnevno sobo (rdeć kavč, bel regal) pa je lepa JUB 1075 (nežno rumena).

Sicer pa, karkoli daste, ne mešajte sami barv, ker če bo treba kaj popravljat, skoraj ni možnosti za zadet isti odtenek. Naj vam barve zmešajo strojno v trgovini (imajo skoraj vse).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

Marvinek ::

Zanimive so tele vaše ideje. Tudi mi se počasi odločamo za prenovo bajte in vidim, da lahko tu dobim marsikako idejo, glede na to, da bomo večino delali sami.

Mojstri majo mal preveč zasoljene cene..

Invictus ::

Glede na to da je kuhinja precej agresivne, močne barve, bi svetoval kako nežno barvo za stene.

Kaka marelična nežna barva bi prav prišla ... Sicer pa kuhinja v rdečem ... Boh pomahaj ... Spet idiotski oblikovalci, ki nimajo pojma o barvah ...

Skratka ... nežno barvo na stene, mogoče celo belo s kakim barvnim detailom, ker je kuhinja močne barve.

LP I.

detroit ::

oranžna baje vzpodbudi tek (men sicer ne rabi:D)
Skero

Marvinek ::

Kakšne so pa kaj vaše izkušnje z barvami oz. katere priporočate?

Je pomembno na kakšni osnovi so?

Marvinek ::

Žena je tole našla - mogoče koristi komu, ki prenavlja stanovanje, za nas je žal malo prepozno... Škoda, nagrade so pa fajn.

http://www.soncne-barve.si/slo/novice-i...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21461955 (11079) Lonsarg
»

Beljenje notranjih sten

Oddelek: Loža
4522145 (3916) lonewolf_
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240187 (19154) SmotaniJanez
»

opremljanje stanovanja - strošek

Oddelek: Loža
208030 (1921) zlobcek
»

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6714932 (10921) c3p0

Več podobnih tem