» »

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate?

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate?

«
1
2

bastadu ::

Ker bo kmalu konc fax sezone in se bo treba preselit nazaj domov, sem si začel urejati sobo na podstrešju (ki bo seveda namenjena za delo na PCju). Sedaj sem prišel do faze, ko bo treba na trenutno gole estrihe dati neko talno oblogo. Sedaj me zanima kakšne izkušnje imate vi s tem. Jaz ciljam na kakšen tapison. Kvadratura je nekaj čez 10m2, denarja za to investicijo pa ni nevem kako veliko (sem sam investitor:D). Poleg predlogov dobrodošla tudi informacija kje ugodno kupiti (MB ali CE). Hvala!;)
  • spremenilo: bastadu ()

Daedalus ::

Če si lahko privoščiš, ti priporočam laminat. Jaz sem si par mesecev nazaj uštimal sobo, v kletnih prostorih hiše in laminat je super. Krasna toplotna izolacija, pozimi sem lahko hodo bos po sobi, zaenkrat še ni vidnih nobenih poškodb, položila sma ga z bratom. Traja malo časa (počasi pa natančno polagat), pol je še nekaj dela z stenskimi letvicami, samo je precej boljš ko bilokak *.son:) Nakup pa - najboljš je, če naletiš na kako akcijo, ker pol še prideš skoz s precej znosno cifro za dokaj kvalitetn material. Pa najboljš je nabavit "klik" laminat - se samo zlaga skup.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vesoljc ::

jah laminat je kr kul ja, me pa ful moti glasnost, ker zadevca ni fiksna ampak plava. in ko pade karkoli na tla se kr precej čuje...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

BigWhale ::

Ja, nabavi si laminat, ce imas rad statiko! ;)

TribesMan ::

Laminat se da tud limat na tla... tko k parket... in pol ni vec glasen. Preverjeno v sobi moje sestre.

Obstajajo tudi boljse verzije laminatov ki so narejene tako, da je zgornji sloj iz pravega lesa, tako da lahko zadevo se nekajkrat zbrusis in polakiras... skor isto k parket, sam lazje se polaga.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vikking ::

Laminat je poceni in preprost za položit in je najmanj dela z njim (ni potrebno lepljenje in brušenje). Parket je dražji in "svinjski" za polagat, ker je potrebno brušenje in lakiranje. Da bi laminat bolj ropotal kot parket prvič čujem, je pa preproga dobra stvar za v vsako sobo. Laminat je tudi bolj odporen od parketa.

Verjetno najcenejša stvar je topli podi, ki ga je potrebno tudi limat, vsaj ob straneh.

Če se boš odloču za laminat ne pozabi na zaključnih letvic ob steni, poleg tega pod laminat pride posebna tanka pena.

Za trgovino poglej merkur, ker si omenil Celje, ti toplo priporočam tudi trgovino kemoplast v Šentjurju. Imajo zelo dobro izbiro.

jRk0 ::

Skoda, da se nisi prej spomnil, bi dal ladijski pod :)
drugace pa, laminat mam v sobi v lj in ne vem kaj je to, ampak v moji sobi se nabere tolko faking praha v enem dnevu, da joj. v drugi sobi je parket pa pol tolko ni:) pa v obeh sta compa.
You fuck up once, you loose two teeth.

bastadu ::

In koliko je tako okvirna cena kvadrata laminatov?

Doman ::

2.000 SIT / m2

JO_16 ::

Jaz ti bom rekel tako da če ti je za sesat vsaki drugi dan kupi laminat prah se res zelo pozna,če ti pa ni toliko za sesat pa si kupi etison :)) :D

ČIP 008 ::

Parket!

BigWhale ::

Laminat v racunalniski sobi nima kaj delat! Razen, ce je anti-statik!

Potem bo pa cez pol leta jokal, da mu diski crkujejo...

WTF? ::

Nabav si topu pod !

Vikking ::

Laminat v racunalniski sobi nima kaj delat! Razen, ce je anti-statik!
Potem bo pa cez pol leta jokal, da mu diski crkujejo...



In to si ribica pobral od kod?? Take bolane pa res ni treba sekat.

Ziga Dolhar ::

Sesalec.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

> In to si ribica pobral od kod??

Pet let dela po raznih racunalniskih servisih z raznorazno podlago po tleh. Laminat je bil dalec najslabsi, ne glede na obleko in obutev.

Laminati so iz umetnih mas, ze to je vec kot dovolj.

Poleti je prasketalo, kaj sele pozimi.

nodrim ::

sanja ribica kukuruz ... to so samo posredne izkušnje ..

iz česa je laminat in kako je statičen in kako vpliva na računalnike, da se kar iskri? jst nism še nobenih iskr vidu ...

Daedalus ::

Ehm, jaz mam laminat po tleh in mi ni še nič crknilo... Poleg tega je računalo itak ozemljeno, tak da statika ne bi smela biti problem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

STASI ::

Laminata ne priporočam, priporočam parket. Poznam veliko mojstrov ki polagajo talne obloge in vsi odsvetujejo laminat (za laminat velja malo denarja malo muzke).

Opcija je tudi pluta, hojga, ploščice (keramične)...
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Vice ::

Laminat je tudi bolj odporen od parketa.

Ta je tud ribiška. :D

STASI ::

Raje vloži malce več denarja v parket, ki ga imaš lahko tudi 25 let. Laminat pa 5.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

KTr1sk ::

Zanimiva tema, ker tudi jaz si trenutno urejaam novo sobo http://galerija.rozica.com/album25?page=1 in imam že po tleh parket, zdaj je pa problem ker bi ga rad dal pobrusit in polakirat, sam mi je ate rekel da to pa ja sam narediš na roke pobrusiš, ampak jaz se s tem ne strinjam in vsi drugi mi priporočajo da najdem človeka ki dela to, zdaj mi pa vi povejte če se res splača in če pozna kdo katerega ki to dela (iz okolice CElja). Cena je baje okoli 2000 m2
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

Vikking ::

sam mi je ate rekel da to pa ja sam narediš na roke pobrusiš

Polakiraš lahko sam, ni noben problem, za brušenje pa dobi enga ki ima stroj za brušenje parketa, na roke ne boš nič pametnega naredu.

Laminati so iz umetnih mas, ze to je vec kot dovolj

Zgornja plast je iz umetne mase, kar mu omogoča daljšo obstojnost in boljšo odpornost od navadnega parketa. Še posebi kar se tiče obrabe. Laminat ni iz umetne mase ampak samo zgornji sloj. Da bi pa laminat zelo vpliv na crkovanje diskov je pa iz trte zvito.

Laminata ne priporočam, priporočam parket. Poznam veliko mojstrov ki polagajo talne obloge in vsi odsvetujejo laminat (za laminat velja malo denarja malo muzke).

Zelo lepo si povedal stasi, tudi pri laminatu so cenejši slabši. Za malo denarja slabši laminat. Pri parketu je isto.

Ne polagaj plastičnih oblog kot so topli pod... položi laminat ali parket, Če hočeš met narejeno v pol dneva potem položi laminat, je najmanj dela z njim. Za parket pa je malo več svinjarije in hlapov pa vendar če kakšen teden lahko počakaš, potem položi parket. Da ne bo pomote, če boš imel poplavo v stanovanju ti bo voda dvignila parket in prav tako laminat, ker pač ni iz umetne mase, ampak samo zgornji sloj.

Gwanaroth ::

Glas za laminat.

Tudi sam ga imam v sobi in je res neprecenljiv. Prej sem imel navaden parket in res ni primerjave proti laminatu. Na sam parket smo najprej dali eno plast izolacijskega materiala [kot nek poliester] ter nanjo položili laminat, tako, da smo z lepilom za les zlepili vsako drugo vrsto.

Res se splača dat še izolacijo vmes, saj ti lepo izolira tako toploto kot tudi zvok.
Lights often keep secret hypnosis..

BigWhale ::

> Zgornja plast je iz umetne mase, kar mu omogoča daljšo

In po zgornji plasti hodis, mar ne? Kaj je pa spodaj je pa vseeno.

> Da bi pa laminat zelo vpliv na crkovanje diskov
> je pa iz trte zvito.

Ugh, Ne gre se za crkovanje diskov, kot diskov. Ampak za ustvarjanje statike, ki pa precej rada unicuje elektroniko, tako diske, kot rame, procesorje, etc, etc, etc...

In delal sem ze na precej razlicnih podlagah s precej razlicno obutvijo in obleko, na laminatih je bilo vedno najvec problemov s statiko.

STASI ::

Prej sem imel navaden parket in res ni primerjave proti laminatu.

Ker je parket boljši.:D Laminat je bil narejen kot nadomestek parketu (narediti nekaj kar je podobno in ceneje kot parket).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Gwanaroth ::

Parket ni nič boljši. Manj trpežen je in prej se uniči. Govorim iz izkušenj in ne na pamet.
Lights often keep secret hypnosis..

3p ::

Laminat in uničevanje diskov?
Ja, seveda je pomembno kakšna je podlaga in statika, tam kjer šlataš po elektroniki. Ampak dokler je računalnik zaprt je ohišje (in vse drugo) ozemljeno, tak da (idealizirano) lahko strele vanj sekajo.
Tam kjer šlataš po elektroniki, bi pa itak morala biti ozemljena (spet idealizirano) ti in elektronika? Ampak protistatične zapestnice so na servisih iluzija. (Zato pa v vse moderne čipe vgrajujejo protistatično zaščito).

somebody16 ::

Absolutno parket!

Laminat je, tako, kot je že nekdo rekel, umetna masa. Popolnoma drugače je če imaš parket, ki pa je naravna zadeva. Če je v redu narejen ni preveč občutljiv na udarce. Predvsem pri laku je pomembno kaj izbereš in kolikokrat lakiraš 3X- 4X. Ko se ti bo laminat znucal, čez par let, ga bo treba zmetati ven. Če imaš pa parket dobiš mojstra, ne brusi sam, če nimaš ustreznega stroja, in ti ga lahko po petih letih znova prebrusi in imaš nova tla. Če je dobro narejen ne bo potrebno brusiti po petih letih ampak desetih, petnajstih. Ko se ti parket začne nucati ne čakaj, da ti pride umazanija v sam les ampak prebrusi prej, ker se ti bo drugače še po brušenju poznal umazan les, odvisno kako dolgo boš brusil.

Laminat je problematičen. Med tlaki in laminatom se nabira raznorazna umazanija, ko hodiš s tršimi podplati kot je blago se sliši veliko bolj kot na parketu. Laminat se ravno tako zdrgne. Poizkusi ga položiti pred pomivalno korito :). Seveda je odvisno od cene, ki si jo pripravljen sprejeti. Voda je tudi problematična pri laminatu. Se pa zadnje čase daje med spoje posebna tesnilna masa ki to preprečuje.

Jaz ti po svojih izkušnjah priporočam parket. Res da je delo zelo svinjsko. na koncu pa boš zadovoljen.

Parket lahko sam položiš, če ni velika soba ne moreš preveč zgrešiti, polakirati se ga pa tudi spravi sam. Ni prevelika umetnost, tako da, če boš pazljiv in natančen bi moralo biti v redu. Brusenje pa prepusti nekomu s strojem.

perci ::

Midva s punco mava v fletu en tak krep od parketa, da se poznajo sledi od vrtiljaka zraven racunalniske mize. Jebat ga.

gkovac ::

tkole:

doma imam parket in sicer FAJN parket (baje je bukov) v pol stanovanja in ga nebi zamenjal za nic. Lahko je za ciscenje in sploh nimam problemov y njim. Na zalost pa tam nimam racunalnika tko da ne morm nic rect kar se tega tice.

V drugi polovici imam ladijski pod (smreka), ki da odsvetujem, ker se vsak padec cesarkoli ze pozna... ce recimo s sabo v stanovanje slucajno prinesem kamencek boh ne daj da gre ta kamencek v sobo z racunalnikom, ker ce slucajno stopim nanj je takoj luknjica v tla. Prav tako se v tleh poznajo sledi od mize, stola, omare, etc etc

V sluzbi imamo tapison, ki me vsake toliko casa tako zruka, kot bi bil na elektricnem stolu... vcasih je videt celo iskro!!

za laminat pa ne morm povedat nic... svetujem ti parket... sicer je mal drazji, ampak ne bos imel nobenih problemov
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

LuckyMato ::

Tudi če imaš laminat se še bolj poznajo zareze od stola. Sam imam parket, ki je dosti boljši kot laminat, kar se tiče glasnosti je laminat neprimerljivo glasnejši od parketa, saj je parket lepljen na pod in s ten kompakten ni ni vmes nič zraka. Zraven računalniške mize pa sem si nabavil prozorno plasitčno ploščo dimenzije nekje 100*120 cm in debeline 0,5 cm, katera je če hitro pogledaš sploh neopazna, pa še parketa ne uničiš. To sem opazil v dosti pisarnah, kjer imajo parket ali laminate. Kar pa se tiče kake tapiserije v kombinaciji z računalnikom pa je škoda izgubljati besed. Pomisli kaj se dogaja, ko si slačiš kako volneno jopico, kar poka od statike. Sedaj si pa zamisli da imaš to za podlago in še nabiraš statiko, ko premikaš noge.

bastadu ::

Pozabil sem omeniti, da bo ta soba bolj ali ne začasna (v njej bom cca. 2 leti čez poletne počitnice, se pravi skupaj max. 8 mesecev), tako da karkoli dragega odpade... Tako se mi že 2000SIT/m2 zdi drago... Drugače pa imam v sedanji sobi po tleh nek star tapison in še nikoli nisem imel probleme s statiko... Bom pa takrat, ko bom zares delal računalniško sobo, vsekakor upošteval nekatere nasvete iz te teme:P

STASI ::

Bistvo pri parketu predstavlja kvaliteta in število nanosov laka kot tudi vrsta laka. Če imate slabo lakirano in slab lak potem se res uniči parket. Pa tudi kak stol uporabljaš (kaka koleščka ima stol).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

overman ::

Jaz sem proti laminatu!

Doma v hisi imamo parket ze 10 let, ter ni nobenih problemov. Enkrat na mesec ga obrises ter premazes z enim cistilom za parket, pa je kot nov! Je prijeten na dotik in lahko hodis po njem tudi v kaksnih ne-bombaznih nogavicah.
Zdaj pa se laminat v stanovanju. Katastrofa. Lahko ga mazes z nevem kaksnimi antistaticnimi cistili, pa bo na drugi dan spet prah na sebe povleku. Glasen je x-krat bolj kot parket, cez deset let pa ga verjetno lahko kar menjas (parket pobrusis ter zlakiras). Ce ga popraska, pa je itak za v smeti.......... Pa bog ne daj, da nimas cotton nogavice: se skoraj iskri za tabo>:D

lp

3p ::

Ja, ampak a ni pobrusit parket pa ga na novo polakirat, skoraj več dela kot nov laminat položit? Pa še drugo barvo si lahko po razpoloženju izbereš. Meni je sicer všeč ladijski pod... Kar se pa naravnosti materialov tiče... Tudi na naravni les napocaš gor kemijo, tak da z lesom itak nimaš stika. Lahko pa pustiš nelakiran ladijski pod iz hrasta, pa vsake tri dni s sirknato krtačo ribaš (to je mela moja baka pred davnimi cajti v bajti) :)) .
Drugač pa kaj bo najcenejše in več kot dovolj dobro za 8 mesecev? Greš v Slovenijales, kupiš najcenejši laminat (dobrega jurja na m2) pa je.

Roadkill ::

Pluta ownz. :)

Mamo eno smešno zadevo v kuhinji. Naneslo je, da imamo že 4 različne talne obloge na nekaj m^2.
Lamelen parket, potem navaden parket, potem laminat in sedaj pluta. :)

Prvega parketa smo se naveličali in ker smo prenavljali smo čez položili zelo drag parket, ki je bil jebeno lep in ga je bilo jebeno težko položit. Zadevo smo sfiniširali in polakirali in obenem tudi končali kuhinjo.

Takrat smo imeli slavnostno otvoritev pomivalnega stroja in ko smo po dveh urah prišli nazaj je bilo v kuhinji in jedilnici (30m^2) polno vode. Parket se je takrat spremenil v zanimiv in razgiban teren. Ponekod se je dvignil tudi za več kot 20cm.
Tako smo čez kak mesec položili poceni laminat, ki je neprimerno bolj dolgočasen, glasen in neprijeten, a nemarno poceni in enostaven za polaganje.
Kak mesec za tem je (popravljen) pomivalni stroj zopet odtočil...
Tako smo menjali laminat v kuhinji s pluto, ki je bila draga, jo je bila muka polagat, a je kar lepa (bela) in je odporna na vodo in jo je najlažje pucat (vsaj pravijo tako).

Pomivalni stroj sva pa s fotrom takrat kar sama popravila in že par let deluje brezhibno.

Na šihtu imamo pa tapison in je prav zanimivo gledat kako se bliska za določenim folkom. :)
Ü

STASI ::

Za v kuhnjo je najbolje keramiko imet(po možnosti s talnim ogrevanjem).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

kixs ::

Pred nekaj leti smo doma polozili laminate v jedilnico in kuhinjo. In lahko recem, da smo zadovoljni. Ni nobenih problemov, v kuhinji je enkrat bil problem z odtocno cevjo in je polno vode spustilo... vendar ni bilo nobene panike... laminat je pa liman.

Tuki eni pravite, da je glasnejsi od parketa (imamo tudi parket). Fora je samo v tem kaj ste dali za podlago pri laminatu, mi smo dali pluto in je zelo zelo v redu.

Med drugim se pa tudi laminati med sabo razlikujejo... imas razlicne debeline in od tega je dosti odvisen obcutek hoje po njem.

Kok smo takrat gledal, je bolje vzeti dober laminat kot pa slabsi parket za podobno ceno. Kot so ze prej rekli, je parket bolj obcutljiv...

Sam bi verjetno vzel kar laminat, seveda ne najcenejsega.

lp

nodrim ::

jst ne vem od kod vam taki podatki o laminatu ...

doma sem v štirih sobah sam položil štiri različne laminate in niso bili nobene hude über cene .. kvečjemu so bli itak najcenejši ali pa v akciji ..

glasnosti nisem opazil nikoli, statike še manj ... zdej so stari več kot 5 let pa se na njih ne pozna nič nikjer .. tudi voda se je že večkrat polila pa se ni nič dvigovalo ... v dveh sobah je bil lepljeni, v drugih dveh pa novejši na klik ...

položil sem ga pa kar na stari tapison, ki je bil prej položen ... hišo imamo pa takšno, da razen na spalnicah in kopalnicah nimamo vrat, tako da je orenk prehodna in se tla redno uporabljajo vendar do vidne izrabe še ni prišlo ...

da se ne menimo o enostavnosti polaganja (sploh teh novejših na klik) in neobstoječem vzdrževanju ...

Vikking ::

Laminat je, tako, kot je že nekdo rekel, umetna masa..

Kulkrat še naj povem da laminat ni umetna masa.

Popolnoma drugače je če imaš parket, ki pa je naravna zadeva. Če je v redu narejen ni preveč občutljiv na udarce.

Izjava je malce čudna, ampak da te popravim, kako je odporen na udarce, je predvsem v vrsti lesa samega. Smreka vs. bukev ni eno in isto.

Predvsem pri laku je pomembno kaj izbereš in kolikokrat lakiraš 3X- 4X

Spet ni popolnoma res. Če ti povem da boš več profitiral pri boljši izbiri laka, kot pa pri slabši izbiri laka z X številom nanosov.

Ko se ti bo laminat znucal, čez par let, ga bo treba zmetati ven. Če imaš pa parket dobiš mojstra, ne brusi sam, če nimaš ustreznega stroja, in ti ga lahko po petih letih znova prebrusi in imaš nova tla.

Laminat zmečeš ven iz sobe ter položiš novega, vse skupaj za cca. slabega poldneva dela. Znesek te pride samo cena novega laminata in pir za trud. Pri parketu je je potrebno plačati mostra z strojem in pa lak. Znesek: precej podoben kot pri laminatu, razen da imaš tukaj precej več umazanije.

Pa ne me narobe razumet. Sem zagovornik parketa, ampak za enostavno in hitro rešitev priporočam laminat. Če imate več časa za urejanje sobe se odločite za parket ne bo vam žal.

nosferatu666 ::

Priporočam laminat (ga imam tudi sam, po celem stanovanju).
Je poceni, hitro in poceni polaganje, neproblematično vzdrževanje.

Laminat ni iz umetnih mas, ampak je to lesni prah+lepilo, vse skupaj zelo stisnjeno.
Trpežnost oz. občutljivost je odvisna od tega, s koliko obrati je obdelana zgornja površina (več=bolje).
Glasen ni nič bolj kot pa klasičen parket (se ne polaga direktni na estrihe, ampak na peno).
Tudi voda ni tako problematična (spustila 2 radiatorja, mnogo vode po celem prostoru, pa je preživel brez posledic).
Statike ni (BigWhale sere).

Laminat ima dobro price/performance razmerje in nizek TCO (v primerjavi s klasičnim parketom).

Roadkill ::

Jest itak pravim, da je za 90% statike kriva obutev.
Ü

G-Force ::

Avtorju te teme priporočam uporabo laminata.

Zakaj?

Poceni in hitra rešitev za 8 mesecev, ki jih bo prezivel v tej sobi.

Zakaj bi zapravljal denar in čas za parket, ko ta soba itak ni tako ZELO pomembna kar se videza tiče.

Izjave v slogu: Ne laminata, ker je PREGLASEN! so pa vzrok nestrokovne in napačne vgradnje laminatov pri osebkih, ki zdaj jokajo nad njegovo glasnostjo. In velika razlika v glasnosti je, če hodiš po laminatu v copatih s podplatom iz blaga ali z lesenimi "cokli"...

Če pa komu kaj ne paše, ga pa vabim, naj pride pogledat našo hišo, kjer imamo vgrajenega cca. 150m2 laminata dveh vrst, dveh cenovnih razredov. Položen je bil v 1 dnevu, položli smo ga sami doma, prej smo se pa pozanimali kako in kaj naj bi vse to izgledlo, kar se tiče izolacije in vibracij...in verjamete ali ne, tega je 5 let in laminat je še vedno kot nov!
V bistvu smo bli zelo pozitivno presenečeni nad njegovo obstojnostjo...in tudi z prahom je doooosti manj težav kot jih je bilo prej z itison podom.

LP.
|P4 3,0HT|1024MB RAM|GA81915P-G|160GB Maxtor SATA|Leadtek 6600GT PCI-E|

BigWhale ::

Ja, res je, serjem. Zlagal sem se, ker nimam pametnejsega dela kot da pisem izmisljene zgodbice.

Umetna masa:

http://doityourself.com/laminate/basics...

Citat iz zgornjega linka: Laminate flooring consists of four main components that are bonded together. A wear resistant decorative surface made of resin based melamine/aluminum oxide.

Melamine @ Wikipedia

Se en citat: Melamine is a strong organic base with chemical formula C3H6N6, with the IUPAC name 1,3,5-Triazine-2,4,6-triamine. It is primarily used to produce melamine resin, which when combined with formaldehyde produces a very durable thermoset plastic. This plastic is often used in kitchen utensils and is the main constituent of Formica®.

Se nekaj o statiki:
http://www.3m.com/market/electronic/ehp...

Preberi in dobro preuci zadnji link... Toliko o sranju...

BigWhale ::

Aja, aluminijev oksid

Aluminium oxide @ Wikipedia

Dostikrat se uporablja kot izolator za visoko napetostne instalacije...

Stepni Volk ::

Še za primer, da ti je glasba in akusitka pomembna: [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok...

3p ::

BigWhale: Napiši še kaj o snoveh ki se skrivajo v lakih za parket.

Matek ::

Sam mimogrede, kar se tiče laminatov in tistih ki jih sami polagate brez mojstrov in strojev, kako pa gre ob robu, a ne rabiš mašine, da precizno odrežeš za kote?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Daedalus ::

Ob robu pač odrežeš z ročnim cirkularjem. Sej maš merilo gor - lepo prav naštimaš in odrežeš, kolk je preširoko/predolgo. Če je pa kako bolj fino delo pa vbodna žaga al pa ročno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21462044 (11168) Lonsarg
»

Za domače mojstre - laminati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8246820 (6335) Utk
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240225 (19192) SmotaniJanez
»

Polaganje laminata direktno na tapison

Oddelek: Loža
336367 (5360) kixs
»

Obnovit parket ali nanj položit laminat ?

Oddelek: Loža
4519102 (18027) logit

Več podobnih tem