» »

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate?

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate?

1
2
»

nodrim ::

ob robovih moraš itak pustit 2-3 cm (čeprav jst sm mel raje 1-2 cm), da lahko laminat diha in se ti ne dvigne, če se raztegne do stene ...

pol pa te robove prekriješ z okrasno letvijo in je vse kul ...

BW: sej ne serješ zares .. ampak, če ti praviš, da je laminat kriv za statiko in jst in še kdo nimamo takšnih izkušenj pa imamo precej laminata, potem po vsej verjetnosti laminat že ni "glavni" krivec za statiko ...

tukaj v pisarni imamo po tleh parket in so dnevi, ko me ves čas "ruka" in so dnevi, ko me nič .. obut sem pa vedno isto ... edina razlika na meni je obleka ... potem je pa še vreme oz. zrak v pisarni ...

Spasky ::

Jst sm tudi za parket, 2 dni nazaj je bilo položenga 100kvadratov, kar se tiče laka ti pa predlagam Nitro in ne laka na vodni osnovi, tukaj se pozna razlika v raznih praskicah, res pa je, da parketarji ravno ne uživajo ob lakiranju, pa par dni boš moral zračit.

BigWhale ::

Polpismenost. Preberi tisti link od 3M-a.

Nikjer nisem rekel, da je glavni krivec ampak pri odvajanju statike pa ni ravno na zavidljivi ravni.

Pa tudi precej razlike je pri uporabi laminata v neki pisarni ali kuhinji/dnevni sobi ali pa v racunlniski soni, kjer imas konstantno stik s hardware opremo, na 3/4 razdrte racunalnike po mizah in tako naprej.

Jaz imam precej izkusenj s temi zadevami in raznorazne ozemljitvene in antistaticne podlage, ter posebne vrste talnih oblog za 'malenkostnih' 8000 sit po kvadratnem metru niso redkost.

zallie ::

svetujem, da si greš vse talne obloge pogledat v Baloh center v Trzinu. Tm ti bojo znal pomagat o odločitvi, kajti so največji center talnih oblog v Sloveniji, tko da se bo verjetno kaja najdlo tudi zate

daisy25 ::

Jaz sem si pred letom dni urejala stanovanje in v kuhinjo ter hodnik dala laminat (8mm, vodoodporen, javor, cca. 60k), v sobah pa imam že od prej parket, ki sem ga dala pobrusiti in polakirati (cca. 25k/sobo). Vsekakor je parket VELIKO boljši kot laminat! Oboje brišem večkrat na teden, ampak na laminatu se VSE POZNA. Ne daj bože, da pride na obisk kdo, ki ima potne noge in noče obut copatov - na laminatu točno vidiš, kje je človek hodil in kakšna je številka njegove noge. Sicer toplotne razlike ni, je pa tudi res, da če hodiš v štiklih po laminatu, se to FULL sliši. Da ne omenim, če mi v kuhinji padejo kakšne vilice na tla, takoj luknjica.
Vsekakor predlagam parket, če je izbira med parketom in laminatom.

nodrim ::

ma jst ne vem kakšne laminate ste to nabavili ... pri nas doma niso nič več stali pa ni še nobene poškodbe na njih (pa pada dosti stvari po tleh) ...

luknjica od padlih vilic??? to je pol nek über cheap stuff ... ne vem kje ste našl kej tazga ...

daisy25 ::

Nič ni bilo über cheap stuff ... kupila sem jih v BauMaxu in stali so več kot 3.000 m2. Pa tudi moja mama ima laminat, in prav tako kot jaz, ni zadovoljna z njim. Mogoče nimamo sreče, ne vem, vem samo to, da si laminata ne bom kupila NIKOLI več!
Vsi za enega, eden za vse!

bastadu ::

Če niso bili poceni še ne pomni, da niso cheap:P No kolikor jaz vem, Baumax ne slovi po neki ful kvalitetni robi...

Vikking ::

Ribica kako si ti pršu iz laminata na aluminijev oksid mi ni jasno. Zanima me kje naj bi bil ta aluminijev oksid? v sami foliji ali v lepilni smoli (melmainski).

Ponujam še en link v zvezi z laminatom

KTr1sk ::

Meni so danes zbrusili parket in dali letvice gor pa potem še polakirali, pa še 2x mi bodo lakirali in izgleda res super :) Slike
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: perci ()

BigWhale ::

Viking, saj sem dal link zraven. Nisi videl? Skoda.

dëych ::

Jst mam laminat v sob. Tak da ga sam skup sestaviš. Sj kul zgleda, samo:
- preveč ropota
- mrzel
- musko je obitačno poslušat, ker vse odmeva (treba kakšn tepih dat), sploh visoki toni...
+ dobr k lahk z vlažno cunjo pobrišeš, pomiješ ipd.

Pač sm moj pogled na to. Če sm preveč offtopic se opravičujem.:8)

d0rK ::

Mi lahko nekdo prosim razloži razliko med:

-tapison
-etison
-itison
- idr.

Hvala! V dveh sobah menjam talno oblogo, ker se je zdajšnja [nezalimana] POVSEM zvalovila zaradi stola. Katera obloga ima spodaj TRDO bazo?

nodrim ::

1. To je vse isto (sem precej prepričan :)
2. Eni itisoni majo kej tršo podlogo, že če ga daš pod par stvari na nekaj koncih se ti ne bi smel gubat, ali pa ga pritrdiš na robovih s kotnimi letvicami.

Bananovec ::

Laminat. Hmm, ni mi všeč, ker se prehitro poškoduje in umaže ter neprijazno za čiščenje>> Sam hodim bos po celi hiši in glej v moji sobi je največ nesnage.

Parket. Vsaj zame je parket napram laminatu BOG i BATINA. Za čistit mi je bolj enostavno, nesnaga se ne pozna tako, ni tako glasen pa tudi poškoduje se ne tako hitro.

Moja dva centa.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

bluefish ::

Ja, parket je tisto pravo.

d0rK ::

Aha, kul. Jaz vem, da obstajajo neki tepisoni/itisoni/whatever, ki imajo spodaj debelo plast gume/plastike. Ampak ne vem kako se jim reče, niti kje jih dobiti.

c3p0 ::

Izgotovljeni parket, ne potrebuje brušenja in lakiranja, kar pove že samo ime. Ga pa nato lahko pobrusiš in polakiraš (čez 10-20 let). Bom ga položil kmalu po celi bajti.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21462217 (11341) Lonsarg
»

Za domače mojstre - laminati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8246839 (6354) Utk
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240282 (19249) SmotaniJanez
»

Polaganje laminata direktno na tapison

Oddelek: Loža
336386 (5379) kixs
»

Obnovit parket ali nanj položit laminat ?

Oddelek: Loža
4519133 (18058) logit

Več podobnih tem