Forum » Zvok in slika » Youtube HD Widescreen
Youtube HD Widescreen
_Arcadian_ ::
Zadeva je takale :
Kot že veste (večina najbrž) so na Youtube pred kratkim omogočili nalaganje HD filmov.So pa seveda omejili velikosti na razmerje 16:9 z izklučno 1280x720.Da nebom dolgotvezil z podrobnostmi bom kar prilimal sliko, da bomo bolj jasno vedeli za kaj se gre :
Tako.
Mene tu še najbolj zanima kodek.Za urejanje in kodiranje filma uporabljam Sony Vegas 8.0.
Video mi ni problem spravit v tapravo resolucijo in pravo razmerje, ko pa pride do dejanskega shranjevanja pa nekako ne najdem tapravega kodeka in formata za to.Vsaka stvar na koncu pride vn praktično prevelika.Tu govorimo o 500mb+ za 2 minutni video kar je za moje pojme to (tudi če je HD) preveč.
Zanima me kje dobim pravi kodek za to. Bolj natančno H.264. Kot sem že rekel, ko shranjujem film dobim takole izbiro :
Če izberem tisto x264 varianto vedno dobim film vn preko 500mb. In nisem sploh siguren, da je to ta kodek, ki je zaželjen na youtube.Prav tako nism siguren, če je to vse kar potrebujem, da film najbolj "stisne".
Vprašanje je preprosto to.Kaj TOČNO rabim(kater kodek,dekoder,kodek za zvok), da bo moj film ohranil še najboljšo kvaliteto za HD na Youtube in nebo tehtal noro mnogo MB ???
Sem prepričan, da ma kdo tu izkušnje s tem in se zahvaljujem v naprej ;)
lp
Kot že veste (večina najbrž) so na Youtube pred kratkim omogočili nalaganje HD filmov.So pa seveda omejili velikosti na razmerje 16:9 z izklučno 1280x720.Da nebom dolgotvezil z podrobnostmi bom kar prilimal sliko, da bomo bolj jasno vedeli za kaj se gre :
Tako.
Mene tu še najbolj zanima kodek.Za urejanje in kodiranje filma uporabljam Sony Vegas 8.0.
Video mi ni problem spravit v tapravo resolucijo in pravo razmerje, ko pa pride do dejanskega shranjevanja pa nekako ne najdem tapravega kodeka in formata za to.Vsaka stvar na koncu pride vn praktično prevelika.Tu govorimo o 500mb+ za 2 minutni video kar je za moje pojme to (tudi če je HD) preveč.
Zanima me kje dobim pravi kodek za to. Bolj natančno H.264. Kot sem že rekel, ko shranjujem film dobim takole izbiro :
Če izberem tisto x264 varianto vedno dobim film vn preko 500mb. In nisem sploh siguren, da je to ta kodek, ki je zaželjen na youtube.Prav tako nism siguren, če je to vse kar potrebujem, da film najbolj "stisne".
Vprašanje je preprosto to.Kaj TOČNO rabim(kater kodek,dekoder,kodek za zvok), da bo moj film ohranil še najboljšo kvaliteto za HD na Youtube in nebo tehtal noro mnogo MB ???
Sem prepričan, da ma kdo tu izkušnje s tem in se zahvaljujem v naprej ;)
lp
- spremenil: _Arcadian_ ()
vasquez ::
Na enem ekranu prej izberi Mainconcept AVC ali Sony AVC (Save as type). Potem boš lahko naredil mp4 filmček, ki ga youtobe sprejme.
_Arcadian_ ::
Hmm. Sem testiral spet 3 sekunde pa je prišlo z AVC na 3 sekunde 1,8 mb velik fajl na 4 mil. bitrate.To je dokaj sprejemljivo za potem tiste 2 minute. Slika pa niti ni bila toliko boljša kot pri divx.Če postavim na več bitrate je sicer boljša slika ampak fajl je pa spet prevelik. Nekako se mi še vedno zdi, da nisem izkoristil toliko kot bi lahko. Pozna kdo še kako "finto" ?
kot primer, tule je HD film od nekoga :
Tole je pa moj test :
Če primerjaš to dvoje se opazi, da je moj primer veliko slabši.Zanima me zakaj.Kaj imam drugače?
Nekako dvomim, da je šel ta človek si dajat bitrate na 10kk. Ker potem je res lepa slika ampak 500mb uploadat je mal kriza. Razen, če maš res hitr net.
kot primer, tule je HD film od nekoga :
Tole je pa moj test :
Če primerjaš to dvoje se opazi, da je moj primer veliko slabši.Zanima me zakaj.Kaj imam drugače?
Nekako dvomim, da je šel ta človek si dajat bitrate na 10kk. Ker potem je res lepa slika ampak 500mb uploadat je mal kriza. Razen, če maš res hitr net.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Arcadian_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | youtube 1080p 60fpsOddelek: Pomoč in nasveti | 4513 (3003) | MrStein |
» | Kje dobiti kakšen 4k film (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 27402 (24210) | Anney |
» | Kaj izbrat: .mts ali mp4Oddelek: Zvok in slika | 3868 (3598) | vasquez |
» | Program za enostavno urejanje videaOddelek: Programska oprema | 2025 (1714) | m0LN4r |