» »

Zanesljivost domačega strežnika

Zanesljivost domačega strežnika

mercury ::

Hello,
Torej, naredil sem stran za naše društvo in sedaj jo bo treba spravit v pogon. Zaenkrat stran teče na domačem PCju priklopljenem na ddr-wrt router in 20MBit Siol optiko; IP je še vedno dinamičen (dyndns).

Vsake toliko (kar opažam, vsake par dni) se zgodi da stran za par minut ni dosegljiva; mi še ni uspelo pogruntat zakaj. Predvidevam da komunikacijski prehod izgubi povezavo s Siolom. Lahko pa da je krivda čisto na strani dyndns. Ne vem. Vsekakor se postavlja vprašanje, koliko je tak domači strežnik zanesljiv.

Kakšne so vaše izkušnje s takimi strežniki? Ali so primerni za gostenje ene resne strani za društvo, ki mora bit vedno dosegljiva?

Tnx!

preem ::

zna bit čist solidno. sam statičen ip si naroč, da izločiš morebitne probleme dyndnsja. jst mam na t2 vdslu enih par, sicer nič visoko prometnega ampak je dosegljivost praktično 100%, razen ko mi net vn vrže :p kar se na optiki praviloma ne dogaja, vsaj pogosto ne. poskusi, če pa ne bo dovolj, boš pa potem iskal en hostig.

HardFu ::

odsvetujem taksno pocetje, sploh ker imas na voljo ogromno profesionalnih hostingov, ki stanejo manj kot 100 eur na leto, kar pa se mi ne zdi pretiran znesek
http://codeable.io

NorK ::

Če mora biti res vedno dosegljiva, se ti je ne splača imeti doma. Imel boš stroške z elektriko, potreboval boš UPS, poleg urejanja strani boš moral čas porabiti tudi za administracijo serverja.

Lahko probaš pri http://www.hostmonster.com/

mte ::

Zanesljivost je odvisna od konfiguracije mašine, kaj vse zaen software imaš gor ipd, če pa je to edina stvar, katero bi poganjal na pcju, pa res razmisli koliko te pride profesionalen hosting in izračunaj koliko elektrike bi porabil, to ni nezanemarljivo.
lp

stuff ::

predlagam siel :
www.siel.si :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stuff ()

mmorph ::

Tako kot je bilo rečeno, najprej zaprosi za statični ip in boš tako odstrani nepotrebno "motnjo".

Kar pa se tiče tvojega vprašanja kako zanesljiv je domač strežnik pa je odvisno od dveh stvari in sicer:
- tvoje povezave
- tvojega strežnika

Na prvo imaš bore malo vpliva, ker je vse odvisno od tvojega ponudnika. Meni doma služi več kot dobro 20/20 optika (siol). Nimam nikoli težav. Druga stvar je pa tvoj strežnik - če se spoznaš na zadeve in ga urediš kot se zagre, potem nimaš skrbi. Na taki liniji kot jo imaš sam poganjam linux strežnik in "hostam" tri strani + maile, ki mi na dan prinesejo cca. 700 obiskov. Ni veliko, a sklepam da več kot stran vašega društva.

Tako da se mi zdi kar smotrno prihranit nekaj EUR za gostovanje drugje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
272000 (1690) m0LN4r
»

Domena kupljena, kako naprej?

Oddelek: Omrežja in internet
214818 (3918) Rokic
»

Web hosting ali domači mini server za spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
475467 (4023) krho
»

Kaj vse rabim za svoj hosting/prodajanje spletnega prostora?

Oddelek: Omrežja in internet
272238 (1839) Brane2
»

Kabelski internet in domena

Oddelek: Omrežja in internet
51301 (1168) pivmik

Več podobnih tem