Forum » Strojna oprema » RAID kontroler za OCZ Core SSD
RAID kontroler za OCZ Core SSD
itak37 ::
Nabavil sem OCZ Core SSD, preden je bilo znano za katastrofalen performance pri random write . Na tujih forumih sem zasledil, da se ta napaka odpravi, če se ga priključi na RAID kontroler karto. Ker nimam pojma o RAID kontrolerjih, me zanima tole:
- kako je z priključitvijo npr. več različnih HDjev v RAID 0? Npr. priključil bi OCZ Core SSD in kasneje dodal še dva hitrejša SSDja. Prenos in dostopni čas so verjetno omejeni na večkratnik najpočasnejšega? Druga opcija bi bila 2 hitrejša SSDja + OCZ Core SSD v RAID 5, OCZ Core bi bil za backup, je to možno?
- na kakšnem vodilu mora bit RAID karta, PCie 1x, 8x ?
- kakšno priporočilo za kartico? BTW: imam Gigabyte DS3 775 ploščo, vendar nameravam v kratkem zamenjat.
Hvala za odgovore...
- kako je z priključitvijo npr. več različnih HDjev v RAID 0? Npr. priključil bi OCZ Core SSD in kasneje dodal še dva hitrejša SSDja. Prenos in dostopni čas so verjetno omejeni na večkratnik najpočasnejšega? Druga opcija bi bila 2 hitrejša SSDja + OCZ Core SSD v RAID 5, OCZ Core bi bil za backup, je to možno?
- na kakšnem vodilu mora bit RAID karta, PCie 1x, 8x ?
- kakšno priporočilo za kartico? BTW: imam Gigabyte DS3 775 ploščo, vendar nameravam v kratkem zamenjat.
Hvala za odgovore...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 20676 (8090) | element |
» | OCZ z novimi pogoni Vertex 2 prodaja mačka v žaklju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 16782 (14228) | Pyr0Beast |
» | testiranje SSD pogonovOddelek: Strojna oprema | 3280 (2488) | Jst |
» | Western Digital razmišlja o SSDOddelek: Novice / Diski | 5605 (4319) | BC3 |
» | Ssd diski na kako hitriOddelek: Kaj kupiti | 1886 (1492) | simnov |