Forum » Pomoč in nasveti » Procesor core 2 duo e8500
Procesor core 2 duo e8500
Cyberzion ::
lp usm..mam en problem uceraj sm kupil nov procesor in use prikljucil kakor treba. In napravil tudi upgrade maticne in bios tako dalje.Na kar ko sem prizgal program cpu-z sem opazil da mi procesor dela na 2.0ghz..v biosu pa kaze dejansko frekvenco 3,16..zdj pa nevem u cem je problem ali je v idilu procesor in ma zato manjso frkvenco?
guli ::
katero plato pa maš?
jz mam asus p5q pro, in mam en program zraven, k mi avtomatsko uravnava hitrost procesorja glede na potrebe, al pa si sam določim na koliko nej laufa.
jz mam asus p5q pro, in mam en program zraven, k mi avtomatsko uravnava hitrost procesorja glede na potrebe, al pa si sam določim na koliko nej laufa.
PacificBlue ::
ali je v idilu procesor in ma zato manjso frkvenco?
Točn zato. Množilnik proca se zmanjša, da je manj porabe..poženi kakšno igro pa boš videl spremembo.
Edit:typo
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Cyberzion ::
ja plato mam novo tole MSI p43-neo F
aha se prav tko je pol to s procesorjem jst ze bil u paniki..da ne dela kokr treba =)..hvala =P
aha se prav tko je pol to s procesorjem jst ze bil u paniki..da ne dela kokr treba =)..hvala =P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cyberzion ()
mesoreznica ::
lp usm..mam en problem uceraj sm kupil nov procesor in use prikljucil kakor treba. In napravil tudi upgrade maticne in bios tako dalje.Na kar ko sem prizgal program cpu-z sem opazil da mi procesor dela na 2.0ghz..v biosu pa kaze dejansko frekvenco 3,16..zdj pa nevem u cem je problem ali je v idilu procesor in ma zato manjso frkvenco?
Vse deluje pravilno. Zaradi varčevanja z električno energijo in nižje temperature gre v mirovanju množilnik procesorja na 6 (2000 MHz). Takoj ko se pojavi obremenitev skoči množilnik na 9.5 frekvenca pa na 3120 MHz.
Vse je OK.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nova grafična in intel q6600Oddelek: Strojna oprema | 3478 (2687) | severjug |
» | temp. procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2047 (1453) | Meizu |
» | E8500 čudna frekvencaOddelek: Navijanje | 817 (771) | svetetko |
» | pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4512 (3510) | Wolfman |
» | Elite K7S5AOddelek: Navijanje | 1587 (1286) | _Dejan_ |