» »

Nakup rac. opreme od podjetja, ki ni zavezance za DDV

Nakup rac. opreme od podjetja, ki ni zavezance za DDV

manaay ::

Iscem podjetje ali SP preko katerega bi nabavili nekaj racunalniske opreme. Pogoj je, da podjetje ni zavezanec za DDV. Gre za to, da tuj sklad sofinancira nek projekt, vendar se DDV ne steje v povrnjene stroske.

Sem ze preledal nekaj spletnih trgovin a so vsi zavezanci. Pozna kdo tako podjetje ali pa ce kdo ve kje ga lahko najdem? Ali obstajajo kaksni online imeniki, kjer bi te informacije hitro lahko dobil?

b ::

Težko boš to dobil. Podjetje, ki ni zavezanec za DDV, namreč svojemu dobavitelju (ki 100% je zavezanec), namreč plača tudi DDV. Če potem proda robo naprej, jo proda sicer brez DDV-ja, a po isti (oz. višji) končni ceni. Se pravi DDV plačaš posredno. Pa to niti ni najbolj pomembno.

Večji problem je seveda v tem, da podjetje ni zavezanec za DDV le v primeru, da v zadnjih 12 mesecih nima več kot 25.000 EUR prometa. Se pravi lahko na ta način proda približno dva računalnika na mesec. Tak poslovni model se seveda ne izide, od 25.000 prometa (z računalniki) je težko imeti dovolj dobička, da preživiš kot trgovec. V bistvu pride to v poštev le, če si one-man-band, ki prodaja svoje storitve ali izdelke. Pa še takrat si hitro čez to mejo.

fosil ::

Jaz tudi mislim, da verjetno ne boš našel takega podjetja. Vsaj kakšnega resnega in legalnega. Mogoče kakšna mutibarič varianta, kar verjetno ni najbolje.

Jaz bi raje razmišljal v smeri, da to tvoje podjetje ali organizacija, ki dobiva denar, postane zavezanec za ddv. Na ta način potem dobiš nazaj DDV.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup v tujini in DDV

Oddelek: Pomoč in nasveti
75051 (3049) mat xxl
»

DDV

Oddelek: Loža
252058 (996) Machete
»

Ustanovitev normiranega s.p. - prosim za nasvete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5419573 (18193) LuiIII
»

Predračun in DDV

Oddelek: Loža
246462 (3956) Malajlo
»

Spletna trgovina, dobava, prodaja, DDV, skladiščenje...

Oddelek: Loža
125103 (4236) gazibo

Več podobnih tem