Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava LED diod ter dimmer?
Vezava LED diod ter dimmer?
t3hn0 ::
pozdravljeni,
v kratkem si mislim napeljat osveljavo nad mizo, za policami sestavljeno iz cca. 90-100 5mm belih led diod.
vzporedno sem nameraval vezati po 3-5 zaporedno vezanih ledic (odvisno od voltaze ledic, samo se ne vem katere bi si izbral).
vse skupaj bi zvezal na en AC-DC adapter, katerega lahko potem tud skrijem kamor hocem...
vse skupaj bi porazdelil na 6 odsekov (2x 15 led, 2x 20 led ter 2x 10 led...ter -+ par ledic pri vsakem odseku), za vsak odsek pa mislim imeti on/off gumb, ter nek potenciometer za dimmer. zanima me, kaj mi predlagate?
v kratkem si mislim napeljat osveljavo nad mizo, za policami sestavljeno iz cca. 90-100 5mm belih led diod.
vzporedno sem nameraval vezati po 3-5 zaporedno vezanih ledic (odvisno od voltaze ledic, samo se ne vem katere bi si izbral).
vse skupaj bi zvezal na en AC-DC adapter, katerega lahko potem tud skrijem kamor hocem...
vse skupaj bi porazdelil na 6 odsekov (2x 15 led, 2x 20 led ter 2x 10 led...ter -+ par ledic pri vsakem odseku), za vsak odsek pa mislim imeti on/off gumb, ter nek potenciometer za dimmer. zanima me, kaj mi predlagate?
^.^
Pyr0Beast ::
Računaj potem na cca. 100 EUR za material.
ceneje je da si ubodeš eno dražjo fluorescentko in pripadajočo elektroniko.
ceneje je da si ubodeš eno dražjo fluorescentko in pripadajočo elektroniko.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
verjamem, samo neonke ne pridejo v postev. za ceno...bom ze pogoltnil...ledice mogoce dobim po ugodnejsi ceni, tako da potem preostanejo samo se stikala + potenciometri..
edit: typo..
edit: typo..
^.^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: t3hn0 ()
=Exceed= ::
V framatu v Kamnuku na Duplici imajo na traku (samolepilnem) smd diode vezava 3xled upor (točno ne vem). Jih je kupil brat, da si je na podoben način okrasil ozadje LCD televizorja in stvar sveti fenomenalno. Priporočam da si ogledaš te ledice in imaš praktično pol dela prihranjenega.
=Exceed=: tnx...o tem sem ze razmiljal, sam nisem nic nasel...se bom pozanimal, ker na spletni strani nimajo velik podatkov o tem
sam se vseeno ostaja vprasanje o uravnavanju svetlosti/dimmerju
sam se vseeno ostaja vprasanje o uravnavanju svetlosti/dimmerju
^.^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik noče vžgatiOddelek: Strojna oprema | 5069 (4352) | speedtouch |
» | Postopno ugašanje in prižiganje LEDOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1737 (1639) | beeone |
» | Kateri Android kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12938 (11380) | PC-Freak |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35773 (25874) | Malajlo |
» | led na 220VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6316 (5834) | shock |