» »

Izbira prenosnika - neodločen izid...

Izbira prenosnika - neodločen izid...

slitkx ::

Asus M70Vn - HP Compaq 6830s P8600 KU408 - morda kak tretji?
Cenovni rang med 800 in 1150 evri.
Zaslon mora biti 17ka z antizrcalnim efektom, zaželjeno je pa tudi, da omogoča kvalitetno videnje slike s strani. Na račun tega sem z vidika kvalitete slike pripravljen žrtvovati slabši kontrast, da bo le zaslon omogočal prej omenjeno funkcionalnost. Pomnilnik mora biti 4 GB ali več.

Lp.

slitkx ::

No, fantiči in punčke?
Bo kdo kaj pripomnil?8-O;)

g7_logic ::

Definitivno asus izmet teh dveh. Bi se pa najdu kksen drug laptop, ki bi bil mogoče boljši. Seveda je tud vazn kkssne specifikacije prenosnika si želiš imet :)

Zakaj ne HP? Serija S je za moje pojme preveč cenen prenosnik, ki ne ponuja nič posebnega za svojo ceno. Ne razumem zakaj naši uvozniki ne uvažajo Pavilion serije, ki bi ble za domače uporabnike najbolši. Majo že svoje razloge.

Kot sm ze v dveh temah napisu poglej še mal za Dellovimi prenosniki (Dell Studio 17) (že men se zdi kt da bi reklamo za njih delu:))). Sporoč vse želje, ki jih maš glede prenosnika pa ti mogoče lahko pomagam jst al pa kdo drug :)

slitkx ::

Zaslon 17 ali 19 (če je ugodno).
Zaslon naj bo antireflektiven (ne sme biti zrcalnega odboja slike).
Zelo zaželjeno je, da ima zaslon lastnost, da je možno čisto sliko gledati tudi s strani.
4GB pomnilnika (RAM) ali več.
2.2GHz procesor ali več.
Kapaciteta trdega diska ni tako zelo pomembna, ker nisem filmofil, igračar...skratka, je zelo malo verjetno, da bi zaplacal vse.
Med 800 in 1150 evri.
Čimveč priključkov (predvsem veliko USB).
Grafična NVIDIA ali pa ATI (lahko tudi kaka druga kvalitetna). Ni potrebno, da je grafična kartica oh in sploh, ker ne nažigam ultra požrešnih iger.

bluefish ::

Zelo zaželjeno je, da ima zaslon lastnost, da je možno čisto sliko gledati tudi s strani.
Med 800 in 1150 evri.

Žal verjetno ne bo šlo skupaj.
Sicer prenosnikov ne poznam najbolje, vendar pa ti logika pove, če običajen zaslon z boljšo matriko (to je tista "lastnost", ki jo iščeš ti) - recimo IPS ali PVA - stane več kot pa en cenejši - ponavaid TN - , da je podobno tudi pri prenosnikih.

slitkx ::

Hja, fora je, da sem nekje na naših straneh (spletne trgovine) že zasledil takega...ampak žal nisem bil pozoren na znamko in model.

bluefish ::

Jap, saj je, vendar so cene višje. Če se ne motim ima HP nekaj takih modelov, morda tudi Lenovo.

slitkx ::

Pravim, da sem ga že zasledil v tem cenovnem rangu. Verjetno je bila grafična manj zmogljiva, ampak to ni tak pomembno.

g7_logic ::

Povej mi zakaj ti je tok pomembn ta antiglare zaslon? Ok se strinjam da je fajn da se ne odbija, vendar jst to ne bi dal kot pogoj...

Res je da eni proizvajalci delajo take zaslone, da je k spegu (tud sam tega ne maram), jih je pa dost takih ki majo minimalen odboj oz. ne oglašujejo tega kot anti glare.

Mal pogoogli za Lenovo prenosniki, ki so res dobri na tem področju, tud tisti ki nimajo antiglara posebi omenjenga. Je pa izbira teh antiglare prenosnikov v Sloveniji bolj boga kokr vidm :) Če te ni strah nakupa v tujini bi ti priporoču da si mal na tujih straneh pogledas :) (pa pred posvetom se posvetuj če velja garancija v sloveniji, pri večini boljših firm velja)

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prenosnika ACER ali ASUS

Oddelek: Kaj kupiti
387990 (7214) sasoz
»

kateri notesnik za igranje zahtevnih iger

Oddelek: Kaj kupiti
202214 (1677) Hardstyle
»

Prenosniki v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
91974 (1712) djordjevic
»

Prenosnik za 250-350k

Oddelek: Kaj kupiti
91591 (1330) alesrosina

Več podobnih tem