Forum » Pomoč in nasveti » Nov ACCU za prenosnik bluzi
Nov ACCU za prenosnik bluzi
ncc2000 ::
Torej, starejši prenosnik, accu bil samo še za 3 min, nabavil novega.
Sedaj gre pa takole: ene 15 min dela na accu, indikator odšteva do 94%, potem pa
v trenutku pade na 3%, opali vsa opozorila o nameravanem ugašanu PC-a zaradi
spraznjene baterije...potem pa se ugasne. No, sem izklopil tista opozorila in navodil Power managmentu,
dogaja se isto (pade iz 94% na 3% v trenutku), le da potem še kar nekaj časa dela,
indikator je že na 0%...swašta no.
Tale nov aku je "originalni nadomestek" točno za moj PC, ampak nekaj ne štima.
Stari aku sem, preden sem ga zabrisal, malo razdrl, pa sem videll, da je notri tudi nekaj
čipovja oz. logike. Kako XP-ji gledajo na aku, pojma nimam, se pa sprešujem, ali je kje kakšen
proces v XP-jih, ki se ukvarja z komunikacvijo z accu pa se najbolj ne razume z to novo baterijo??
Aja, še to..ko pa se polni, pa lepo indikator raste od 0-100%.. Do 100% rabi kako uro in pol.
Ali naj zaključim, da novi aku pač ne paše, ali se bi dalo kaj narest?
Raje bi "kaj naredil", da se zadeva usposobi, saj je aku nabavljen na daljnem vzhodu, potem pa...
Sedaj gre pa takole: ene 15 min dela na accu, indikator odšteva do 94%, potem pa
v trenutku pade na 3%, opali vsa opozorila o nameravanem ugašanu PC-a zaradi
spraznjene baterije...potem pa se ugasne. No, sem izklopil tista opozorila in navodil Power managmentu,
dogaja se isto (pade iz 94% na 3% v trenutku), le da potem še kar nekaj časa dela,
indikator je že na 0%...swašta no.
Tale nov aku je "originalni nadomestek" točno za moj PC, ampak nekaj ne štima.
Stari aku sem, preden sem ga zabrisal, malo razdrl, pa sem videll, da je notri tudi nekaj
čipovja oz. logike. Kako XP-ji gledajo na aku, pojma nimam, se pa sprešujem, ali je kje kakšen
proces v XP-jih, ki se ukvarja z komunikacvijo z accu pa se najbolj ne razume z to novo baterijo??
Aja, še to..ko pa se polni, pa lepo indikator raste od 0-100%.. Do 100% rabi kako uro in pol.
Ali naj zaključim, da novi aku pač ne paše, ali se bi dalo kaj narest?
Raje bi "kaj naredil", da se zadeva usposobi, saj je aku nabavljen na daljnem vzhodu, potem pa...
All ::
Mogoče moreš narest kalibracijo baterije.
Tako imam jast pri enem Fujitsu.......
Kalibracija se sproži v biosu in zajema ...preznenje ...polnenje...praznenje...
ncc2000 ::
Zanimivo!
Ampak moj bios kaj takega ne premore.
Obstaja kak softič v xp-jih za kaj takega?
OZZY ::
Lahko tudi z winsow...Enostavno izklopiš power save funkcije. POtem pa jo popolnoma sprazniš in ponovno napolniš. Včasih je to treba nardit 2-3x. Pravjo, da je to dobro delat vsak mesec 1x..kok je to res ne vem.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
Dragi ::
Ni kao pri teh baterijah, da se jih ne sme do konca spraznit ker jih lahko poškuduješ (se pregreje če pride voltaža batarije prenizko)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung razvil nov tip litij-ionskih baterij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20940 (16252) | Jst |
» | Microsoft: baterije niso problemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13629 (11546) | Bor H |
» | Kako ponovno kalibrirati baterijo IBM notesnika?Oddelek: Strojna oprema | 3474 (3181) | Pyr0Beast |
» | polnjenje baterije prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 2834 (2674) | jukoz |
» | Prevare pri prenosnikihOddelek: Strojna oprema | 5105 (3888) | overlord_tm |