» »

Dell Latitude D830 pregrevanje

Dell Latitude D830 pregrevanje

Fave ::

Imam Dell Latitude D830. In sem razočaran. Zelo. Nenormalno se segreva. Pri običajnem delu so temperature procesorjev 75 stopinj C. Če pa hočem pogledat kakšen film, se pa grafični procesor po cca. 15 s segreje preko 80 stopinj C in grafika začne štekat. Tudi ohišje je dejansko vroče. Napetost na CPU mi niha od 1 do 1,4 V. Podatki so pridobljeni z Everestom.

Torej, kaj, kako, zakaj? Hvala!
My mind's a hyper tool that fixes everything.

KandazaR ::

A ventilator dela? Kolk je kej star ta prenosnik (so težave že od začetka). Lahko da se je nabral tudi velik prahu.

Ja, ventilator dela, in tudi preklaplja med stopnjam, ko se bolj segreje. Ali je samo en ventilator, ali jih je več?

Star je cca. 1 leto.

Mah težave so že od začetka, samo se mi zdi, da so zdaj še večje.

Sem tudi formatiral cel disk in na novo naložil, pa ni nič boljše.

KandazaR ::

Za katero grafo pa gre? Mogoče NVS 140M? Če da je to g84 s katerim so bile velike težave. http://slo-tech.com/forum/t318712/0

Mam pa srečo. Točno ta ja. Sicer ne vem kako sem novico spregledal... enivej, KandazaR hvala.

fosil ::

Samo to nima veze s segrevanjem. Te grafični čipi so defektni v tem smislu, da relativno hiter umrejo, torej dokončno.

Kar se segrevanje tiče pa za začetek spihaj hladilna rebra. Če ni več v garanciji ali nima nalepke lahko tudi odpreš in temeljito spucaš prah.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

simonchelo ::

Če je v garanciji na servis... (če nisi ravno vešč pravtako) najverjetneje je problem samo v slabem stiku med grafičnim čipom in heatsinkom... zadeva se da zrihtat z malo paste in cca. 45minut dela (odstranitev palmresta). vsekakor pa tudi čiščenje hladilnih rež.
ciao

mysly ::

Jaz imam isto Dell Latitude D830 Intel core2duo T8300 2.40 GHz, pa se vent komaj sliši, čeprav prenosnik laufa cel dan ! Bolj se sliši disk... Nesi na servis, saj je 3 leta garancije !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Lap Top" - znamke

Oddelek: Pomoč in nasveti
387798 (6637) 34054
»

Prenosnik Dell

Oddelek: Pomoč in nasveti
6717 (212) Insane123
»