Forum » Operacijski sistemi » Racunalnik noce BOOTat LINUXA.. pomoc..
Racunalnik noce BOOTat LINUXA.. pomoc..
najkec ::
Lep pozdrav!
Imam en problem. Downloadal sem Mandriva Linux KDE4 2009 verzijo ( http://www.mandriva.com/en/download/free ).
S PowerISO sem extractal ter zapekel datoteke na DVD, dvd sem pustil v enoti in resetiral rac., ko sem ga resetiral sem izbrat boot menu in izbral CD-ROM vendar mi noce BOOTat (gre v Windows)(Zapekel sem pravilno).
Kaj moram storiti da bo Bootal ?
Ali lahko instaliram kar iz Windowsa ?
PROSIM ZA POMOC
HVALA
Imam en problem. Downloadal sem Mandriva Linux KDE4 2009 verzijo ( http://www.mandriva.com/en/download/free ).
S PowerISO sem extractal ter zapekel datoteke na DVD, dvd sem pustil v enoti in resetiral rac., ko sem ga resetiral sem izbrat boot menu in izbral CD-ROM vendar mi noce BOOTat (gre v Windows)(Zapekel sem pravilno).
Kaj moram storiti da bo Bootal ?
Ali lahko instaliram kar iz Windowsa ?
PROSIM ZA POMOC
HVALA
- spremenil: najkec ()
LuGi ::
Dvomim da si pravilno zapekel saj si napisal da si iso extractal?? Ti zapeces sliko (burn image) in ne tako kot si ti storil ~extract in kopiral filete na dvd~
coffeetime12 ::
Najprej si nastavi v BIOS-u vrstni red zaganjanja. In pravilno zapeci .ISO. Ce bos imel probleme, se oglasi na forumu linuxprinas..
najkec ::
Znam ker sem ze XP pa VISTO zapeku pa dela odlicno, sam z linuxom imam tezave.
cofeetime12
Kako pa nastavim vrstni red in v kaksen vrstni red naj nastavim ?
lp
cofeetime12
Kako pa nastavim vrstni red in v kaksen vrstni red naj nastavim ?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | instal win noče formatirat niti particijenarest!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5500 (4974) | Frenckie |
» | Select proper boot deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 4969 (2998) | arc-x |
» | Dual boot (Windows 7 & Ubuntu)Oddelek: Operacijski sistemi | 1804 (1479) | softSi |
» | Kako formatirati Win 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 13475 (13173) | bluefish |
» | [Linux] namestitev (boot order)Oddelek: Operacijski sistemi | 1325 (1230) | 'FireSTORM' |