» »

zelo počasna naložitev XPja

zelo počasna naložitev XPja

vir ::

( Danes je sodelavec govoril da se mu XP zelo počasi zažene. Računalničar mu je baje rekel da se mogoče poslavlja disk)
Jaz sem pred par leti kupil disk SATA WD 320 GB, ki ga zelo redko uporabljam. Do danes ima mogoče 200 delovnih ur.
Tudi meni se zadnje čase zdaj ko sem ga začel bolj uporabljat, XP počasi zažene..vsaj kakih 5 minut rabi. Večinoma uporabljam disk Seagate ATA 250 GB. Ko hočem uporabljat WD pa enostavno ugasnem PC in v kišti staknem in nataknem kable (diski niso priključeni IN ampak ALI ALI). No tole mogoče sploh ni pomembno. Gre za to da se mi XP počasi zažene, potem pa laufa vse normalno.
Je slab disk oz. kako se da to preverit če se sploh da?
  • spremenil: vir ()

alexa-lol ::

jaz bi najprej vse skupal formatiral pa dal se enkrat windowse gor...to vedno nardim in vedno deluje :) imam pa narejeni dve particiji tako da samo winse formatiram podatki na drugi particiji pa ostanejo :)

sbandur84 ::

Za dolgi zagon Win so lahko krivi gonilniki(virtualni CD pogoni) ali kaj drugega, pa tudi fragmentacija diska in začasne datoteke,... ultimativno pa defekten disk ali druga komponenta računalnika

Zgodovina sprememb…

vir ::

Če formatiraš WIN potem moraš tud ostale programe čeprav so instalirani na drugi particiji ali ne?

profius ::

Poskusi še tole:
Meni Start-zaženi in v polje vpišeš rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks

k4vz0024 ::

In kaj s tem dosežemo?

profius ::

Ta ukaz prisili XP-je da zazene vse ti. IDLE naloge! Ce je vas racunalnik vedno zaposlen, potem se te naloge ne izvajajo! Med njimi je tudi optimizacija datotek potrebnih za zagon XP-jev! Omenjene datoteke bodo sedaj premescene tako, da bodo sledile vrstnemu redu ob zagonu! Kako, si lahko ogledate zapis v C:\Windows\Prefetch\Layout.ini (seveda ce so XP-ji v omenjeni mapi)!

Kaj z restartom ta ukaz prekliče?

Še to, a isto velja za Visto?

"Kako, si lahko ogledate zapis v C:\Windows\Prefetch\Layout.ini (seveda ce so XP-ji v omenjeni mapi)!"

Tole bi se dalo uporabiti, da bi dosegli, da se določeni nepotrebne zadeve ne bi nalagale?

alexa-lol ::

Če formatiraš WIN potem moraš tud ostale programe čeprav so instalirani na drugi particiji ali ne?

Ne če formatiraš particijo z windowsi se pobrise tisto kar je na tisti particiji..particiji z datotekami nima zveze z particijo z windowsi. Drugo je če cel disk formatiras. Je pa potem težava pri tem če formatiras winse, da mors narest bliznice do zagonskih datotek ker niso na namizju :) ampak to je manjsi problem :) samo nardis bliznico in to je to :)

rsroki ::

Takole:

- naloži si program CCleaner (brezplačen) z njim boš najlažje videl vse procese (in jih tudi upravljal), ki tečejo med zagonom
obenem pa program doboro služi za čiščenje računalnika in registra 8-)

- naloži si tudi SP3 (service pack 3 za XP-je) - preverjeno pospeši nalaganje in tudi vse ostale funkcije do 10% - pri meni se je poznalo

- defragmentiraj disk - lahko z windowsovimi orodji ali z programom Defraggler (tudi brezplačen)

Poskusi izgubiti ne moreš pri tem početju nič :)
rsroki

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WIN XP in nalaganje

Oddelek: Pomoč in nasveti
161533 (1209) 69charger
»

Ali lahko zbrišem datoteke iz WINDOWS\PREFETCH

Oddelek: Pomoč in nasveti
71060 (962) BlackCaiman