Forum » Pomoč in nasveti » (ne)kompatibilnost system panel konektorjev: matična vs ohišje
(ne)kompatibilnost system panel konektorjev: matična vs ohišje
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
enota13 ::
Moje vprasanje je ali obstaja kaksna enostavna moznost priklopa konektorjev na maticno ali naj zamenjam ohisje? Z enostavnostjo mislim na kaksen adapter in ne na lotanje.
Torej gre za system panel konektorje in sicer na HP-jevem ohisju, v katerem je bila ta maticna z intel procesorjem. Vse skupaj sem zamenjal z amd/asus konfiguracijo in je nastal problem s konektorji, cesar se prej nisem zavedal. Mislim pa, da se je dalo v enakem ohisju kupiti tudi amd konfiguracije.
Bom poskusil s slikami pojasniti problematiko, kjer se da videti posamezne kontakte:
problematicni konektor iz stikala
primerjava z usb-prikljuckom (verjetno brezpredmetna primerjava)
konektorja nista identicna - pozicija polne jamice je prezrcaljena
Zanima me se priklop bralnika spominskih kartic, ki je bil tudi v ohisju. Ne spomnim se kako je bil priklopljen na prejsnjo maticno, ampak prejsnja maticna nekega posebnega konektorja ni imela, tako da bi bilo logicno, da gre na usb, v tisto vrstico konektorja, ki je brez 5. pina.
primerjava z usb-prikljuckom
+ se eno retoricno: IEEE 1394 se ne sme priklapljat na usb, drzi?
premeteno identicna
Pripenjam se del navodil za asusovo plosco:
Mogoce bi bila resitev zamenjava stikala, ampak tudi ce ne bi slo za hp-jevo ohisje, bi bilo verjetno manj komplikacij z zamenjavo ohisja.
Hvala za prispevke.
Torej gre za system panel konektorje in sicer na HP-jevem ohisju, v katerem je bila ta maticna z intel procesorjem. Vse skupaj sem zamenjal z amd/asus konfiguracijo in je nastal problem s konektorji, cesar se prej nisem zavedal. Mislim pa, da se je dalo v enakem ohisju kupiti tudi amd konfiguracije.
Bom poskusil s slikami pojasniti problematiko, kjer se da videti posamezne kontakte:
problematicni konektor iz stikala
primerjava z usb-prikljuckom (verjetno brezpredmetna primerjava)
konektorja nista identicna - pozicija polne jamice je prezrcaljena
Zanima me se priklop bralnika spominskih kartic, ki je bil tudi v ohisju. Ne spomnim se kako je bil priklopljen na prejsnjo maticno, ampak prejsnja maticna nekega posebnega konektorja ni imela, tako da bi bilo logicno, da gre na usb, v tisto vrstico konektorja, ki je brez 5. pina.
+ se eno retoricno: IEEE 1394 se ne sme priklapljat na usb, drzi?
premeteno identicna
Pripenjam se del navodil za asusovo plosco:
Mogoce bi bila resitev zamenjava stikala, ampak tudi ce ne bi slo za hp-jevo ohisje, bi bilo verjetno manj komplikacij z zamenjavo ohisja.
Hvala za prispevke.
ender ::
Jaz sem ponavadi v takem primeru priključil kabel tako, da je delal gumb za vklop, ostale lučke pa pač ne.
Glede čitalca kartic, ima pa kar navaden USB priklop - samo priključiš ga na ustrezni interni USB priključek (v ohišjih, na katera sem naletel do sedaj, je bil povsem običajen 2xUSB priključek, kjer je imel čitalec zraven še ena USB vrata; iz tvoje slike izgleda, da so le-tega malce spremenili, zato glej samo to, da se barve kablov pokrijejo).
Glede čitalca kartic, ima pa kar navaden USB priklop - samo priključiš ga na ustrezni interni USB priključek (v ohišjih, na katera sem naletel do sedaj, je bil povsem običajen 2xUSB priključek, kjer je imel čitalec zraven še ena USB vrata; iz tvoje slike izgleda, da so le-tega malce spremenili, zato glej samo to, da se barve kablov pokrijejo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
enota13 ::
Ali obstaja kaksna shema, kateri signal je katera barva ali kaksno drugo napotilo? Kako se sploh reče takemu konektorju - torej tistemu crnemu s prvih treh slik v tej temi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Slike vaših sistemovOddelek: Zvok in slika | 11393 (4595) | Janac |
» | 226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17708 (10770) | Zako |
» | zanimiv konektor; rabim izvedeti več o njemOddelek: Strojna oprema | 1185 (845) | Pyr0Beast |
» | Modifikacija diska by MrtwelvetreesOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3173 (1703) | Spajky |
» | CompactFlash-to-IDE AdapterOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1842 (1371) | kiFni |