Forum » Programska oprema » SPSS statistika po skupinah
SPSS statistika po skupinah
Liberator1 ::
Kako v SPSS 14 najlažje narediš statistiko (ali histogram ali karkoli, ...) spremenljivk enega stolpca po skupinah, kot to določajo tekstovne spremenljivke drugega stolpca.
NPR.:
A 1
A 3
A 8
B 3
B 4
A 8
B 5
NPR.:
A 1
A 3
A 8
B 3
B 4
A 8
B 5
Ta prvi problem sem uspel razrešit. Samo daš split file.
1. primer:
Sedaj me zanima, kako v SPSS posameznemu zapisu v tabeli dodaš vrednost (mu določiš položaj), ji jo ima v diagramu recimo v boxplotu? Se pravi, da vsakemu zapisu v sosednji stolpec pripišeš v kateri kvartil zapade ali pa je recimo osamelec.
2. podoben primer:
Če narediš diagram verjetnostne porazdelitve spremenljivke, kako posameznemu zapisu v tabeli določiš (dopišeš v sosednji stolpec) v kateri standarni odklon od srednje vrednosti zapade.
1. primer:
Sedaj me zanima, kako v SPSS posameznemu zapisu v tabeli dodaš vrednost (mu določiš položaj), ji jo ima v diagramu recimo v boxplotu? Se pravi, da vsakemu zapisu v sosednji stolpec pripišeš v kateri kvartil zapade ali pa je recimo osamelec.
2. podoben primer:
Če narediš diagram verjetnostne porazdelitve spremenljivke, kako posameznemu zapisu v tabeli določiš (dopišeš v sosednji stolpec) v kateri standarni odklon od srednje vrednosti zapade.
In to ne posebej, ampak takrat, ko daš izrisat diagram. Recimo, daš izrisat diagram in se ti v tabeli ob zapisih zapišejo vrednosti, ki jih ima record v diagramu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sql join stavki in group byOddelek: Programiranje | 3428 (3063) | GupeM |
» | Veitchev DiagramOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6293 (4666) | amacar |
» | postgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2065 (1400) | klemenSLO |
» | Določanje vrednosti v exceluOddelek: Programska oprema | 1824 (1644) | z00s |
» | excel problemOddelek: Programska oprema | 2150 (1989) | ||_^_|| |