» »

Prenosnik? Slovenski? Tuji? Zakaj?

Prenosnik? Slovenski? Tuji? Zakaj?

McLion ::

Iz dneva v dan ugotavljam, da se brez prenosnika ne da živeti, sploh če nisi ravno laboratorijska miš in bi rad "proizvajal" tudi, ko nisi v svoji mali temni sobici, ampak 200 km stran.

Zato sem začel počasi zbirati za en prenosnik. Denar bo že prišel, ampak se nočem opeči pri svojem prvem nakupu. To bo vsekakor orodje, ki ga bom imel s sabo še dolgo časa. Zato želim nekaj, kar ne bo zmučilo mojih tipkajočih prstov in zapestij, kar se bo dalo buliti več ur in kar se ne bo pokvarilo po nekaj mesecih delovanja.

Razmišljal sem o Compaq-u ali HP-ju. Ta dva naj bi bila dovolj trpežna in zmogljiva za programerja (saj vemo, development okolje mora biti najmanj 1x močnejše od priporočene opreme za poganjanje aplikacije). S Compaqom sem se tudi že nekaj igral (poskusil delati z njim nekaj dni) in mi je bil všeč. Moteča je le napihnjena cena in nezmožnost naših distributerjev, da bi ti dobavili enega brez neumnih Windows XP Home (2000 ne dajo gor, če ne kupiš dveh licenc, da bi ti dovolili Linux brez M$ licence pa ne pride v poštev)...

Zato sem prišel do slovenskih notesnikov. Baje so HPC uporabni, ne vem pa koliko pogosto se kvarijo, kako je prijetno jih uporabljati in sploh kako prijazni so, ko jim prineseš škatlo na servis in rečeš "rabim vse podatke iz diskov na mojem FTP-ju še danes" in notesnik operativen najkasneje do konca tedna?

Kakšne ideje kaj bi se splačalo vzeti in kje so najbolj prijazni trgovci (da ti dovolijo zadevo preizkusiti v živo in ne samo gledati skozi vetrino)?

Lime ::

Ni ti treba 50% cene plačevati za firmo. Poskusi ugotoviti katera firma dela prenosnike za hp ali Compaq in kupi enakega (brez hp ali Compaq značke) za tretjino ceneje.
Comtron ima TroNote, ki je od proizvajalca, ki izdeluje prenosnike za Dell in Toshibo, torej enak, samo brez zvenečega imena na sprednji plošči.

andrej ::

moje izkusnje pri kupovanju nasih prenosnikov so, da moras ZELO ZELO pazit kaj kupis. Pri vecini no-name prenosnikih moras pazit:
- da nimajo slucajno notri kar navadne (in ne mobilne) procesorje! No-name radi to delaji
- da nimajo kaksnih cudnih ALI chipsetov. Pri prenosniku vzami Intel chipset
- da nimajo kaksnih cudnih graficnih kart, ker bos cez leto ali dve tezko najdo gonilnike
- izdelava. Prenosnik prej preglej in poglej izdelavo.
- LCD zaslon. Zal bos tezko dobil enega no-name in recimo IBM , compaqa ali toshobo na isto mizo. no name imajo v povprecju bistveno slabsi zaslon

Jaz mam zdaj Della, prej pa sem mel Compaqa in Siemensa. Z vsemi sem zadovoljen, samo je Dell bolj po spansko skup nared, plastika je bolj mehka. Najbolj sem bil zadovoljen s Compaqom. Mel je najboljso izdelavo in je vedno delal bp. Tipkovnica je tudi bla odlicna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup laptopa?

Oddelek: Kaj kupiti
232484 (1917) SoNgOkO
»

prenosnik za ca. 400.000

Oddelek: Kaj kupiti
91916 (1712) BigFoot
»

Kter notebook kej priporocate?

Oddelek: Kaj kupiti
221645 (1339) zigadr
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322626 (2312) andrej
»

Notebooki

Oddelek: Kaj kupiti
261346 (1096) Tomi

Več podobnih tem