» »

A3 tiskalnik

A3 tiskalnik

Bela žaba ::

Pozdravljeni

Zanima me ali imate kakšne izkušnje z a3 tiskalniki. Kaj veliko jih nisem opazil, tako da se odločam med dvema - Canonovim ip 4000 in HPjevim 7100. Rad bi čim lepše barvne printe (hitrost sploh ni pomembna, zato nisem omenil ip5000 za katerega pravijo da je le hitrejši) in čim nižjo ceno na dolgi rok (torej stroški kartuš, kjer naj bi Canonove bile brez glave, HPjeve pa z glavo). Za Canona tudi pravijo da je težje printat na trše podlage, saj naj se papir ne bi vstavljal vodoravno.
Kakorkoli, najpomembnejši kriterij je kvaliteta barvne slike (in mogoče tudi printanje od roba do roba), magar če traja pol ure da jo sprinta. Ima kdo kakšne izkušnje s tema dvema, ali pa predlaga nek tretji printer? (pa da ni veliko dražji od teh dveh, torej tja do 350 evrov)

dlicen ::

Na tvojem mestu bi vzel Canona.
Imam HPja, dražjega, a sem kar malo razočaran nad tiskom. Edino poraba kartuše je odlična, ker jih po enem letu še sploh nisem menjal.
A vseeno, v drugo bi probal s Canonom.
Ali pa če dobiš kakšnega Epsona, a ti so dražji.

qwdl ::

Pozdravljen.
V pisarni imamo dva printerja A3; Hp deskjet 1280 in Canon Ix 4000. Canon je daleč najboljši v vseh pogledih: hitrost, preciznost, tišina.
(Poleg teh dveh printerjev A3 imamo še dva epsona A4 in enga canona ip4500 in po moje, če kupiš Canona ne boš razočaran)

il ::

Če ti ni problem nakup iz tujine, je Canon tule kar precej ugoden.

nejcek74 ::

Jaz imam boljše izkušnje s Canoni kot s HP-ji, čeprav so moje zahteve za printerje nekoliko drugačne kot tvoje. A3 je HP in ga uporabljam za predstavitve in brošure, torej ni photo ampak business serija, Canon pa je veliko formatni W8400 in če je treba sprinta čudovite fotografije.
Zamero do HP gojim drugje, s pojavo Viste in vanjo vgrajenih driverjev imam neverjetne težave z upravljanjem tiskalnika (pladnji, format papirja, resolucija, printanje PDF), da ne govorim o temu, da sem ruknil unih par sto ojrov za mrežno kartico, ki deluje ohoho počasi :(. Tako da jaz sem si rekel nikoli več HP-ja. Za 1.000 evrov kolikor sem zmetal zanj sem dobil eno sranje s katerim imam stalne probleme.

Bela žaba ::

Hvala za odgovore. OK, torej bom šel po Canona.
Še eno vprašanje - glede na to da se pri Canonu glave ne držijo kartuš, kako hitro vam jih uspe zamazat? Se pri daljši neuporabi printerja kaj zamašijo? Jih lahko očistim sam (kot laik) brez da bi kaj poškodoval? (imam namen kupovat originalne barve, kar zmanjša možnost da se stvari zamašijo)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8830446 (24144) Bye
»

nov printer (A3, A4, barvno, obojestransko)

Oddelek: Kaj kupiti
162351 (1976) Evgen
»

Nakup A3 tiskalnika:KAJ KUPITI EPSON & HP

Oddelek: Kaj kupiti
62172 (1609) simple
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213872 (3301) 1309976
»

Nakup ink jet A3 tiskalnika...pri kateremu so cenejše kartuše

Oddelek: Kaj kupiti
162922 (1788) cendof

Več podobnih tem