Forum » Navijanje » Q9300 n00b navijanje
Q9300 n00b navijanje
dmk ::
Q9300 je zdej moj prvi procesor ki sem ga 'bolj zares' navil (ne samo malo poskusno)
V bistvu je edina stvar ki sm jo nastavu FSB al kaj je že, sm dal iz 333 na 400, tko da mam zdej procesor na 3000 MHz.
Pa laufa kar v redu, malo večje temperature ampak tudi na load mislm da je v redu.
idle:
U glavnem, zanima me, če je zaradi varnosti procesorja potrebno nastavit še kaj v BIOSu, al je lahko samo tisto cifra 400 spremenjeno?
V bistvu je edina stvar ki sm jo nastavu FSB al kaj je že, sm dal iz 333 na 400, tko da mam zdej procesor na 3000 MHz.
Pa laufa kar v redu, malo večje temperature ampak tudi na load mislm da je v redu.
idle:
U glavnem, zanima me, če je zaradi varnosti procesorja potrebno nastavit še kaj v BIOSu, al je lahko samo tisto cifra 400 spremenjeno?
- spremenilo: dmk ()
ModriN96 ::
predvidevam da maš hlajenga z navadnim hladilnikom k ga diboš v škatli...in so temu tut primerno višje temperature. Tako da kej velik več ga ne navijat oz če že ga dej u mejah normale ker čene se ti bo pregrevu.
Loh si pa umislš en nov bol spodobn kuler pa maš prec več rezerve za navijat.
Pa če boš hotu kej višje pridet bo fajn mal voltažo proca povečat pa pogledat na kok ti ram dela. Ker se ram v večini primerov istočasno s proceosrjem dviguje in potegne za sabo da je pol treba še ramu povečat voltažo.
Tko da po pameti;) Maš pa še dost rezerva s tem procom ob primernem hladilniku sevede ;)
Loh si pa umislš en nov bol spodobn kuler pa maš prec več rezerve za navijat.
Pa če boš hotu kej višje pridet bo fajn mal voltažo proca povečat pa pogledat na kok ti ram dela. Ker se ram v večini primerov istočasno s proceosrjem dviguje in potegne za sabo da je pol treba še ramu povečat voltažo.
Tko da po pameti;) Maš pa še dost rezerva s tem procom ob primernem hladilniku sevede ;)
BuBBle.D ::
Tole so pa kar visoke temperature za IDLE. Obvezno nabavi boljši hladilnik preden napreduješ z navijanjem.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
Proc se ne uniči kar tako ker ma integriran thermal monitor in se ob previsoki temp. komp sam resetira.
Za navijanje do 3g je voltaža okoli 1,3-1,35v. Kar je več je pa odvisno od samega proca...
Voltažo ti pa zato kaže manj ker ma vsaka plata malenkost vdropa, to pomeni da voltaža pade oz niha. Tako da to ni nič narobe. Ti nastav voltažo do nekje 1,3 pa maš dost za 3ghz.
Za navijanje do 3g je voltaža okoli 1,3-1,35v. Kar je več je pa odvisno od samega proca...
Voltažo ti pa zato kaže manj ker ma vsaka plata malenkost vdropa, to pomeni da voltaža pade oz niha. Tako da to ni nič narobe. Ti nastav voltažo do nekje 1,3 pa maš dost za 3ghz.
JIM22 ::
Ma z 1,3v more it vsaj 3600 ali več. Kakih 3ghz to gre vsak z stock V.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)
OKey, tenx.
aja pa še to, zakaj mi ni nič javila plata, ker mam naštimano da pri prekoračitvi 60°c da alarm? Mogoče zato ker nimam speakerja v comp-u?!
mam pa nekega kar dobrega zalmana
aja pa še to, zakaj mi ni nič javila plata, ker mam naštimano da pri prekoračitvi 60°c da alarm? Mogoče zato ker nimam speakerja v comp-u?!
mam pa nekega kar dobrega zalmana
Zgodovina sprememb…
Gamez0r ::
Z manj voltaže se procesor tudi manj greje. Jaz mislim, da se ti zdaj manj, ČE! si spustil voltažo na 1.3 - 1.35V.
WTF!
AvtoR ::
Kateri hladilnik priporočate za Q9300. Navil bi ga na 3Ghz.
Hladilnik naj bo čimtišji z možnostjo da plošča regulira obrate.
V idle naj bo praktično neslišen, pod obremenitvijo je lahko tudi malo glasnejši...
Stock cooler dela na 1200 obratih (idle), in mi je preglasen. Pod obtemenitvijo se vrti z cca2100 obrati.
Hladilnik naj bo čimtišji z možnostjo da plošča regulira obrate.
V idle naj bo praktično neslišen, pod obremenitvijo je lahko tudi malo glasnejši...
Stock cooler dela na 1200 obratih (idle), in mi je preglasen. Pod obtemenitvijo se vrti z cca2100 obrati.
jaz mam http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro... pa nisem preveč zadovoljen. Lahko bi bil še malo tišji pomoje.
Še dve vprašanji mam glede navijanja:
A so lahko RAM bios settings na auto?
Ker voltažo za procesor sem imel na auto in je dalo 1.55V zato se je res toliko segreval.A sem s tem lahko kaj načel življenjsko dobo procesorja?
Še dve vprašanji mam glede navijanja:
A so lahko RAM bios settings na auto?
Ker voltažo za procesor sem imel na auto in je dalo 1.55V zato se je res toliko segreval.A sem s tem lahko kaj načel življenjsko dobo procesorja?
Življenska doba ni nč krajša in nč dalša... Ram pa komot pustiš na avto če ti normalno dela vse.
Če bi rad še kej več iz vsega spravu si res umisl en dobr kuler(tt, termalright, akasa, mugen...) pa boš komot naviju tko kot se zagre ;)
mam tale cooler http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro... , tko da ni tolk slabo.
torej imam procesor na 3GHz, več pa mi ne gre, čeprav sem višal voltažo do 3.5V.
Če povečam FSB, mi računalnik zmrzne pri zaganjanju windowsov 7. Tko da malo predvidevam, da je kriv RAM. Zdej je na AUTO. Mam en navaden patriot RAM 800MHz-čni 2×2GB.
Kaj bi moral spremenit, da navijem malo še RAM in da mi posledično dela proc na cca 444 FSB recimo.
Mam GA P35 DS3 plato.
torej imam procesor na 3GHz, več pa mi ne gre, čeprav sem višal voltažo do 3.5V.
Če povečam FSB, mi računalnik zmrzne pri zaganjanju windowsov 7. Tko da malo predvidevam, da je kriv RAM. Zdej je na AUTO. Mam en navaden patriot RAM 800MHz-čni 2×2GB.
Kaj bi moral spremenit, da navijem malo še RAM in da mi posledično dela proc na cca 444 FSB recimo.
Mam GA P35 DS3 plato.
Sem probaval višati timinge na 6-6-6-15 komp zmrzuje. Prav tako sem malo zvišal RAM voltažo pa nič...
Amm...procesor na voltaži 3,5v??? Tega NE deli nikol več! To so nenormalne voltaže za proceosrje! Procesorji se dajejo na DOBREM ZRAČNEM hlajenju tja do MAX 1,55 pa še to ne pogosto. Zato NE pretiravi z voltažam!!
Tvoj q9300 bi mogu it brez problema na 3,5g pri 1,3-1,35v. Sam še taprav razmerje ram:proc nastavš in boš tut ram komot dvignu...sicer točn kok ti noben ne bo mogu povedat ker je odvisn od primerka ki si ga lastiš(eni grejo več ani manj).
Mislm pa da bi mogu it ram komot na 900mhz pri 1,9-2v.
Možno je tut da je problem v biosu, dej gor zadnjo verzijo če je še nimaš in boš vidu če je kej bolš.
Uglavnem PO PAMETI z voltažam!
Tvoj q9300 bi mogu it brez problema na 3,5g pri 1,3-1,35v. Sam še taprav razmerje ram:proc nastavš in boš tut ram komot dvignu...sicer točn kok ti noben ne bo mogu povedat ker je odvisn od primerka ki si ga lastiš(eni grejo več ani manj).
Mislm pa da bi mogu it ram komot na 900mhz pri 1,9-2v.
Možno je tut da je problem v biosu, dej gor zadnjo verzijo če je še nimaš in boš vidu če je kej bolš.
Uglavnem PO PAMETI z voltažam!
Aja pardon. Tiskarska napaka. Mislil sem 1.35V
Bom probal še dons malo navijat pa poročat kako je šlo.
lp
Bom probal še dons malo navijat pa poročat kako je šlo.
lp
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje intel C2D e7300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 17592 (12942) | barossa45 |
» | Overclockanje e6550 ter težava (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 8712 (7048) | Gregc69 |
» | Kako naviti CpuOddelek: Navijanje | 2695 (2195) | ziga1990 |
» | navijanhe grafičneOddelek: Navijanje | 1491 (977) | AapocalypseE |
» | težave pri navijanju amd athlon 64 3000+Oddelek: Navijanje | 2201 (1464) | crazy-lemon |