» »

joystick in game z letali

joystick in game z letali

cryptozaver ::

Sicer ne igram iger ampak ena me je pa cist navdusla. Zdaj ko sem prerasel demo bi jo kupil pa ne vem ce dobis v SLO. Rece se ji "Pacific Warriors II" skratka eni avijoncki iz WW II pa te zadeve... Pa se nekaj. Lepo bi blo met tut joystick. Kateri bi bil optimalen (ne rabi bit najdrazji) za upravljat avioncke?? Hvala za vse namige.

ali3n ::

obvezno mora imeti "twist handle" - vrtljivo rožico (za rudderse), fino je da ima vsaj ene 8 gumbov, dober support...
Glede Force Feedback-a: ne vem, imel sem tak joystick, vendar je zadeva sila neuporabna - ročica otrdi pri velikih hitrostih, ruka ko streljaš,... posledica je, da te boli roka po eni uri... osebno ne priporočam FF

kaj kupiti:
thrustmaster - NE
logitech: cenovno ugoden, kvaliteta kar ok, 2 leti garancije; jaz mam tega -stane okol 8k sit; prej sem imel Logitech Wingman Extreme Digital 3D (cena enaka - okol 8k sit), pa je tudi ok, sam je po enem letu mučenja izdihnil...
- SAitek X45 - kul zadeva; kar hvalijo; menda pride kmalu (14dni) v SLovenijo tudi tale lepotec - z ceno okol 10k sit...

Poglej še eno ww2 letalsko simulacijo - IL2 Sturmovik - Forgotten Battles; tule si pa lahko snameš še filme, ki jih snemajo igralci...; sam pri Sturmoviku ne pričakuj kakega bistvenega napredka po enem tednu igranja... zaje** špil...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

hehe, zdajle sem probal tale Pacific Warriors II demo; za tole "igrico" in podobne tej, bo vsak joystick ok... kupi najcenejšega... niti ni treba da ma rudderse...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

antonija ::

Kaj bi si pa kaksen nadobuden igralec modernejsih avionskih simulacij lahk omislu? A pridejo v postev tisti "dvojni" joystiscki ki majo se afterburner in te zadeve? Pa kak je z rudderji na pedalih?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Saitek S45 (24k sit pri nas)

Thrustmaster HOTAS Cougar (kovinski, res hud; tud huda cena -87.990 SIT)

pedala mislim da so večinoma samostojna enota (prek USB) njihova cena pa hitro doseže 100 USD... npr. hvalijo "CH Pro pedals"

in pol si zmodificiraš še stol:D

pomoje je za začetek bolje kupiti nekaj cenejšega (7-9k sit) z vrtljivo ročico (npr. Saitek Cyborg gold, Logitech Extreme 3d pro), če pa res padeš not, pa posežeš po višjem cenovnem razredu.

Saitek Cyborg gold - okol 10k sit ( specifikacije)

Logitech extreme3d
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: ali3n ()

antonija ::

My precious!!!8-O >:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jamiroq ::

ena opazka glede Cougarja:
če je kdo pogledal kakšen tuj forum (predvsem tistega na www.simhq.com in www.frugalsworld.com) je lahko videl, da ima kar nekaj ljudi hude probleme s Cougarjem že nekaj mesecev po nakupu (odpovedujejo potenciometri, ki so btw čisto enaki tistim na F-22Pro) in precej ljudi se je odločilo za modifikacije, ki stanejo 600$ in več (zamenjava potenciometrov s HAL senzorji in zamenjava celotne pritrditve pri ročki (gimball)), kar se pri tako dragem gizmotu ne bi smelo niti pod razno zgoditi (imho).
drugi problem pri vseh Thrustmaster joystickih je pa Videotop (uradni zastopnik), ki je pri nekaterih rečeh še slabši od Mlacoma :|.

glede pedal:
lepo se da uporabljat tudi najcenejši volan, sam imam MSjev Sidewinder volan in se da kar lepo kontrolirat (če le igra podpira input iz več kontrolerjev, če ne pol tako ali tako odpadejo tudi samostojni pedali); problem je le prostor, ker moraš nekam vtaknit tudi volan... imho pa so edina zveličavna pedala z kolikor toliko normalno ceno Hoffman Simped Vario (USB verzija je 138€, USB Pro je 148€, medtem ko so Simped F-16+ 270€).

imo je za sobnega pilota pri nas najboljši nakup Saitek X-45 (in mogoče en poceni volan zaradi pedal), predvsem ker se drugega skoraj ne da dobiti (niti Cougarja, ker so pač na Videotopu počasni).

glede poceni (pod 10kSIT) joystickov pa ne bi izgubljal besed... od vseh, ki sem jih imel imam v lepem spominu edino Thrustmasterjevega X-Fighterja (ostali so se ali pokvarili v manj kot letu ali sem jih zlomil ali pa mi enostavno niso bili všeč).

SuperStipe ::

Joystick predvsem rabim za Battlefield 1942, in moje izkusnje do sedaj:
Prvo sem kupil enga pocen iz Harveya za 3,5k Boeder neki pa se je kr dobro obnesu, nic FF, obcasno se je sam od sebe rakalibriral pa tko ... ok mau dnarja dost muzke.
Drugic sem kupil (oz. dobil v dar) Logitech Strike force 3D, par stvari me ful mot pri temu joysticku in to je, FF ga ne porine cist nazaj na sredino in je kar tko free okol sredine, s tem ne mores bit dost natacen. Da o softwaru od logitecha rajs ne, un profiler tko cudn dela oz. ne dela.

Potem pa mi je kolega posodil MS Sidewinder2, k pa moram rect da je najboljsi zadeva kar sem jo drzal v rokah do zdej .. natacen, edino kaksno tipko vec bi lahko imel, ampak ni panike.

chucki ::

Js imam klik! ,res nor joystick zarad tega ko je fajn mehek :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

para-site ::

Logitech attack 3 se dobro prodaja. Bo že kaj za tem.

rfmw ::

sorry za majhen off-topic:

nekdo je že omenil, da se današnji joysticki tudi hitro kvarijo (odpoved potenciometrov), pa me zanima, če imajo današnji joysticki vsi "digitalne" potenciometre ali so še vedno klasični?

sam si lastim že dokaj starega Logitech Wingman-a, pri katerem križec v kalibraciji noro skače vsepovsod. Vendar se še da letet s tem čudom. Zgleda da software korigira te preskoke:\

pa še to, ali so kapice na vrhu joystickov analogne ali je tista kapica sestavljena iz tipk (ali ti pogled v kabini obrne do konca- tipke ali si lahko zvezno nastaviš odmik od centralnega pogleda naprej-analogno)?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

ena opazka - pa ne zamerit - za igri kot sta Pacific Warriors II in Battlefield, ne vem če bi sploh kupoval joystick... tisto "obnašanje" letal se komot kontrolira s tipkovnico/miško... za tist denar - pejte raj na pir...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Vikking ::

ali3n motiš se... kar se tiče battlefielda si na terenu t miško in tipkovnico enakovreden,,, to že kmal ugotoviš kdo je dober in kdo ni,,, ko pa prideš do letal, pa s tipkovnico in miško nimaš možnosti proti nkomu ki je vidno slabši od tebe pa ima joystick pa te sklati dol, na lahek način,,, lovljenje letal in hitro uničevanje je z tipkovnico in miško domala nemogoče,,, razen b17 lahko sklatim takoj dol ker je počasen in velik, drugače pa nimaš možnosti... zatorej pri igrah kjer so letala, če hočeš biti dober, moraš imeti joystick

pelican ::

Ima kdo mogoče ta joystick. Logitech Freedom 2.4 Cordless. Zanima me kaj si mislite o njem, ker resno razmišljam o nakupu.

jamiroq ::

jaz bi kupil kakšnega MSjevega Sidewinderja ali pa kakšnega Thrustmasterja, sta boljša izbira kot Logitech. IMHO, seveda...

Sitek Cyborg Evo - v Bigbangu 10k sit (9900?); mislim da je v tem cenovnem razredu tole top...

jaz imam žično verzijo Logitech Freedom 2.4 Cordless (Logitech® Extreme™ 3D Pro) pa se kar namatram, da mi ga ne "odnaša" - ni to to...

če te zanima - IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server - v četrtek in petek (vikend?) zna bit pestro...
načeloma je poln vsak dan od 20h naprej... par slovencev (4-5) + evropejci (rusi, francozi, nemci...)
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

pelican ::

In kateri joystick je po vašem potem najboljša izbira tja do 20.000 SIT?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Joystick

Oddelek: Kaj kupiti
222314 (1762) nodrim
»

najboljsi gamepad za PC

Oddelek: Kaj kupiti
82266 (1956) win64
»