Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je narobe z disketnikom??
Kaj je narobe z disketnikom??
jurcek ::
Hi folk!
DAj pomagajte mi nekaj! Zadnič sem kot navaden radovednež malo šaril po računalniku in sem izklopil napajalni kabel disketnika in ga zopet vklopil. nato pa se je zgodilo:
BUM-iskra preskočla..
hehe:))
Iskra preskočila, in računalnik vgasno...!:))) zaj mi vse lepo dela ampak disketnik ima vedno vžgano lučko in mi ne bere disket čeprav zalaufa ko dam noter disketo!!!
Je disketnik za na odpad???:)))
DAj pomagajte mi nekaj! Zadnič sem kot navaden radovednež malo šaril po računalniku in sem izklopil napajalni kabel disketnika in ga zopet vklopil. nato pa se je zgodilo:
BUM-iskra preskočla..
hehe:))
Iskra preskočila, in računalnik vgasno...!:))) zaj mi vse lepo dela ampak disketnik ima vedno vžgano lučko in mi ne bere disket čeprav zalaufa ko dam noter disketo!!!
Je disketnik za na odpad???:)))
perci ::
Madona sej ne morem verjet. Če si že tako radoveden, da šariš po stvareh, ki jih ne poznaš, bi lahko vsaj računalnik prej izklopu.
Ti po mojem nisi izklopil samo napajalnega kabla ampak podatkovni kabel, ki si ga potem narobe vklopil (obrnil okoli). Napajalni kabel je tisti, ki ima rumeno, rdečo in dve črni žici, podatkovni pa je tisti ploščati z majhnimi žilami.
Ti po mojem nisi izklopil samo napajalnega kabla ampak podatkovni kabel, ki si ga potem narobe vklopil (obrnil okoli). Napajalni kabel je tisti, ki ima rumeno, rdečo in dve črni žici, podatkovni pa je tisti ploščati z majhnimi žilami.
Lej tolko že mam pojma da bi naj izklopo napajanje, ampak me je pač zanimalo kaj bi blo!:)))
Sem pa probal kabl obrnit pa tud ne dela!:(((
Verjetno ga je skurlo...al ne???
Sem pa probal kabl obrnit pa tud ne dela!:(((
Verjetno ga je skurlo...al ne???
MikroB ::
Najbrž si ga res skuril Ker disketnik nima notranje varovalke, pa še posebej drag ni, boš moral kupiti novega.
Bodi srecen, da se ti ni zgodilo z diskom, al pa z rekorderjem!!!
Bodi srecen, da se ti ni zgodilo z diskom, al pa z rekorderjem!!!
A friend with weed is a friend indeed!
jure1873 ::
če je iskra skočla si verjetno kej uničil ampak vseeno si probal še tisti drugi priključek na kablu za floppy, se mi zdi da so 4 različne variante za priključit. ker normalno gori lučka ko je narobe priklopljen kabel ne pa ko ne dela.
Hja...folk....disketnik je skurjen...sem ravno danes sfehtal od kolega enega disketnika kr zastonj in torej nisem nič na zgubi!:))
EJ jure!!!!Ti si v onem foromu spraševal glede pretvornika 12V v 220V!!!Si mogoče že našel kako ga lahko narediš????
EJ jure!!!!Ti si v onem foromu spraševal glede pretvornika 12V v 220V!!!Si mogoče že našel kako ga lahko narediš????
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osnovna plošča in kabli: Kako jih povezati?Oddelek: Strojna oprema | 1452 (1319) | cityman |
» | Zakaj mi vedno vidi disketnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1164 (1011) | OmegaM |
» | Disketnik ne deluje!Oddelek: Strojna oprema | 981 (936) | Jackass |
» | Ko računalnik spušča dimne signaleOddelek: Loža | 1649 (1175) | Kaboom |
» | pomoc prosimOddelek: Strojna oprema | 1688 (1349) | ABX |