» »

Pioneer DEH-P6000UB vs Alpine CDE-9882Ri

Pioneer DEH-P6000UB vs Alpine CDE-9882Ri

gt55gre ::

Torej zanima me razlika med tema dvema avtoradijema , prednost dam kakovosti zvoka, čeprav mi je Pioneer vizualno lepši. Torej zanima me kateri od teh dveh a.r. ima bplj kakovosten in bolj kvaliteten zvok , ali ni neke zvokovne razlike , za Alpine sem slišav ,da so baje top klasa ?

Hvala
  • spremenil: gt55gre ()

profii ::

kam boš pa priklopil vse skupaj?

aiko ::

Alpine naj bi bili "kao" top klasa med navadnimi radiji. Imel sem ga tudi sam, vendar nisem bil preveč zadovoljen (za moje pojme so precenjeni + po 2 letih je zatrokiral cd pogon). Tako, da sem ga menjal za boljšega Kenwooda, kateri še vedno dela BP.

Glede na to, da gre za nižji cenovni razred, je moje mnenje, da vzameš Pioneerja. Dobil boš več, za manj denarja. Kolega je imel enega cheap Pioneerja v Golfu 2 diesel, kjer armaturka v prostem teku skače pol metra gor in dol in ni bilo problemov z branjem cd-jev. Alpine je glede tega bolj občutljiv.

V tem cenovnem rangu je tudi kvaliteta zvoka praktično ista (uporabljata oba isti DA ter izhodni čip). Tako, da Pioneer.

profii ::

za ta denar izberi pionnerja, ker boš dobil več.
Alpine SO top klasa med avtoradiji. samo ne za majhen denar. če hočeš dobrega moreš plačati več.
alpine se je skomercializiral s temi poceni radiji ki niso kaj dosti vredni. zadnjih 5 let gre kvaliteta samo navzdol.
sam imam kar nekaj izkušenj z dražjimi modeli in jih lahko samo pohvalim. nikoli nobenih problemov, cd preskoči mogoče 2x na leto (takrat ko misliš da si odtrgal kolo), berejo tudi zelo spraskane cd-je, miljon nastavitev, itd...

aiko ::

Top klasa so :http://www.nakamichi.com/flash.html. Pa brez zamere.
"če hočeš dobrega moreš plačati več." ... včasih preveč.
Na nekem "avto showu" oz. tekmovanju, kjer so tekmovali za kvaliteto zvoka, je zmagovalec imel radio od Clariona. Poslušalo se je klasiko, pa neka 2 starejša maherja sta ocenjevala, Res pa je, da so bili tam sistemi za par k evrov.

"alpine se je skomercializiral s temi poceni radiji ki niso kaj dosti vredni. zadnjih 5 let gre kvaliteta samo navzdol. " --> živa resnica.
Ravno zato ---> Pioneer (za Alpine je 200 eur poceni klasa oz. wanna be mid-range cenovni razred)

profii ::

ja seveda imaš tudi druge kvalitetne radije:
clarion h2, nakamichi (vsi modeli), mcintosh, pionner (p88 in še en dražji model katereag se ne morem spomnit), ural ccd (se ga že da kupit? :) ), in tako naprej use kar je okoli 1000+ €
kar se pa o alpineovih radijih govori so pa dobri (neki starejši modeli z optiko) nato pa: 9812, 9813, 9815, 9833, 9835, 9855 (od začetka so bili nepriljubljeni), 9887, iva v kombinaciji z procesorjim, 9965 v kombinaciji z procesorjem potem se pa počasi zaključi (mogoče sem kakšnega spustil). sam sem imel 2 od teh, z skoraj vsemi sem imel pa že stike.
981x serija je zelo kvalitetno narejena, kolega ga ima in še danes dela brez vsake napake.
983x ga imam sam trenutno. moti me edino malo razmajana ploščica (boljši zvok od 9855)
985x sem ga imel pred 9833 in je imel zelo dobro narejeno ploščico, nič se ni zvijala, pokala itd... dober meni, malo slabši zvok
9965 za svoj denar ponuja premalo. samo predrag.
ive so za tiste ki hočejo dvd...

gt55gre ::

Hvala vsem za odgovore , sedaj sem kupil , kar Pioneer DEH-P6000UB , kvaliteta zvoka za moj okus zelo dobra , in sem z njo zadovoljen. Motijo me predvsem nastavitve , np , vse je v nekih ferkvencah ( basi , visoki toni , srednji toni). Za enkrat me moti v primerjavi z prejšnim Alpšine 9802 rb , samo to ,da nima Pioneer visokih tonov toliko poudarjenih , naprimer pri Alpine že na +3 , toliko (sika) kot pri Pioneer na + 6 . Drugače cd prebere v trenutku , pravtako usb ključ , se je pa zelo slabo ujel z prejšnimi zvočniki od Alpine , tako ,da sem dal notr od Pioneer , zvočnike , in se z njimi zelo lepo ujame . Osvetlitev lcd , tipke , je zelo lepe modre barve , tako ,da mi tudi vizualno deluje zelo prijetno . Zdaj potrebujem samo še dobre zvočnike , nekaj v ranhgu ground zero , dsl , samo nevem kako se bo ar ujev z njimi?

gt55gre ::

No pa imam ,danes sem hotel svojega Alpine 9802 rb , ki sem ga zamenjal z Pioneer , hotel priklopiti prek transformatorja na hišno elektriko. Torej hotel sem dobiti iz 230 v na 12 v , transformator sem vzel iz že odsluženega glasbenega stolpa , umes sem vezal še gretzov mostič , da se bi el pretvori iz izmenične v enosmerno. Vendar sem ponesreči priklopil napačno žico ,na mesto rumene ,na kateri je napetost 14 v , sem dal rudečo , kjer je napetost nekaj čes 20 v . Ko sem to priklopil se je na zadnjem koncu ar malo zasvetilo in malo pokadilo. Zanimivo ,da varovalka ni prekinila toka , ampak je kar spustila previsok tok v ar. Zdaj me zanima , če se to sploh splača še kaj popravljat , ali bodo previsoki stroški? ,za popravilo bi odštel največ okoli 50 eur. sumim pa tale čip http://www.moj-album.com/uredi/abehrtz/... .

Rešeno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gt55gre ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483308 (970) Twixz
»

avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
505873 (3627) ProGo
»

Kateri avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6712438 (7636) undertacker
»

Kateri avtoradijo ima bolj čist zvok

Oddelek: Kaj kupiti
272295 (1805) Vanquish
»

MP3 Avtoradio Sony CDX-M9900 ?

Oddelek: Na cesti
181842 (1666) tony10

Več podobnih tem