» »

hlajenje 4850

hlajenje 4850

legice ::

no mene zanima kako bi lahko ohladil mojo grafično,ker mi pri crysisu ven meče.vem da ni zaradi temp procesorja,ker je tam temp 45 stopin ob obremenitvi.ne bi rad zamenjal hladilnika,ker trenutno nimam denarja.ali bi bilo kaj razlike,če bi samo 1 ventilator direkt pred ventilator od grafične namontiru?
lp
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

miha85 ::

Grafično karto seveda lahko zmeraj hladiš z vodo ampak mislim da ti nisi to mislil.

Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 (15-20 euro),
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo (20-25 euro) ali pa
Scythe Musashi VGA-hladilnik(SCVMS-1000) (30-35 euro) na nadomestiš z starejšemu hladilnikom katerega zdaj koristiš.

Potem pomaga če dogradiš ventilator na stani če je mogoče. To ponavadi pomaga.

Verjetno tudi ventilator na grafični karti ne vrti z 100 procenti hitrosti, kar lahko spremeniš z RivaTuner-ju.

Moj Video na YouTube ti bo obrazložil kako se treba delat z RivaTuner-ju.
Žal sem video posnel v nemščini in upam da boš lahko za stopil kaj delam. Če pa ne bom ti pa napisal tu v forum.
GigaByte X58 Extreme | Core i7 940 | 3x2GB DDR3-1600MHz Crosair Dominator |
Radeon 4870 X2 | Thermalake Trough Power 850W | Win Vista 64Bit Premium |

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miha85 ()

Galaxy ::

Mislim da to ni težava pregrevanja 4850. Daj idi pod ATI Overdrive in daj ventilatorje na nekje 50. Potem nam poročaj če te še vedno ven meče. Če te, daj najnovejše driverje + patche za Crysis. Če ni to, je nekje drugje problem.

Grafično karto seveda lahko zmeraj hladiš z vodo ampak mislim da ti nisi to mislil.

Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 (15-20 euro),
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo (20-25 euro) ali pa
Scythe Musashi VGA-hladilnik(SCVMS-1000) (30-35 euro) na nadomestiš z starejšemu hladilnikom katerega zdaj koristiš.

Potem pomaga če dogradiš ventilator na stani če je mogoče. To ponavadi pomaga.

Verjetno tudi ventilator na grafični karti ne vrti z 100 procenti hitrosti, kar lahko spremeniš z RivaTuner-ju.

Moj Video na YouTube ti bo obrazložil kako se treba delat z RivaTuner-ju.
Žal sem video posnel v nemščini in upam da boš lahko za stopil kaj delam. Če pa ne bom ti pa napisal tu v forum.

supr si opisu.in kok glasnejš pa je pol vent?in a je u drugmu delu kej posebnega,k bi mogu pogledat,al je vse bistvo že v prvemu delu?

legice,

A si ti naiven? Si me slišo da v večini primerov ni kriva grafa ampak gonilniki in igra ter windows nasploh?

legice,

A si ti naiven? Si me slišo da v večini primerov ni kriva grafa ampak gonilniki in igra ter windows nasploh?

ja sem.ta trenutek sem v overdrivu in sem dal da dela ventilator pri 70% hitrosti in se lepo hladi.iz 89 na 73 stopinje je kar lep preskok za 20% povečanje hitrosti:)

Kako dolgo že imaš 4850?

In by the way, grafa daje ven artefakte pri 120 stopinjah, toraj do 110 mora vse delovat normalno (vir: StreetRacer :P)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Galaxy ()

od junija jo imam.

od junija jo imam.

Odstrani iz sistema. Razšraufaj in odstrani hladilnik (ta železni) in ga daj pod tuš. Nato pa poročaj. In ne pozabi ga predhodno dobro posušit. In bo konec tvojih težav.

od junija jo imam.

Odstrani iz sistema. Razšraufaj in odstrani hladilnik (ta železni) in ga daj pod tuš. Nato pa poročaj. In ne pozabi ga predhodno dobro posušit. In bo konec tvojih težav.

mad igro šel ven pogledat temp....110 na piko.in kot sem prej napisal,da se je temp znižal zelo močno,bo to problem.pregrevanje.vseeno bom še malo testiral.

Govoril sem o prahu :D

Govoril sem o prahu :D

evo prah sem spucal in je temperatura grafične drastično padla,toliko,da sem lahko celo upočasnil moč ventilatorja na grafični.iz 90 stopinj na 47 stopinje ko je ne uporabljam:))
še navijem jo lahko malo8-)
hvala

No me veseli da ti deluje (in da posledično nisi kupil nekega dragega ventilatorja). Srečno in brez-prašno novo leto 2009 tudi tebi! :)

No me veseli da ti deluje (in da posledično nisi kupil nekega dragega ventilatorja). Srečno in brez-prašno novo leto 2009 tudi tebi! :)

enako!
srečnega pa zdravega,veselega pa debelega8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utisanje HD5770

Oddelek: Strojna oprema
82395 (2194) Grega_S
»

Hlajenje 9800GT SLI

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81263 (1036) boogie_xlr