Forum » Strojna oprema » Ali formatiranje škoduje disku?
Ali formatiranje škoduje disku?
charlotte ::
Že od nekdaj imam tak občutek da mu, čeprav nisem nikjer prebral nič na to temo. Ali ve kdo odgovor?
vbohinc ::
.
.
.
Formatiranje trdega diska je samo ponovna vzpostavitev datotečnega sistema (npr FAT, NTFS, HFS, EXT3) in to NI škodljivo za strojno opremo.
Human nature is not a machine to be built after a model, and set to
do exactly the work prescribed for it, but a tree, which requires to grow
and develop itself on all sides...
do exactly the work prescribed for it, but a tree, which requires to grow
and develop itself on all sides...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vbohinc ()
B & O ::
Sam imam podobno vprašanje. Te dni sem se nekaj igral s Sedmico, Serverjem 2008, Server 2008 R2, Vista in XP-ji (nisem vedel kaj bi najbolje delovalo na nekoliko starejšem PC-ju), v parih dneh sem kar nekajkrat čisto na novo vzpostavljal OS in me zanima ali bi to kakorkoli vplivalo na zdravje in/ali življensko dobo trdega diska?
c00L3r ::
Škoduje ravno toliko kot vsako drugo pisanje po njem, kar formatiranje tudi je.
Točno tako :)
kitewing ::
Formatiranje trdega diska je samo ponovna vzpostavitev datotečnega sistema (npr FAT, NTFS, HFS, EXT3) in to NI škodljivo za strojno opremo.
Tako kot je zgoraj napisano. Datoteke se ne izbrišejo samo datotečni sistem se ponovno vpostavi in uporabnik ne vidi več datotek, čeprav so še na disku.
Disku najbolj škodi brcanje v ohišje računalnika, posebej takrat ko piše ali bere.
sprasujem ::
Tako kot je zgoraj napisano. Datoteke se ne izbrišejo samo datotečni sistem se ponovno vpostavi in uporabnik ne vidi več datotek, čeprav so še na disku.
A obstaja kakšen program ki bi našel podatke po formatiranju (brezplačen)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čitalec diskov St-Lab U-390!Oddelek: Strojna oprema | 2446 (1788) | Spajky |
» | Na Usb ključ ne naloži datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16728 (16067) | s6c-gEL |
» | WD PassportOddelek: Strojna oprema | 5573 (3149) | Bevcan |
» | Prenosni trdi diski z nameščenimi trojanciOddelek: Novice / Zasebnost | 4056 (4056) | poweroff |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2575 (2176) | CCfly |