» »

Pregrevanje???

Pregrevanje???

mblazko ::

Halo...
Nedavno sem si nabavil prenosnika Dell Inspirion 8600. Prenosnik žene vse kar rabin in si naložim.

Ena stvar pa me moti. GRETJE. Prenosnik je Centrino 1.7 in z ločeno grafiko Ati 9600 128MB. Stvar pa se zelo greje. Na strani tipkovnice je sicer ok, ko pa ga primem na spodnji strani pa je kriza. Najbolj me moti, ker ne morem pogledati koliko je temperatura (bios nima, aida32 ne vidi).

Ce slučajno kdo ve kako bi pogledal temperaturo naj mi prosim pove in ce veste koliko se giblje temp oz koliko je max..... se priporočam.

Hvala...
LP

kristjanR ::

poberi si program everest ultimate. ko ga odpreš na levi strani izberi RAČUNALNIK in potem SENZORJI. tam piše.LP

chicolino ::

aida32 je predhodnik everesta (beri: isti k****) tako da za tak star prenosnik.. če ne bere aida32 ne bo niti everest (lahko se motim ma pomojem je tako)

g. Oden ::

Prenosniki se načeloma hudo grejejo. Moj HP se greje že od vsega začetka (star pribl. 3 leta), pa je še vse v redu z njim.

__Devil__ ::

lol datum.

Cofko Cof ::

No, da ne bo tale tema zaman obujena, bom kar tu vprašal. Danes sem po dolgem času dal na svojem prenosniku nekaj bolj resnega renderirat. Po nekaj minutah se mi je računalnik enostavno izklopil. Probam še enkrat, isto. Sumil sem na pregrevanje, zato sem s SpeedFanom (koliko je kaj natančen?) pogledal kakšne temperature kaj dosega. Tole je screen:
 Temperature

Temperature

Čemu take temperature? Moram reči, da do danes kakšnih problemov nisem opazil, ventilator normalno zalavfa, ko računalnik bolj vprežem in močno piha iz rež. Temperatura hitro pade takoj, ko zmanjšam obremenitev.

Prenosnik je hp 8710p.
Ars longa,vita brevis.

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

ZAKAJ KDO SPLOH UPORABLJA TAKO BEDEN PROGRAM KOT JE SPEEDFAN???

ZAKAJ KDO SPLOH UPORABLJA TAKO BEDEN PROGRAM KOT JE SPEEDFAN???

Ker je prvi zadetek na googlu, če vtipkaš "cpu temperature program"? No morda ti bom polepšal dan s tem screenom:
 Temperature 2

Temperature 2

Ars longa,vita brevis.

fosil ::

HWMonitor ima sicer lepši prikaz ampak končni rezultat je isti.

Probaj očistit (spihat) hladilne reže.

Sploh je fino če ga lahko odpreš in temeljito očistiš.
Tako je!

jan01 ::

Zato, ker čisto napačno prikaže temperaturo!

bluefish ::

Pravzaprav jo prikaže povsem pravilno. Če v nekaterih primerih ne, je ob prvem zagonu potrebno izbrati pravi senzor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Probaj očistit (spihat) hladilne reže.

Sploh je fino če ga lahko odpreš in temeljito očistiš.

Bom probal, trenutno pa se izogibam zahtevnejšim poslom :|
Ars longa,vita brevis.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Core2 Duo CPU E4500 - 2.20GHz Navijanje

Oddelek: Navijanje
323069 (1952) tomos
»

Intel Q6600

Oddelek: Navijanje