» »

Boot v bios iz USB

Boot v bios iz USB

FXMagic ::

Imam plato Gigabyte GA-695G-DS3 in bi rad iz usb ključka bootal v dos. Ključek sem naredil bootable z programon HP USB Disk Storage Format Tool in mi je na ključek dalo 3 sistemske datoteke. Potem reštartam računalnik, grem v bios, ampak tam ne vidim ključka, da bi ga nastavil kot 1 boot device (imam samo usb-hdd, usb-floppy in še eno, ne vem točno).
Zdaj pa ne vem, ali mi matična ne podpira bootanje iz ključa oz. če je že kdo bootal na ta način iz te matične in kako?

hvala

jishiri ::

hja ne vem kak to mislis bootat iz usb klucka v dos.. kokr predvidevam, da zelis dati operaciski sistem na usb kluč in ga pognati iz njega.. ja s tem sem se dolgo ukvarjal in ni nic kaj prida... kar je od windowsov ti ne bo delalo, ostane ti le Ubuntu kar pa dvomim da bi ga uporabljal..

PS: poglej pod USB-FDD, ce ga bos nasel ti bo pa mrbit uspelo...

LP

ender ::

Gigabyte plošče imajo obupen BIOS (Award), in bootanje z USBja ne deluje vedno. Namesto, da greš v BIOS, pritisni med zaganjanjem F8 za boot menu, potem pa najprej poglej, če se ti ključek pojavi ko izbereš "+Hard drive". Če se ti ne, pritisni Esc (da se vrneš v prejšnji meni), in poizkusi tam izbrati USB-HDD. Če se ti namesto iz ključka začne bootat iz diska, znova zaženi računalnik, spet pritisni F8, in tokrat izberi USB-ZIP. Če še vedno ne uspe, poizkusi z drugim (manjšim) USB ključkom.

Mimogrede, iz USBja sem uspešno bootal DOS, XPje (nameščeni na USB ključek), Linux, BartPE, tako da je definitvno bootanje iz USBja možno, samo ne deluje vedno z vsemi ključki na vseh matičnih ploščah.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

FXMagic ::

jishiri: ne, ne želim bootati v windowse ali linux, ampak v dos.
Sicer pa mi je uspelo. Ob reštartu sem pritisnil F12 in izbral USB-HDD.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Malo za duso malo za res :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
262441 (1191) T-Mac
»

Problem pri inštalaciji Windwos XP-usb boot

21915 (834) GTX970
»

Windows 7 boot

406622 (5943) s6c-gEL
»

laptopu crknil cdrom. kako formatirat/naložit nov sistem?

201777 (1500) Voluharr
»

Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogona

Oddelek: Operacijski sistemi
142700 (2454) Mercier

Več podobnih tem