Forum » Hlajenje in modifikacije » Mod ohisja..
Mod ohisja..
Fury ::
Dve uprasanji :)
1. S cim nej zmanjsam hitrost ventilatorja? Mam 2 Sunona 12V 2.4W in sem ju na PSU prklucu pa je ibr glasno in sopa zrak kot nor.. v mislih sem mel kak nastavljiv upor sam se ne spoznam prevec na elektroniko :)
kaj nej uporabm?
Pa povejte cim bolj detajlno :)
A bi se fanmate obnesu ce bi sam 1ga mel al bo su u kurac z 2ma 2.4w ventoma?
2. Kako se rece tistim konektorjem k so 5/12 V direkt iz PSUja (za disk itd.) da vem kaj unim rect? In kje nej to kupm? HTE ma samo moske. Aja pa se kako se rece unim manjsim k jih ma fanmate?
1. S cim nej zmanjsam hitrost ventilatorja? Mam 2 Sunona 12V 2.4W in sem ju na PSU prklucu pa je ibr glasno in sopa zrak kot nor.. v mislih sem mel kak nastavljiv upor sam se ne spoznam prevec na elektroniko :)
kaj nej uporabm?
Pa povejte cim bolj detajlno :)
A bi se fanmate obnesu ce bi sam 1ga mel al bo su u kurac z 2ma 2.4w ventoma?
2. Kako se rece tistim konektorjem k so 5/12 V direkt iz PSUja (za disk itd.) da vem kaj unim rect? In kje nej to kupm? HTE ma samo moske. Aja pa se kako se rece unim manjsim k jih ma fanmate?
Fury ::
Aja pa se kaksna stikalca nej kupm?
Prosim odgovorte ce se vam sanja :) ker jest sem u temi :)
Prosim odgovorte ce se vam sanja :) ker jest sem u temi :)
Neo32 ::
1.) hitrost lahko zmanjsas da jih iz 12V spravis na 7V. To naredis tako da plus venta povezes na rumeno zico Molex konektorja minus zico pa priklopis na rdeco zico molex konektorja.
Evo link da si bos lazje predstavljov kako to zgleda. V tem clanku mas vse opisano kako in kaj.
FanMate bi se vrjetno obnesu, sicer ne vem njegovo moc, koliko se zdrzi, kaj pa vem kupi si enega sej je pocen in probej . Ce se ti bo prevec grel raje kupi za vsak vent enega.
2.) tem konektorjem, kot sem ze omenil se rece MOLEX, za tiste pa k jih ima FanMate pa ne vem ce imajo poseben ime. Pac tri pinski konektorji za na maticn plosco.
3.) salterje kupis take kot so ti pac vsec in da zdrzijo vsaj 1A toka, seveda ne kupovat take vgradnje za na steno za luci prizigat. Pac gre u stacuno nej ti pokaze kaksne majo, povej zakaj jih rabis, kaksna je moc porabnika (venta). Kar se jest se spomnim so to prekucna stikala.
Evo link da si bos lazje predstavljov kako to zgleda. V tem clanku mas vse opisano kako in kaj.
FanMate bi se vrjetno obnesu, sicer ne vem njegovo moc, koliko se zdrzi, kaj pa vem kupi si enega sej je pocen in probej . Ce se ti bo prevec grel raje kupi za vsak vent enega.
2.) tem konektorjem, kot sem ze omenil se rece MOLEX, za tiste pa k jih ima FanMate pa ne vem ce imajo poseben ime. Pac tri pinski konektorji za na maticn plosco.
3.) salterje kupis take kot so ti pac vsec in da zdrzijo vsaj 1A toka, seveda ne kupovat take vgradnje za na steno za luci prizigat. Pac gre u stacuno nej ti pokaze kaksne majo, povej zakaj jih rabis, kaksna je moc porabnika (venta). Kar se jest se spomnim so to prekucna stikala.
Neo32 (c)
msmiha ::
Ja stikala morajo biti prekucna enopolna. Z funkcijo vklop->izklop. Razen, če boš gor vezal LED diode potem je dobro da vzameš enopolna z funkcijo vklop->vklop
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
5r5 ::
Mogoce si bi lahko omislil kaksno vezje s termistorjem, ki poveca stevilo obratov ce se poveca temperatura. Deluje podobno kot termostat, le da je stalo vklopjen.
Zadeva preizkuseno deluje v mojem pcju. Temperatura v skatli je le za 2 stopinji visja od sobne temperature. (skatla visoka 85cm in prednji svohnejsi ventilator je spodaj, malo mocnejsi zadnji pa cisto na vrhu. vse ostale luknje so zaprte max.)
Zadeva preizkuseno deluje v mojem pcju. Temperatura v skatli je le za 2 stopinji visja od sobne temperature. (skatla visoka 85cm in prednji svohnejsi ventilator je spodaj, malo mocnejsi zadnji pa cisto na vrhu. vse ostale luknje so zaprte max.)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vantec Tornado RegulatorOddelek: Kaj kupiti | 1273 (1095) | burkiburke |
» | Vent na manj ko t 12V?!?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1623 (1353) | Azrael |
» | katere ventilatorje za na radiator?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2003 (1475) | GUFY |
» | utišanje crystal orb-aOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1424 (1145) | tx-z |
» | Volcano 10 ali kako ohladiti Hammer-jaOddelek: Strojna oprema | 1069 (766) | tha_man |