Forum » Pomoč in nasveti » Mankajoča datoteka system
Mankajoča datoteka system
galyo ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem nekaj brskal po računalniku pa sem po pomoti zbrisal datoteko system (C:\WINDOWS\system32\config). Računalnik se pri ponovnem zagonu ni hotel zagnati in je napisal da datoteka system manjka. Zanima me če se to da to da popraviti.
Vnaprej hvala!
LP
Pred kratkim sem nekaj brskal po računalniku pa sem po pomoti zbrisal datoteko system (C:\WINDOWS\system32\config). Računalnik se pri ponovnem zagonu ni hotel zagnati in je napisal da datoteka system manjka. Zanima me če se to da to da popraviti.
Vnaprej hvala!
LP
xardas222 ::
načeloma se da probi zagnat windowse z cd-ja pa daj tam popravi windows pa bi moglo delat
galyo ::
hvala za odgovor. Toda ne najdem original cdja. Ali morda obstaja kaka druga možnost?
Hvala.
LP
Hvala.
LP
fosil ::
Backup te datoteke je v direktoriju: C:\windows\repair\
Skopiraj jo na staro mesto.
Pa mogoče boš moral potem, ko prideš nazaj v windowse zagnat še system restore in obnovit nastavitve windowsev na čas pred izbrisom.
Skopiraj jo na staro mesto.
Pa mogoče boš moral potem, ko prideš nazaj v windowse zagnat še system restore in obnovit nastavitve windowsev na čas pred izbrisom.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Duhec ::
Ne nakladaj @galyo, ker se te datoteke in še nekaterih drugih ne da izbrisat kar tako, ker so del sistema in zaščitene.
Brez sistemskega CDja ne moreš rešit zadeve, če se ti sistem sploh ne postavi, da bi skopiral iz mape C:\Windows\repair datoteko system.
Imaš več variant, da vzameš disk ven, da priklopiš v drug računalnik in skopiraš datoteko system kot je že povedal @fosil. Problem bo v tem, ker se bo sistem sam po sebi postaral na datum te system datoteke, ki je v repair mapi praktično od prve inštalacije.
Še najboljše bi bilo butnit system s CDja in narediti repair sistema. Sicer ti padejo service packi, ki jih z lahkoto potem inštaliraš preko windowsupdate, seveda, če imaš licenčno verzijo.
Lahko pa najprej butneš sistem s cdja in v recovery konzoli narediš CHKDSK /R , počakaš do konca, restartaš sistem in upaš, da se je vse skup popravilo.
Poročaj !
Brez sistemskega CDja ne moreš rešit zadeve, če se ti sistem sploh ne postavi, da bi skopiral iz mape C:\Windows\repair datoteko system.
Imaš več variant, da vzameš disk ven, da priklopiš v drug računalnik in skopiraš datoteko system kot je že povedal @fosil. Problem bo v tem, ker se bo sistem sam po sebi postaral na datum te system datoteke, ki je v repair mapi praktično od prve inštalacije.
Še najboljše bi bilo butnit system s CDja in narediti repair sistema. Sicer ti padejo service packi, ki jih z lahkoto potem inštaliraš preko windowsupdate, seveda, če imaš licenčno verzijo.
Lahko pa najprej butneš sistem s cdja in v recovery konzoli narediš CHKDSK /R , počakaš do konca, restartaš sistem in upaš, da se je vse skup popravilo.
Poročaj !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z odpiranjem spletnih strani, setup datotekami...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3437 (3226) | Tac20 |
» | problem z bootanjem win xpOddelek: Operacijski sistemi | 1054 (1004) | vbohinc |
» | boot xp-jev se ustavi po nekaj zacetnih korakih zagonaOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (1161) | enota13 |
» | Kako obdržati linke do aplikacij, register in ostalo, ko reinštaliraš WinXP???Oddelek: Operacijski sistemi | 1598 (1346) | Lith |
» | SesutjeOddelek: Operacijski sistemi | 938 (857) | CaqKa |