» »

Problem s pravicami v Windows XP [Nujno!]

Problem s pravicami v Windows XP [Nujno!]

aljazh ::

Znanec, kateremu skrbim za računalnik, je nekaj čaral z lokalnim omrežjem in spreminjanjem pravic.

Takole mi je opisal zadevo: Na enem direktoriju (recimo mu 'Moji posnetki') znotraj direktorija 'My Videos' je hotel nastaviti file sharing. Potem je nekaj klikal (ne zna točno povedati kaj) in Windows XP je začel spreminjati pravice na tem direktoriju 'Moji posnetki' in vseh pod-direktorijih. Ker se je izpisalo, da naj bi spreminjanje pravic trajalo nekaj ur, je nato kliknil 'cancel'. Od takrat naprej tega direktorija 'Moji posnetki', ki se je prej nahajal znotraj 'My Videos', ne vidi več.

Za direktorij 'My Videos' ima še vedno vse pravice (full control). Očitno so se torej pobrkale pravice na direktoriju 'Moji posnetki'. Nagradno vprašanje sedaj je, kako pridobiti nazaj pravice oziroma dostop do tega direktorija, ki ga sistem sploh ne prikaže. Poskusil je s funkcijo "replace owner on subcontainer and objects" na direktoriju 'My Videos', a žal brez uspeha - 'Moji posnetki' je še vedno neviden.

Še ena podrobnost. V win XP uporablja administratorski račun. Poskusil se je logirati tudi z računom 'Administrator', ki ga win XP ustvari sam ob instalaciji, a tudi tukaj ni prišel do izginulega direktorija.

Poskusil je tudi z enim od programov za reševanje izbrisanih podatkov, a ni našel nič uporabnega.

Kako torej rešiti problem? Omenjeni direktorij vsebuje nekaj za njega zelo pomembnih datotek, zato rešitev "poslovi se od podatkov" ni ravno spejemljiva opcija.

aljazh ::

Ok, problem je rešen. Nekako mu je uspelo pridobiti nazaj pravice, čeprav še sam ne zna točno opisati, kaj je naredil. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo za datotekami in zbirkami v zbirniku...

Oddelek: Programiranje
11731 (599) Brane2
»

[Linux][OpenSuSe] SVN repozitorij na Windows shared folders in pravice za datotečni s

Oddelek: Operacijski sistemi
161775 (1579) 'FireSTORM'
»

Pravice uporabnikov v linuxu

Oddelek: Operacijski sistemi
9999 (856) simon
»

Datotečni sistem kot baza (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
534592 (4592) borchi
»

Win2k problem???

Oddelek: Operacijski sistemi
81321 (1180) Mr.B

Več podobnih tem