» »

Win2k problem???

Win2k problem???

kuntek ::

Kot Admin sem se igral z security nastavitvami za direktorij od enega userja v direktoriju Documents and Settings. Vse kar sem naredil je to, da sem nekemu drugemu userju onemogočil vse akcije s tem direktorijem. In problem je nastal nato, ko sem se logiral in naenkrat so izginile čisto vse nastavitve, ki jih je user prej imel (kot bi naredil novega userja). Pojavil se je tudi nov direktorij (v Documents and Settings), ki ima za imenom userja se ".PC". Kje zavraga so moje prejšnje nastavitve??? Ali je možno dobiti vse nazaj tako kot je bilo???

andrej ::

hja, zgleda da si prevec saro in tako tisti direktorij nima vec dovolj pravic, da bi se lahko user prijavo s tem profilo. kot w2k to ugotovijo, naredijo nov profil z imenom racunalnika zraven.
Kaj lahko naredis? logiras kot admin, pa zbrises ta nov direktorij in postavis prejsnje pravice tak kot so ble na starem...

kuntek ::

Saj to sem že probal (zbrisal sem kuntek.PC) in nato direktorij kuntek nastavil nazaj tako kot je bilo. Ampak še vedno se isto dogaja. Čudi me tudi, da kot admin lahko grem v kuntek v ostale poddirektorije pa nikakor ne morem. Nekaj mi zajamra o nekih pravicah.

andrej ::

potem pa se prijavi kot admin, pa na kuntek.pc nastavis varnost na nulo - tak da ga nobeden nebo mogo uporabljat. potem bi se mogo sistem prijavit kot kuntek.
ce pa se to ne dela, potem pa right click and My computer, properties, Advances, user profiles settings potem pa skopiras kunter na mesto kjer je kuntek.pc.

kuntek ::

Nič ni pomagalo tajko da sem userja zbrisal in nato še imel velike problem, da sem izbrisal tudi njegov direktorij (ampak je šlo). Zakaj se mi je vse to zgodilo pa se mi niti sanja ne. Samo na security sem nastavil enemu userju vse kljukice na deny in ......

JLP ::

Ja če maš userja narjenga na primer Micka pol se mu u Documents and Settings nrdi njegov direktorij k vsebuje vse nastavitve za tega userja (my documents, registry za userja ....) In k si ti onemooču dostop do tega direktorija so Windowsi nek to mogl nardit an. Ker brez registry pa teh zadev user ne more bit. Do svojih nastavitev pa ja more imet dostop user al koko.
Live long and prosper!

Mr.B ::

Po vsej vrjetnosti je user x naredil take ownership , oz prevzel je sedaj njegove direktorije. To sklepam zato , ker kot administrator nimaš pravic na njegove direktorije.
Kot administrator sedaj na te direktorije prevzami ovnership ( pravica ti obstaja , čeprav nemoreš nič narediti drugega) , ter se nato igraj s security settingi nad temi direktoriji.

Kar uči se !!!8-O

Pa še nekaj , da neboš naredil tako kot jaz : ko se igraš z group policy , si nastavi da se group policy ne applayajo na Administratorej profil. Ker če si boš nastavil , da ne moreš dostopati do MMC konzole si mrtev ( ponovna inštalacija sistema)!
|O|O
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

andrej ::

Mr.B: tudi zato obstaja resitev. Gres lepo v GP direktorij, pa das administratorju deny pravice. Po naslednjem logonu dobis zadeve nazaj... upam, da sem se zdaj to prav spomno, ker je ze dalec ko sem to zadnje sprobal...

Mr.B ::

Dobra fora , bom probal , tako mi sedaj nebo treba ponovno inštalerati advance serverja.:D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

user account

Oddelek: Pomoč in nasveti
141271 (1053) centio
»

XP + user account

Oddelek: Operacijski sistemi
10911 (787) DarkWIng
»

WinXP in razlicni userji

Oddelek: Programska oprema
9926 (799) andrej
»

win2000 - user manager

Oddelek: Programska oprema
7733 (655) andrej
»

Win 2000 pro volume!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
9945 (792) MArko

Več podobnih tem